Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
 461/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A nagy körforgás(a teljes körforgás, mert kb öt lépcsőfoka van) a meridiánokon keresztül áramoltatja az életerőt. A talpakon, a tenyereken, és a fejtetőn van egy-egy pont(összesen öt) amit az öt kapuként ismernek. Ezeken keresztül lép be a könyerezet semleges, nyers életenergiája a testbe, ahol a gyakorló végigvezeti a megfelelő pályákon, és végül visszavezeti a külvilágba. Ennek a gyakorlatnak nem az elraktározás a célja, hanem a meridiánokon keresztül a fő belső szervek életerő ellátásának kiegyensúlyozása, és kiegyenlítése a környezettel, valamint friss, semleges erő bevitele a rendszerbe, ami a meridiánokon haladva felveszi azok jellegét. Pl a tüdő meridiánon haladva "fémes" jelleget vesz fel. Ahogy az sejthető, a legfontosabb hatása a dolognak az, hogy javítja az egészséget, és ha ezt eléri valaki, akkor megőrzi azt. Két nagy légzési módszert szoktak a qigongban használni, a hasi légzést(buddhista légzés), és a fordított hasi légzést(taoista légzés). A nagy körforgást elvileg könnyebb a fordított hasi légzéssel irányítani.
2021. dec. 14. 13:07
 462/2705 A kérdező kommentje:
Elhunyt ma egy ember, akit személyesen nem ismertem, de sok történetet hallottam róla, beszéltünk róla, tudtam hol lakik stb.. Normális, hogy gyászolom? Nem volt idős, feldühít az értelmetlen halála.
2021. dec. 14. 14:27
 463/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy normális e. Ha olyan emberről van szó, aki sokat adott a világhoz, akkor érthető, ha bánod a halálát. Ha olyan személy, akinek az élete, személyisége szimpatikus volt, ugyanez a helyzet. Személyes veszteséget érzel, és függően a halála módjától, igazságtalanságot.
2021. dec. 14. 15:00
 464/2705 A kérdező kommentje:

Nem ezért nem írtam amúgy, csak sűrű napom volt nekem is.

Hát igen, akkor a nagy körforgásról csak animált youtube videó lehetne, és az sem tűnne túl izgalmasnak. A taoista légzés, ha jól értelmeztem, fordítva mozog a has, de akkoris csak a hasba légzés és nem a mellkasba (nem emelkedik a mellkas)?

2021. dec. 14. 17:22
 465/2705 A kérdező kommentje:
Ez fura kérdés lesz: Nem féltetted először a belső szerveidet? Mert a taoista légzés nem természetes, hanem ellentétes. Olvastam, hogy átmozgatja a belső szerveidet. Ez nem ijesztő?
2021. dec. 14. 17:28
 466/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem félelmetes, de nem is természetellenes. Ha az lenne, károsítaná a testet. Ha azt vesszük, maga a qigong sem természetes, mert az ember természete körülmények között nem irányítja tudatosan az életerejét. A normál hasi légzés célja, hogy összegyűjtse az életerőt. A fordított hasi légzésé, hogy oda irányítsa, ahová szeretnéd. Hasi légzéssel is lehet irányítani az áramlást, de annak nem ez az elsődleges feladata. A fordított légzésnél sem történik semmi extrém a belső szereiddel. Ugyanakkora terhelés éri őket, mint egy normál kilégzésnél. A pranayama légzésben vannak gyakorlatok, amik nagyon durva mozgásokat idéznek elő a hasban, és a mellkasban, de a qigongban a qi irányítása a cél, ahhoz pedig nem kell ráfeszíteni a köldököd a gerincedre. A kulcs a rekeszizom, és a gátizom megfelelő mozgatása, és összehangolása. A feszítést, nyomást általában a qigong elkerüli, ezért csak a hibás qi irányítás okozhat terhelést a szervekre ülő meditáció közben.

A taoista légzésnél nem hasba lélegzel, hanem mellkasba, de nem feszíted meg közben a bordaközi izmokat. Kicsit trükkös a dolog, mert a rekeszizmot is felemeled, és a hasat is behúzod belégzésnél, nem tágítod ki lényegesen a mellkasod, mégis majdnem teli tüdőt kell elérned. Amikor kilégzel, leereszted, és ellazítod a rekeszizmot, és kicsit kitolod a hasat. A hasi légzésnél belégzéskor gyűjtöd össze az energiát a hasadban, kilégzéskor vagy lecsillapítod, összesűríted, vagy pedig szétárasztod, ha olyan a gyakorlat. A taoista légzésnél belégzéskor kivonod a hasi tárolóból, és a fő tárolókból az energiát, és kilégzésnél a perifériákra, a meridiánokba, izmokba, bőrbe irányítod. Kilégzés végén, mikor a has kidülled kissé, újra gyűlik a visszaáramló qi, és a folyamatosan képződő energia, amit a következő légzésciklusban ismét a perifériákra irányítasz. Főképp ezért hívják fordítottnak, mert a qi áramlás fordított. A has mozgása csak ezt a kifelé áramlást támogatja. A gátizom mozgása is fordított a két alap légzésnél.

2021. dec. 14. 18:16
 467/2705 A kérdező kommentje:
Értem. :)Mióta gyakorlod? Milyen pozitív hatásokat tapasztaltál? (kis körforgás, nagy körforgás, amelyikről szeretnél írni) Az általános leírást el tudom olvasni.. a te tapasztalataidra vagyok kíváncsi.
2021. dec. 14. 18:26
 468/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem gyakorlom rendszeresen az alap gyakorlatokat. Inkább kísérletezésre használom. Meg a szellemi erő növelésére. Alapvetően valamiért szinte egyáltalán nem tudtam energiát érzékelni. Semmilyen formában. Valami nagyon brutális dolognak kellett lennie ahhoz, hogy észrevegyem(voltak kivételes esetek). Azóta, mióta az alap technikákat megtanultam, és nagyjából begyakoroltam, képes vagyok az észlelésre legalább alapvető szinten. Mivel tudom irányítani is a testemen belül a qi-t, ezért testi, és szellemi erő fokozására is tudom használni. Bár nem harcművészeti szinten, jóval alatta. Amikor volt időm, és energiám, rendszeresen gyakoroltam, a kis körforgást megvalósítottam, és a nagy körforgás első három lépését is. A teljes nagy körforgásig nem jutottam el. Kipróbáltam a víz ösvényt is, de az nagyon korai még. Az egészségmegőrző rész sosem fogott meg. Az ismeret része jobban érdekel. Ha jobb passzban leszek, mint most, megint el fogok kezdeni gyakorolni, mert valószínűleg pár szellemi gyakorlathoz megfelelő kulcs a qigong meditáció, és qi irányítás.
2021. dec. 14. 18:49
 469/2705 A kérdező kommentje:

Mi az a szellemi erő/gyakorlat? Elmagyaráznád vagy leírnád angolul, mert nem tudom hova tenni? :) (Néhány kifejezés nincsen magyarul a fejemben, mert nem fordítom le őket.)

Én itt valami turpisságot sejtek, nekem azt mondták, hogy Grimfox csak teoretikus síkon mozog...:)

2021. dec. 14. 18:57
 470/2705 anonim ***** válasza:
Grimfox híres ezen az oldalon ebbe a témába :D!
2021. dec. 14. 20:40
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!