Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
 401/2705 A kérdező kommentje:
,,mindenem megvan,, ,,minden rendben van,,
2021. dec. 11. 20:30
 402/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Elégedettség, beteljesedés. Esetleg valódi boldogság. Sokan összetévesztik az állandó öröm állapotát a boldogsággal, de valójában a boldogság nagyjából az, amit leírtál. Érdekes módon, az ellentéte is hasonló. Amikor kiüresedsz, úgy érzed, már semmit sem érhetsz el, semmid nincs, és nem számítana, ha meghalnál, az nagyon hasonló. Mintha az érme két oldala lenne. Csak az egyik egy telt érzés, a másik egy üres. A végeredmény viszont ugyanaz. Nincs tovább, nincs feljebb/lejjebb, lezárult minden, ami ez után következik, az már lényegtelen, szükségtelen.
2021. dec. 11. 20:49
 403/2705 A kérdező kommentje:

Most összeszorult a szívem.

Amikor ez történt velem először, valójában nem volt semmi, ami kifejezetten az enyém lett volna, nem értem el semmit stb.. Csak utaztam hazafele egy nyári estén tömegközlekedéssel és egyszercsak belém csapott ez az érzés, hogy itt vagyok és minden rendben és akedvenc napszemüvegem van rajtam..

Ott lezárult minden?

2021. dec. 11. 20:54
 404/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem. Csak akkor abban az állapotban voltál, átéltél egy mély elégedettséget. Ha azóta is folyamatosan abban az állapotban lennél, akkor minden lezárult volna, és már csak arra várnál, hogy az időd lejárjon, és természetes módon távozz.

Amikor valaki bizonyos dolgokon meditál, főképp a világi javak, létforgatag hiábavalóságán, gyakran felismeri, hogy valójában mindene megvan, és az általad leírt érzést jóval mélyebben éli át(lévén felismerésből fakad, és meditatív állapotban van közben). A szerzetesi lét lemondásait így viselik el a kolostorban lakók. Jobban mondva nem is elviselik, mert elviselni olyasmit kell, ami nehézséget okoz. A felismerés, és átélés után már nem okoz nehézséget a lemondás.

2021. dec. 11. 21:00
 405/2705 A kérdező kommentje:
Értem. Nem vetem meg azokat a bizonyos világi javakat, de szerintem egy kicsit kevésbbé érdekelnek, mint az átlagot.
2021. dec. 11. 21:17
 406/2705 A kérdező kommentje:
Kicsit megijedtem. :)
2021. dec. 11. 21:22
 407/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Pedig ha az érme pozitív oldalát tapasztalod meg, az jó. Előrébb visz.

A világi javak megvetése rész csak a szerzetesekre érvényes. Ha egy világi ember tapasztal ilyet, az azt jelenti, hogy anyagi helyzete, és lelki állapota egyensúlyban van az adott pillanatban. Akkor, és ott nem akar többet, mint ami van, mert elégedett.

2021. dec. 11. 21:30
 408/2705 A kérdező kommentje:
Te tapasztaltál ilyesmit? Vagy végletesen negatív beállítottságú vagy?
2021. dec. 11. 22:22
 409/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A negatív végletet tapasztaltam, viszonylag sokszor, a pozitív végletet csak tudom milyen, mert minden adott, hogy tapasztaljam, csak alkalmatlan vagyok rá.
2021. dec. 11. 22:36
 410/2705 anonim ***** válasza:

404#

Most eszembe jutott a buddhista vallás szerint az,hogy ha nem vágyakoznánk akkor nem lenne szenvedés. És így elhet eljutni a következő életünkbe egy felsőbb szintre és végül egy felsőbbrendű lénnyé válni..😅 ( ez már egy kicsit lehetetlennek hangzik,hisz a következő életünkre elfelejtünk mindent ,és abba lehet màr eszünkbe se jut ez az egész ,gondolom ,szóval meditálással leélni megéri egy életet? Vagy inkább csak kihasználni kell? Ezt már csak gondoltam leírom ha már tudom,de valójaban ha nem vágynánk semmire akkor nem lenne szenvedés mert akkor nem lenne semmiből baj ha nem sikerül stb. És ez nem egyenlő azzal ha valaki depresszios es azert nem akar semmit es uresseget erez ( ez csak saját gondolat menet) .

2021. dec. 11. 22:52
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!