Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
 551/2705 A kérdező kommentje:
És valójában hipnózis lett volna és most be lenne építve az elmémbe valami kulcsszó, amit ha meghallok, elszabadul a pokol.
2021. dec. 19. 18:31
 552/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Sima hipnózissal nem igazán lehet rávenni másokat olyasmire, amit amúgy nem lennének hajlandók megtenni. Nem lehet így alvó ügynököket csinálni átlag emberekből, vagy hasonlók. Pedig kísérleteztek vele...

Ha sikeresnek tapasztaltad a kognitív terápiát, lehet hogy újra neki kéne futnom a könyvnek. Valahol biztos megvan még letöltve. Azóta elég sokat olvastam a témában, lehet most többet értenék belőle.

A befogott állatokat visszatelepítik a kiindulási hely közelébe, olyan helyre, ahol biztonságban vannak, és nem okoznak problémákat sem. Az állatkertek mostanában jobban szeretik a fogságban született állatokat átvenni más intézményektől, mert sok állat esetében a vadon élő állományt nem szabad tovább csökkenteni. Vagy épp nincs is vadon élő állomány, mint mondjuk a berber oroszlán esetén.

A csengő azért kicsit nagy, hogy a csuklódon hordd, és erős bőrpántja van, hogy ne tudd elhagyni, ha egyszer rögzíted. Biztos van csuklón hordható is, de ott nem túl funkcionális. Ahogy gyalogolsz, a derekad, hátad zötykölődése szólaltatja meg. A karodat lengeted, ahogy jársz, nem rázkódik, nem szólna a csengő.

2021. dec. 19. 19:03
 553/2705 A kérdező kommentje:

Akkor jó. Egyszer ki akartam próbálni a hipnotizációt, de nem tudtam engedni.

Sikeresnek tapasztaltam, és nem volt semmi extra benne, amennyire emlékszem rá, csak kellett hozzá metronóm hang (vagy villogó lámpa), a másik személy tapasztalatból irányította. Mi a könyv címe? Fuss neki! :)

Örülök, hogy visszakerülnek és nem rosszabb...

2021. dec. 19. 19:14
 554/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Enyhe hipnózisszerű állapotot már alkalmaztam másokon, de még sosem próbálkoztam a mélyebb, erősen szuggerálható állapottal. Az önhipnózis viszont megy, és jó dolog.

Sajnos nem rémlik a címe, de a kognitív terápia szavak benne vannak. Ha a gépemen van, meg tudom találni. Túl sok helyen tárolok könyveket a gépen...

Vannak állatok, amiket kilőnek. Főképp ha veszélyesek, vagy ha a begyűjtés lenne veszélyes. De azért az olyan állatokat, mint a medve, farkas, hiúz, és társaik, inkább igyekeznek visszatelepíteni.

2021. dec. 19. 19:19
 555/2705 A kérdező kommentje:

Kísérletezés céljából alkalmaztad másokon? Önhipnózisról milyen könyvből tanultál? Hogy megy? Lefekszel (?) és magadnak irányítod úgy, mintha egy pszichológus beszélne hozzád?

Ha megtalálod, kíváncsi lennák rá.

Nem szeretem a kilövést, de megértem. >:<

2021. dec. 19. 19:27
 556/2705 A kérdező kommentje:
Az google első oldalán (:)) ugyanakkor nem találok semmit erről a metronómos dologról, amit én átéltem.
2021. dec. 19. 19:35
 557/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem, még sosem kísérleteztem másokon. Ez amolyan vezetéses technika volt. Kicsit hasonló a vezetett meditációhoz, csak több instrukcióval, szuggesztióval. Már nem csinálom, és az adott módszert is elhagytam. Most más, hatékonyabb módszereket akarok majd tanulni. Van egy rakás könyvem pszichológiai szakkönyvektől hétköznapibb irodalomig, csak át kell rágni magam rajtuk, és megtalálni, melyik a leghasznosabb, leghitelesebb. Az önhipnózis az autogén tréningből fakad nálam. Azt megtanultam, és melléolvastam néhány szükséges kiegészítést. A pszichológus hipnózisa sem mély hipnózis általában, kicsit hasonlít rá, csak egy előre megtervezett útvonalat kell követni. Befogadó állapotba hozatal, szuggesztió, befogadó állapot feloldása. Nem feltétlen kell lefeküdni. A lényeg az, hogy az elme ellazuljon. Nagyon enyhe változatban gyaloglás közben, nyitott szemmel is lehet. A valódi, teljes értékű önhipnózishoz viszont érdemes ülni, vagy feküdni, és teljesen ellazulni.

Ha megtalálom, írok címet, és szerzőt. Ha találok, akkor linket is.

2021. dec. 19. 19:40
 558/2705 A kérdező kommentje:
Köszi. Én megtaláltam a pszichiáter nevét, aki foglalkozik kognitív viselkedés terápiával.
2021. dec. 19. 20:18
 559/2705 A kérdező kommentje:
Ha érdekelne valaha, akkor megadom. Budapesti.
2021. dec. 19. 20:19
 560/2705 A kérdező kommentje:
Biztosan tudom, hogy foglalkozik vele, mert aki velem csinálta, tőle tanulta.
2021. dec. 19. 20:23
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!