Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
 431/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Már itt. Kicsit sűrű volt a napom-hetem.
2021. dec. 12. 20:54
 432/2705 A kérdező kommentje:
Sűrű vasárnap nem hangzik túl jól. Pihenj...
2021. dec. 12. 21:16
 433/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Ma volt a csoport gyűlése, ahová járok. Sűrű, de szerencsére nem rossz értelemben. A csütörtök, péntek, és szombat volt rossz értelemben sűrű. Meg a hétfő, és kedd lesz még.
2021. dec. 12. 23:11
 434/2705 A kérdező kommentje:

Csoportgyűlés? Valami jó csoport? :)

Rossz sűrű gondolom az ünnepek miatt.. Lesz több szabadnapod majd vagy csak a kötelező?

2021. dec. 13. 00:56
 435/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Hasonló gondolkodású emberek csoportja. Mindenkinek megvan a maga érdeklődése iterülete. Az egyik tag a bába hagyománnyal, bába boszorkánysággal és a Luca körrel foglalkozik, a másik úgy általában az ezotériával, ahogy ma értelmezik, A harmadik hasonló, de több keleti elemmel, a negyedik magyarságtörténettel, történelemmel, az ötödik hagyományokkal, szokásokkal foglalkozik, és én vagyok a hatodik tag, aki főképp okkult, és mágikus témákkal. Havi egyszer gyűlünk össze, beszélgetünk, és ha valaki vállal az érdeklődési körével kapcsolatos előadást, azt előadja. Ilyen 20-45 perces előadások szoktak lenni. Vannak eljárós programok is, kiállítások, meg hasonlók, de ezekre én nem tudok eljárni. Régen többen voltunk, mint hat, és a régi tagok közül néhányan még most is be-benéznek, de ritkán van idejük.

A rossz sűrű az a ránk sózott munka. Elvileg decemberben már csak oda kellene mennünk, ahová muszáj, mert gond van, ehelyett ránkraktak egy feladatot, hogy 5 nap alatt egy egész települést rendezzünk le. Összegyűjtötték a kollégákat a környező városokból, és mindenki kapott egy körzetet. Ma derült ki, hogy az egész fölösleges, az ok, amiért le kellett volna rendezni ezt az egészet ilyen gyorsan már nem aktuális. Szóval fölösbe nyűglődtünk múlt csütörtök óta.

2021. dec. 13. 13:47
 436/2705 A kérdező kommentje:

Személyesen találkoztok vagy online? Érdekesen hangzik.

Rajzoltok pentagrammot is a földre és kántáltok is?:) Nem gondoltam komolyan. De azért csináltok olyat?:)

A ránk sózott munka nem jó munka. >:<

2021. dec. 13. 16:02
 437/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Amíg zárlat volt, online ment a találkozó, de amúgy személyesen.

A csoportból csak egyvalaki használ konkrétan mágiát rajtam kívül, ő is inkább a boszorkány(nem wicca) jellegű varázslást csinálja. A pentagramm általában elmarad. Egyik tag sem olyan képzett, hogy gyakorlati oktatást tartson bármiből is. Jobbára elméleti előadásokat tartunk, és aki kedvet kap, az keres magának gyakorlati anyagot a témában.

2021. dec. 13. 16:11
 438/2705 A kérdező kommentje:
Hm.. Hogyan találtatok egymásra?
2021. dec. 13. 16:43
 439/2705 A kérdező kommentje:
Úgy látom, most nagy téma itt a gyakorikérdések-en a horoszkóp.. Én nem foglalkozok vele, biztosan igazak az általánosítások, de nekem csak általánosításoknak hangzanak. Muszáj, hogy sokkal többek legyünk, mint az időpont, amikor megszülettünk, nem? Mit gondolsz?
2021. dec. 13. 16:46
 440/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Egy közös barátunk szervezte a csoportot. Ő amolyan polihisztor volt. Értett a történelemhez, kutatta a magyar rovást, és két könyvet is írt a témában, érdekelte az ezotéria, a hagyományok, főképp a magyarság ősvallása, és régi szokásai, a táltosság, értett a fafaragáshoz, maga szerelt össze CNC gépeket otthoni használatra, és még sorolhatnám. Ő volt a központi figura, ő hívott meg embereket, és szervezett egy poróbagyűlést, ami aztán olyan jól sikerült, hogy 2017 óta működünk. Volt, hogy egy gyűlésen 16 fő vett részt. Aztán normalizálódott olyan 10 fő körül. Amikor ez a központi figura 2019-ben meghalt, kérdéses volt, hogy megy e tovább a csoport, de végül megoldottuk központi alak nélkül is a dolgot. A szervezést a korábbi kulcsfigura "jobbkeze" végzi, de a találkozók levezetése már nem egy ember feladata, kevésbé kötötten működik, mint korábban. Hatan maradtunk állandó tagok, így kevesebb téma is van, kevesebb előadással, több beszélgetéssel. Önfejlesztő körből önfejlesztéssel is foglalkozó baráti körré váltunk, de még így is jól működik. A közös barátunk elvesztése elég komoly érvágás volt, de úgy gondoltuk, sok más mellett is, amit hátrahagyott, a csoport is a közös barátunk öröksége, ezért megszavaztuk, hogy folytatjuk.

Én sem foglalkozok horoszkóppal, nem is hiszek benne különösebben, még ha nagyon alap szinten értem is hogyan működik. Az általánosítások nem igazak, főképp azok, amiket mindenfelé lehet olvasni. Egy csomó dolog igaz rám más jegyekből is, és egy csomó dolog nem a sajátomból. Csak a teljes horoszkóp, asztrológus által elemezve lehet hiteles, a többi csak olyan lebutítás, mint amit a vonzás törvényével csináltak, vagy nagyjából minden mással a divatezotéria terén. Gyakorlatilag babonává satnyult.

2021. dec. 13. 18:07
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!