Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia
iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az
útját, viszont attólmég szeretne néha
gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
A családnak van, nekem személy szerint nincs. Macskáim voltak, előtte meg halaim. A családnak most egy kutyája van, egy macskája, és három fiúgyerek, de ebből már csak ketten élünk itthon. Itt is van háziállat bőven.
2021. dec. 16. 21:35
522/2705 A kérdező kommentje:
Milyen kutyátok, macskátok van most? 3 fiúgyerek az kemény lehet....Volt sok verekedés? Vagy ez csak egy általánosítás?
A kutya magyar vizsla, a macska sima cirmos, semmi különleges fajtája nincsen. Volt sok verekedés, de nem azért, mert összevesztünk. Játszottunk. Többnyire bottal ütöttük egymást de aztán rájöttünk, hogy a bot mindig törik, ezért szivacsba csomagoltunk betonvasat, és azt használtuk gyakorlókardként. Persze ez is ilyen tapasztalati úton lett kitalálva. Eredetileg csupasz betonvassal kezdtünk, csak sok volt a vérzés, meg kényelmetlen volt úgy fogni.
2021. dec. 17. 08:37
524/2705 A kérdező kommentje:
:D Ezt nem mondod komolyan... Betonvas kardról még sosem hallottam. Én lányos plusz egy fiú családból származom, úgyhogy az ilyen harci alkalmatosságokat nem ismerem. Kiabálás, az volt.
Nagyon tradícionális.
Aranyosak lehetnek, a kutya és a cica. :)Nagymamám kedvence a magyar vizsla volt. Ők nem tartottak állatot, csak gyerekkorában, édesapja állatorvos volt.
Nálunk fiús játékok voltak. 14 éves korom óta íjászok, és az öcséim is ki lettek kupálva. A betonvas kard még nem a csúcs, mert egy ízben vettünk igazi kardokat is. Zweihandert, nem kisebbet. Használtan, vateráról. Azzal is vívtunk, de természetesen azzal nem ütöttük meg egymást is komolyan. Egyik sem volt éles, mert azzal nem lehet gyakolróvívni(kicsorbul), de a puszta súly, és lendület elég, hogy csontot törjön. Azzal csak vívást gyakoroltunk. Íjászni még most is szoktunk, ha elkap minket a geller, és jó az idő.
2021. dec. 17. 13:22
526/2705 A kérdező kommentje:
Volt csonttörés is vagy csak az esélye? Mire céloztok? Táblára vagy vmi egyéb? Szegény bátyám nagyon unatkozhatott melletünk...
Nem volt csonttörés. Kékek, zöldek voltunk, de még csak sebhelyet hagyó sérülés sem esett soha. Az összes sebhelyünk barkácsolás, és egyéb hasonló közben keletkezett...
Amíg egyesületben voltam, polifoam célokra lőttünk. Most összeszedünk egy rakás kartondobozt, és kitömünk egy nagyobb doboztt összehajtogatott kisebbekkel. Hamar elrongyolódik, de ha elég sok karton van benne, megfogja a vesszőt. Régen kimentünk a határba, és távlövészetet is játszottunk. A tradis magyar íjak olyan 200-300 méterre ellőnek. Persze ott a cél az volt, hogy "ki tud közelebb lőni ahhoz a kinthagyott autógumihoz", nem pedig az, hogy ki tud eltalálni egy táblát.
2021. dec. 17. 13:54
528/2705 A kérdező kommentje:
Hogyan jelölietek a vesszőket, hogy lehessen tudni, ki lőtt közelebb a kinthagyott autógumihoz?
Nem kellett jelölni. Vagy különböző vesszőkkel lőttünk, vagy szimplán néztük, hol ér földet. Mivel a vessző fogyó eszköz, ezért amikor pótoljuk, nem ugyanolyanok az újak, mint a régiek. Akitől vesszük, maga készíti őket előkészített alapanyagokból. De a tollazás színe, a vesszőtest festése, a hegy típisa általában eltér. Ha véletlen egyforma vesszők vannak csak, akkor meg nézzük, hol csapódik be.
2021. dec. 17. 15:15
530/2705 A kérdező kommentje:
Értem. Ezekszerint jók a szemeid. Vagy inkább a valami más érzékeléshez van köze a célbalövésnek?
Kapcsolódó kérdések: