Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
 531/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Biztos lehet úgy is csinálni, de esetemben ez csak gyakorlás, és berögződött mozdulatok kérdése. Még csak annyira jó íjász sem vagyok, hogy bármi extrát lehessen sejteni. Ha megfelelően állsz be, feszítesz, és a célpontra koncentrálsz, akkor egy kis gyakorlás után egyre pontosabb leszel. Persze leírva egyszerű, de eltart egy darabig, amíg a mozdulatok berögződnek, és természetessé válnak. Utána már könnyebb a pontosságra figyelni.
2021. dec. 17. 17:07
 532/2705 A kérdező kommentje:

Akkor ennek is a megfelelő koncentrációróhoz van köze, egy pontra.

Nekem állítólag túl jó szemeim vannak, távolra, meg állítólag furcsa irányokba, amerre nem kellene látnom. ,,Használni,, nem használom semmire, csak élvezem.

2021. dec. 17. 17:30
 533/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Igen. A technika elsajátítása után már szinte minden a koncentrációtól függ.

Nekem szerencsére teljesen átlagos érzékszerveim vannak. Látok, hallok rendesen, a szagokra kicsit érzékenyebb vagyok, de nem hiszem hogy azért, mert jobb lenne az átlagnál. Inkább csak jobban figyelek rá. Kellemetlen volt, amikor a covid alatt teljesen elment a szaglásom, mert pl onnan tudom, hogy meg akarok e enni valamit, vagy sem, hogy előtte megszagolom.

2021. dec. 17. 18:08
 534/2705 A kérdező kommentje:

(Csak nem elkaptad azt a vírust?)

Ez érdekes, hogy előtte kifejezetten megszagolod az ételeket. Mindig megszagolod vagy amit gyakran eszel azt már nem?

2021. dec. 17. 18:15
 535/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Még márciusban elkaptam. Melyik hullám volt az? Második?

Ne úgy képzeld el, mintha kutyaként szaglásznám. De például innen tudom, hogy az adott dolog jól esik e abban a pillanatban, vagy valami mást akarok enni. Az olyan ételeket is megszagolom, amikről tudom, hogy romlandóak. Akkor is, ha tudom, hogy frissen vettük/készítettük.

Vicces sztori, de egyszer még "tájékozódásra" használtam. Épp az idősebbik öcsémmel kirándultunk egy közeli erdőben. Dögszagot éreztem. Szépen követtem a szagot, és meg is találtam a forrását. Az erdő tulajdonosáról tudni kell, hogy piszkosul etikátlan vadász. Az őzet, amit találtunk, azt is csak kilőtte, de nem követte odáig, amíg összeesett. Otthagyta az erdőben rohadni. Ahogy két rókát is egy másik alkalommal. Öcsémmel leszedtük az őz agancsait, ne vesszen már az egész állat kárba. Kár azért az erdőért, hogy ilyen tulajdonosa van. Amúgy nagyon szép lenne.

2021. dec. 17. 19:25
 536/2705 A kérdező kommentje:

Talán. Nem követem a hullámokat. :) Remélem ,,könnyen megúsztad,,.

A romlandóakat van, hogy én is megszagolom. Vizuális vizsgálatnak mindenképp alávetem őket. Ennyire nem figyelek a szagokra, de ha vminek nem tetszik a szaga, hiába nem romlott, nem tudom megenni. De ez az a kategória, amikor vmi undorító a számomra, pl pacalpörkölt.

Hogyan szedtétek le az agancsot? Hogy van ez az erdőkben, honnan tudod mikor vadásznak?

2021. dec. 17. 19:57
 537/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Könnyen megúsztam. A szaglásvesztés volt a legsúlyosabb tünetem. Csak sokáig húzódott. Enyhe tünetek, de három hétig. A szaglásom meg még később jött csak vissza.

Ha ilyesmi fő a konyhában, mint pacalpörkölt, vagy szalontüdő, vagy hasonló isten ellen való dolog, akkor én vagy be se teszem oda a lábam, vagy ha muszáj, akkor nem veszek levegőt, amíg áthaladok...Ha elég erős, hogy a lépcsőn is felérződjön, és az ajtón keresztül is beszivárogjon, akkor képes vagyok úgy telefüstölőzni a szobát, hogy az ajtótól nem látni a szemközti falat.

Mivel még nem volt agancshullás, mert kora ősz volt, ezért letörtük az alapjáról. Ugye minden évben magától lehullik nekik télen, de ősszel még erősen tartja a csont.

A legtöbb állat szezonja ősszel van, főképp az agancsos vadaké. Két évet jártam vadgazdamérnöki karra még érettségi után, bár nem végeztem el. De annyit azért tanultam ott, hogy tudjam, milyen a vadásztól elvárható viselkedés. A fickó kilőtt, vagy lemérgezett két rókát(a kedvenc állatom...), méghozzá olyan időszakban, amikor a prémjük vastag, és szép, és csak úgy az árokba voltak hajítva, ott rohadtak. Több vadászlest is felhúzott az erdő különböző pontjain, de az összeset hagyta összedőlni egy éven belül, és mind körbe volt szemetelve flakonokkal, és sörösdobozokkal. A sörétes puska kilőtt patronjait(réz karimán műanyag patron) pedig szanaszét dobálja az erdőben. Találtam már sok éve kihelyezett, és ottfelejtett kisragadozó csapdát is. És persze semmit sem kezd az erdőben lerakott illegális szeméttel. Az erdő egyik végén, közel egy komolyabb putrigyűjteményhez, több tucat hatalmas halomban áll a sitt, háztartási szemét, bontottkocsi maradvány, bontott elektronikai eszköz maradvány, és flakonkupacok. Értem én, hogy az erdő szélén van, és nem ő rakta oda...remélem, de akkor is, a saját erdejével foglalkozhatna kicsit jobban. Szerencse, hogy személyesen nem ismerem a fickót, mert így nem dühítem magam fölöslegesen.

2021. dec. 17. 20:51
 538/2705 A kérdező kommentje:

Akkor elég nehéz lehetett az étkezés a számodra azokban a hetekben... Féltél? Mármint úgy értem, hogy a média befolyásolt abban, hogy hogyan élted meg a betegséget?

Én az ilyen ételeket nem is nevezném ételeknek... Képzeld el, ha nincs külön konyha...

Az egyik nagybátyám erdész. De nem erdészkedik már, hanem egyetemen tanít. Nem tudom, hogy valaha erdészkedett-e.:) Az erdő tulajdonosának elég sok felelőssége lehet, nem szép dolog nem ellátni azokat. Neki kell gondoskodnia a kilövésről is? ( Nem tudom hülyeséget írok-e, arra gondolok, hogy a megfelelő számú vad biztosítása..)

2021. dec. 17. 21:01
 539/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem féltem. Igazából most sem félek a covidtól. Idegesített, hogy nem éreztem szagokat, de különösebben nem féltem. A családomban vannak, akiket jobban odavágott, értük aggódtam.

Az erdész, és a vadász ősellenségek. Legalább is nekünk nagyjából így állították be. Beszéltem erdészekkel is. Sokuk úgy tanulta, hogy a vadgazda mind szörnyszülött. Holott a normális erdőgazdálkodáshoz mindkettő kell, és együtt kellene dolgozniuk. Együtt is dolgoznak, csak utálják egymást. Nem nagy erdőről van szó ebben az esetben, de mivel vadászva van, és a környező hasonló erdők nincsenek, ezért egyértelműen magántulajdon. Az erdő tulajdonosának nem feltétlen kell gondoskodnia az erdő vadásztatásáról. Főképp kisebb erdők esetén. Ilyenkor a terület vadgazdasága végzi a szükséges állományritkítást. De ők rendesen karban is tartják a dolgokat. A környék nagyobb erdeiben rendesen vannak vadetetők, és szabályozva van az állomány. Az erdő, amiről beszélek viszont magán céllal van vadászva. Kinézetre csoda, hogy még él benne állat.

2021. dec. 17. 21:12
 540/2705 A kérdező kommentje:

De akkor mindenki meggyógyult, az a lényeg.

Nem is tudtam, hogy ilyen bandaháborúk folynak az erdőkben.. Szoktál vadászni?

2021. dec. 17. 21:50
❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!