Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
 391/2705 A kérdező kommentje:

Hm. Rendben.

Mit gondolsz a szinkronitásokról?

2021. dec. 11. 14:14
 392/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem különösebben tartom valószínűnek. Attól, hogy nem látjuk kéz esemény között az ok-okozati viszonyt, az még ott van, csak nem egyértelmű szinten.
2021. dec. 11. 14:30
 393/2705 A kérdező kommentje:
Nem két eseményre gondolok. Pl: Látsz egy képet. A képen van egy bogár. Megtetszik a bogár. Utána hallasz a bogárról valahonnan, látod a bogarat egy filmben, találsz bogarat, zenében hallod a bogarat. Valami ilyesmi.
2021. dec. 11. 15:15
 394/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Áh, én csak a meghatározását olvastam a szinkronitásnak/szinkronicitásnak. Amiről írsz, az az érdeklődésed tárgyának gyakoribb felbukkanása, miután az érdeklődésed felé fordult. Manapság ezt(is) nevezik vonzásnak. Ez jobbára az a folyamat, amikor a tudattalanod elkezdi keresni az érdeklődésed tárgyát, és ugye a tudattalan olyan dolgokról is szerez információt, amiről tudatosan te nem. Például hogy mi fog menni a tévében. Vagy hogy hol találsz bogarat. Hozzáfér az emberiség tudásbázisához, a kollektív tudattalanhoz(amit Jung, a szinkronitás/szinkronicitás leírója feltételezett), és intuíció, vagy tudattalan impulzus formájában felhasznál. A szinkronitás elvileg az, amikor két esemény egymástól függetlenül, látszólag ok-okozati összefüggés nélkül történik. Például két közel álló személy, akik egymástól távol vannak, ugyanazt álmodják. Magyarázták ezzel a telepátiát is.
2021. dec. 11. 17:22
 395/2705 A kérdező kommentje:
És az is ,,vonzás,,-nak számít ha Grimfox leírja, hogy mit szokott szilveszterkor csinálni és én éjjel olyan filmet nézek, ami úgy mellékesen szilveszterkor játszódik, de nem ez a témája, sem a címe, nem a tv-ben volt és nem is én választottam ki?
2021. dec. 11. 18:17
 396/2705 A kérdező kommentje:
Az emberiség kollektív tudásbázis mire terjed ki, mindenre? Vagy fél órán át kerestem, hogy hol olvastam róla és mit, de én a Kicsoda Grimfox meditáció témában akartam belepiszkálni vele.
2021. dec. 11. 18:18
 397/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha felkeltette az érdeklődésed a téma, vagy a tartalom, esetleg te is hasonlóképp töltöd a szilvesztereidet, mint én, akkor ez a közösség létrehozhat ilyen jelenséget. A hasonló gondolatok, érzések hatnak egymásra, amolyan indukcióként. De persze rengeteg más magyarázata is lehet. Például előérzet, bár a film esetén ez kevéssé valószínű. Miért éreznéd előre, hogy ez lesz egy film témája, és kerülne szóba emiatt az ünnepek témaköre gyk-n? Inkább az a valószínű, hogy mivel volt róla szó, ezért felfigyeltél a témára a filmben.

A kollektív tudattalanról sok helyen lehet olvasni. Ilyen formában C.G.Jung alkotta meg a fogalmat, de hasonló, csak bővebb változata már több ezer éve létezett az indiai irodalomban Akasha néven. Nagy eséllyel ez hatott Jung-ra is. Jung főleg az álomszimbólumok szempontjából feltételezte egy ilyen közös tudattalan létét. Elvileg minden benne van, amit valaha az emberiség tett, de az érzéseik, gondolataik, és hasonlók is benne vannak. A konkrétabb dolgok könnyebben beszűrődnek az egyes emberek életébe, az ilyen ködösebb dolgok, mint az érzelmek, gondolatok akkor, ha valaki ráhangolódik, vagy valaki direkt ráhangol másokat. A tömegpszichózis például könnyen indukálható ezen a médiumon keresztül, mert ez minden emberhez kapcsolódik. Másképp is lehet tömegekre hatni persze, de ez az egyik módja.

A kicsoda Grimfox kérdésre maximum kiábrándító válaszokat fogsz kapni, ha kapsz bármit is. Az utóbbi valószínűbb.

2021. dec. 11. 18:31
 398/2705 A kérdező kommentje:

Hát ezaz, hogy nem is én kérdeztem, hogy mit csinálsz szilveszterkor, csakúgy leírtad. A filmet sem én választottam ki, fogalmam sem volt róla. Mindkettő egy tőlem teljesen független esemény. Véletlen lehet, ha hiszel benne.

Akkor ezekszerint a kollektív tudatból kaphatnék információt, legfeljebb ,,kiábrándítana,,. Nekem ugyanezt mondta vki évekkel ezelőtt, mármint azt, hogy ne keressem annyira a Ki vagyok én? kérdésre a választ, mert nem biztos, hogy tetszene.

2021. dec. 11. 18:39
 399/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

A másik válaszoló hozta fel az ünnepek témáját, arra írtam, ha jól emlékszem, de már nem tudom hol, annyi kommentnél járunk. Egyik esemény sem független tőled, mert mindkettőnek részese, tanúja voltál. Véletlenek nincsenek, kivéve ha az általad követhetetlen lefolyású eseményt nevezed véletlennek, mert akkor vannak, viszonylag sok.

Mivel nem ismerjük egymást, ezért a kollektív tudattalanból/akashából kaphatnál informácit, avagy ha értenél a pszichometriához, az üzeneteim alapján még lenne esélyed "visszakövetni". Más típusú távolbalátás, tisztánlátás által is. Ezen képességek nélkül az 1. opció, kollektív tudattalan.

Senkinek sem tetszik, ha szembesül azzal, aki, és ami valójában. Azok, akik a szellemi út követésére teszik fel az életüket, mielőtt ténylegesen nekilátnak a megismerésnek, felkészülnek, és az életüket is megváltoztatják, átformálják. Amikor szembesülnek azzal, hogy kik ők, a felkészülésnek köszönhetően képesek ezt hasznukra fordítani, és tovább lépni. Így csak az derül ki, születésedtől a megismerés pillanatáig ki voltál, és az adott pillanatban ki vagy. Az is kiderül, kivé válhatsz kellő erőfeszítéssel, de ezt csak akkor tudod hasznosítani, ha előtte felkészülsz a szembesülésre. Másként a múlt, és jelen résznél megrekedsz. Jó meditációs tárgy, és felkészülés, ha arra meditálsz, mik a valódi erényeid, amik nem csak szerinted, vagy mások szerint erények, hanem objektív erényes tulajdonságok. Ha ezeket felismered, mert meditáció során érzed, hogy amit megtudtál igaz(érezni lehet a különbséget a felbukkanó képek, és a felbukkanó valódi válaszok között), akkor ezet a tudást felhasználhatod, hogy az erényeidet megerősítsd, tisztán láthatóvá, és hasznossá tedd. Ezek az erények is a részeid, a valódi éned részei, ha ezek meg vannak edzve, az árnyoldalad kevésbé érvényesül. Aztán persze ha a valódi énedet feltárod, ráébredsz, hogy az árnyoldalad hiúsága miatt edzetted az erényeidet is, de az erényeidet ekkor már nem tagadhatod el. Azok ott vannak, bármi volt is az oka, hogy megerősítetted őket.

2021. dec. 11. 19:02
 400/2705 A kérdező kommentje:

Igen, a másik válaszoló hozta fel a témát. Aztán eltűnt. :)

Velem folyamatosan ilyesmik történnek. Össze nem kapcsolódó dolgok összefonódása.

Tisztánlátás stb képességeim nincsenek, úgyhogy akkor a kollektív tudattalan adatbázisból Grimfox mappák lekérése maradhatna csak.

Köszönöm ezt a leírást (amúgy az összes többit is!) a Ki vagyok én meditációs témáról. Nem szeretem, ha azt mondják nekem, hogy valamit ne tegyek. A te leírásod megmutatja, hogy hogyan tehetném anélkül, hogy túl kellemetlen lenne a vége.

Volt-e veled valaha olyan, hogy egyszercsak úgy érezted, hogy ,,igen, most mindenem megvan, ha most meghalnék, nem sajnálnám,,? Mi ez a jelenség?

2021. dec. 11. 19:58
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!