Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
 361/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudom, hogy lehet túljutni ezen a szinten. Régen, amíg még léteztek misztériumiskolák, az ottani beavatásokkal tovább lehetett jutni. Azok még valódi beavatások voltak, a szó valódi értelmében, nem ilyen energetizálás, meg hasonlók, mint amit a mostani divatos ezoterikus irányzatok művelnek. Kevésbé szervezett kultúrákban a sámán jellegű figurák adták át a tudást, meg a "regősök", azaz bárdok, skaldok, és más történeténeklők. Az arra fogékonyak ebből merítettek. Manapság már nincsenek misztáriumiskolák, illetve van egy kevés, de Európában titokban működnek, és sok esetben nem pozitív irányt képviselnek, keleten meg ugye a nyugati ember nem megy sokra. Vannak, akik valahogy önállóan belefutnak egy lépcsőfokba, amin feljebb lehet lépni, de nem tudom, mi kell ehhez. Van, aki egy könyv hatására találja meg a szükséges dolgot ehhez, van aki véletlen olyan emberbe botlik, akitől megfelelő dolgokat hall. A többség sehogy sem lép tovább.
2021. dec. 10. 15:58
 362/2705 A kérdező kommentje:
Keresem a durcás fej emojit. >:<
2021. dec. 10. 16:06
 363/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Elmélkedő meditáció során van esélyed elérni egy újabb lépcsőfokot, ha ami szükséges hozzá, már jelen van benned tudatos, vagy tudattalan szinten. Elmélkedés során ez felismeréssé áll össze, és előre visz. Ez sem biztos módszer, de legalább egyedül is működik.
2021. dec. 10. 16:09
 364/2705 A kérdező kommentje:
Meditáció terén nem létező a tudásom. Lehet, hogy ideje lenne foglalkoznom vele. Eddig elkerültem, de csak a mert irritálónak találtam az embereket, akik (állítólag) meditálnak. Tudom, hogy ez csak egy szereotípia.
2021. dec. 10. 16:14
 365/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Aki kérkedik vele, meg milyen jó, meg hű de feltöltődött, az tényleg irritáló tud lenni. Meg az ilyesmi inkább relaxáció. A meditáció célja az elmélkedés, az elme, így a szellem fejlesztése. Nem nagyon van mivel kérkedni a meditáciűval kapcsolatban. Sajnos nem sztereotípia...tényleg sok ember lelkesedik túlzottan már attól, hogy a meditáció előszobájába bejut, vagy válik arrogáns felsőbbrendűség komplexusossá csak azért, mert ő meditál, más meg nem.
2021. dec. 10. 16:25
 366/2705 A kérdező kommentje:

Tudnál könyvet vagy bármit ajánlani meditációval kapcsolatban?

Hogy vannak a gyógynövényeid?:)

2021. dec. 10. 16:29
 367/2705 A kérdező kommentje:
Elkezdtem amúgy a chi kung könyvet, amit ajánlottál.
2021. dec. 10. 16:31
 368/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Meditációról én nem könyvet olvastam, Ami könyvet olvastam, az általában vagy összetévesztette a meditációt a relaxációval, vagy olyan komoly, szerzeteseknek szóló módszereket írt le, amit kezdők nem tudnak használni. Évekig ezért nem sikerült meditálnom. Elmélkedő meditációhoz elég ellazulnod testileg, és szellemileg, majd összeszedni a figyelmedet, és egyetlen témára összpontosítani. Vagy csak összpontosítasz rá, és figyeled, mi merül fel a tudattalanodból ezzel kapcsolatban, vagy kérdéseket teszel fel, és ugyanígy figyeled a reakciót. A chikungos könyvben is vannak meditációs technikák, bár azok célja főként a chi gyarapítása, és irányítása. De alapnak ezek is jók. Megtanulod a megfelelő ellazulást, elmeállapotot, koncentrációt, és irányítást. Ezek pedig az elmélkedés során jól fognak jönni.

A gyógynövényem köszönik szépen, elfagytak idénre, már csak jövő tavasszal lesz velük dolog. A legtöbbnek nincs is föld feletti része ilyenkorra.

2021. dec. 10. 16:39
 369/2705 A kérdező kommentje:

:D Awkward.. De van bent is, ugye? Csak hogy ne égjek be annyira.

Köszönöm, akkor ezt fogom tenni, plusz olvasom a könyvet.

2021. dec. 10. 16:48
 370/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A bentiek megvannak. A gyömbér épp téliesítette magát. Úgy 6-8 hónapig van hajtása, aztán ősszel ezek leszáradnak, és pár hónapig pihen a földben. Szerintem az eredeti élőhelyén nem csinál ilyet, csak itt, ahol ennyire csökken a napfény. Aztán elkezd hajtani, ahogy elég fény éri a gumókat.
2021. dec. 10. 16:52
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!