Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Konkrétan a működési elv érdekelne. Nem sokra megyek azzal, hogy statisztikailag az introvertált, szuggesztióra hajlamosabb tesztalanyok csoportjában magasabb a sikeres ESP tesztek aránya. Azzal sem, hogy egy 30 fős tesztcsoportból hányan teljesítettek a zener kártyán 20% fölött stabilan, egy 100 kísérletből álló sorozatban. Szerencsére az ESP működési elvéről többet lehet tudni, mert az gyakrabban fordul elő spontán, mint a PK jelenségek. De például PK, pszichokinézis területén semmi hitelt érdemlő irodalom nincs. Egy nehezen fejthető utalás a Corpus Hermeticumban, és úgy fél oldal összesen elszórva egy Panchadasi könyvben.
ESP területén talán a retrokogníció különböző formái érdekelnének. Például pszichometria. PK területén nehezebb szétbontani, mert nagy eséllyel a jelenségek nagy része ugyanannak a hatásnak a különböző megnyilvánulása. PK területen csak az anyagmaterializációról olvastam, de az a teozófiai irodalomból származott, ezért jóindulattal is legalább egy csipet sóval kell a dolgot fogyasztani. Meg a materializáció pont nem annyira érdekel.
Miért érdekel a működési elv? Bocs, ha hülye a kérdés, attólmég igaz.
Entitások segítségével biztosan többre jutnál, mint az emberek által rögzített, ki tudja hiteles-e adatok alapján.
Ha nem értem a működési elvet, nem vagyok képes produkálni a jelenséget. Még a beszélgetéslánc elején mondtam is valami hasonlót, bár rituálékkal, és úgy általában mágiával kapcsolatban. Mivel a pszichikus jelenségek ugyanúgy akaratkifejtést jelentenek, csak köztes állomások(rituálé, eszközök, stb) nélkül, ezért ha értem hogyan működik, legalább alap szinten tudom is produkálni.
Próbáltam entitásokkal. Mivel nekik nincs fizikai testük, és a fizikai világot is kevésbé érzékelik, mint mi emberek, és amit érzékelnek azt is másképp, ezért a fizikai világ pszichés befolyásolásáról nem igazán van értelme kérdezni őket. Mondjuk a direkt kommunikáció velük telepátiának számít, a jelenlétük érzékelése is pszichés érzékelés. ESP jelenségek terén van értelme szellemekkel próbálkozni. Az emberi telepátia kissé másként működik, de ha szellemekkel megy, emberekkel is könnyebb. Ha érdekelne, hogy az emberek mit gondolnak, vagy éreznek, komolyabban próbálkoznék. Akik érdekelnek, azokhoz nem kell telepátia(család). Nem nagyon vannak barátaim, az a kevés közeli ismerős, akivel rendszeresen találkozok pedig megmondja, mit akar, vagy gondol.
Emlékszem, hogy írtad. Mi van akkor, ha ezek csak veleszületett képességek és nem megtanulhatóak? Mi van, ha egy gát van, amit át kell törnöd ahhoz, hogy ezekhez juss?
Gondolkozni fogok, hogy olvastam-e valakiről, aki ilyesmiben érdekelt lehet.. Bár nem tudom, hogy te milyen entitásokat szólítasz meg.
Emberek gondolatai engem nem érdekelnek. :) Így is tudom, hogy mi körül forog. Szex, pénz, hatalom másk felett és ezek kombinációi.
Pszichokinézis érdekelt kicsit régen, de a legeslegelső tanítás, amit kaptam ez volt: Egy gyufa előttem az asztalon. Mozdítsam el. Ültem, gondolkoztam, hogyan......... Végül remegő kézzel odanyúltam, megfogtam a gyufát és arréb raktam. Meg lettem dícsérve, mert mindig a legegyszerűbb utat kell választani. Sosem felejtem el.
Az tény, hogy veleszületett képesség. De valamilyen szinten mindenkivel vele születik(legalább is akinek van öntudata). Az ESP biztosan. Azt mindenki tapasztalja néhányszor életében. Aki figyel rá, vagy épp érzékenyebb, az gyakran. De ha olyasmi lenne, amire csak bizonyos emberek képesek, akkor is érdekelne a mechanizmusa. Mi az, amivel ők együtt születtek, és hogyan működik, amikor használják? Az okkultizmus többek között arról szól, hogy nincs olyan képesség, ami nem tanulható meg, csak olyan, amihez valakinek nagyobb érzéke van(sok esetben az alap személyiségtípus határozza meg az érzéket). A "hogyan működik" a kutatás tárgya, még olyan esetekben is, amikor nem fogod soha használni azt, amit megtudsz. Az ismeret sohasem egyetlen dologra vonatkozik. Mindig szerteágazik. Ha egyvalamit megismersz, abból több más dolog válik elérhetővé. Például megtanulod, hogyan működik a pszichés befolyásolás. Nem használod, mert morálisan elfogadhatatlannak tartod, hogy másokat akaratukon kívül kényszeríts valamire. De ha ezt a képességet elsajátítod, képessé válsz pszichés úton gyógyítani is. Nem önkényesen, hanem kérésre. A szellemi gyógyításnak van egy olyan módja, amikor a beteg elméjére hatsz, az egészség gondolatát, és érzését ülteted el benne, és ezt erősíted meg több oldalról is. A szuggesztív gyógyítás ennek egy alacsony szintű formája. Mindez pedig a telepátatikus "küldés" ismeretéből indult ki, lépett tovább befolyásolássá, és finomodott jótékony ráhatássá. Ugyanez igaz az összes többi szellemi(és igazából minden más) képességre is. Ha nem is használod, lépcsőfok olyasmihez, amit már lehet, hogy használsz.
Nem mindig a legegyszerűbb utat kell választani. Egy gyufa megmozdítása esetén persze ez a lépés volt a megfelelő. A te válaszod a problémára helyes volt. A legegyszerűbb út viszont nagyon sok esetben a helytelen út. Egy konfliktushelyzet megoldására a legegyszerűbb út, ha nyers, elsöprő erővel oldod meg. De nem ez a legjobb megoldás. A konfliktushelyzetet csak a legvégső esetben szabad csak a legegyszerűbb módon megoldani. Amíg van rá lehetőség, addig el kell érni, hogy ne legyen többé konfliktushelyzet. Túszejtéseknél a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen mesterlövészekkel kilövik a túszejtőt. De általában igyekeznek olyan megoldást találni, hogy a túszejtő önállóan döntsön a túszok elengedésén, és a megadáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!