Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
 381/2705 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a meditálást. Választ nem kaptam semmire, de nagyon sokminden történt, a tenger partján. Ez ,,helyesen,, hangzik?
2021. dec. 10. 20:32
 382/2705 A kérdező kommentje:
Grimfox, nekem ez egy vagány szilveszterezésnek hangzik. Én sem járok bulizni, egyszer voltam szilveszterkor. Általában ugyanazt csinálom, mint az összes többi estén, esetleg éjfélkor koccintunk.
2021. dec. 10. 21:14
 383/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen meditációs módszert használtál. Ha a tenger tervbe volt véve, vagy valamilyen szimbolikával bír számodra, akkor valószínű helyes. Ha elkezdtek a gondolataid vándorolni, és valahogy a tengernél kötöttél ki, akkor elkalandozott a figyelmed az eredeti kérdéstől/témától. Még így is lehet helyes, ha hasznodra volt az a sok minden, ami ott történt. Ha elmélkedő meditációt alkalmazol, akkor igyekezz a témát mindig szem előtt tartani. Ami azzal kapcsolatban merül fel, azt figyeld meg. Ha elkezd vándorolni a figyelmed, eltér az eredeti témától, akkor térj vissza hozzá, és összpontosíts egy darabig, hogy ott is maradjon a figyelmed. Ha a figyelmed a témánál/kérdésnél maradt, és úgy került elő a tenger, és az események a tenger partján, akkor azok válasznak minősülnek, csak nem nyílt, hanem szimbolikus válasznak. Kb mint amikor álmodsz.
2021. dec. 10. 22:54
 384/2705 A kérdező kommentje:
Nekem elkezdenek események történni. Pl ráírok egy kérdést egy labdára és eldobom. Nem csak gondolatok. Mi történik?:)
2021. dec. 10. 23:20
 385/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Kicsit úgy hangzik, mintha félálomban lennél, és elkezdődne a tudattalan önálló eseménygenerálása. Próbáld meg nem vizualizálni a dolgot. Csak a kérdésre összpontosíts. A kérdés lehetőleg a legegyszerűbb formában legyen megfogalmazva. Úgy könnyebb összpontosítani. Amíg koncentrált maradsz, nem történnek események az irányításodon kívül. A tudattalanod rengeteg dolgot szeretne a felszínre juttatni. Te csak egyetlen témával kapcsolatos információt akarsz, nem egy szökőárnyi random dolgot. A koncentráció, és gondolatfegyelmezés a szűrő. Átengedi a témával kapcsolatos dolgokat, minden mást kizár. Gondolatfegyelmezés alatt azt értsd, amikor elkezd elkalandozni az elméd, akkor megállítod, és visszatérsz az eredeti témához. Nem fog elsőre sikerülni, ez is olyan, amit gyakorolni kell, és az szoktatni rá az elmét.
2021. dec. 10. 23:31
 386/2705 A kérdező kommentje:
Holnap ismét ,,kipróbálom,,. Aludni nem aludtam, direkt nem is feküdtem le, az egész nem volt több 5-10 percnél. Tehát nem vizualizálhatok. Ha egy körtére gondolok, akkor nem adhatok neki alakot, színt, ízt stb.. De a körte nem is egy kérdés. Akkor: Milyen színű a körte? Ez viszont nem érdekel annyira, hogy figyeljek rá. Min érdemes egyáltalán meditálni és mi történik, ha sikerül?
2021. dec. 11. 02:57
 387/2705 A kérdező kommentje:

És már meg is bántad, hogy nem intézted el egy könyvvel.:)

Pl: Mi történne, ha azon meditálnék, hogy kicsoda a Grimfox? Vagy ezen te meditálsz és én meditáljak azon, hogy ki vagyok én? Vagy egyszerűen csak ne meditáljak, ha ennyi kérdésem van?:)

Nagyon szeretek vizualizálni. Nagyon nagyon, úgyhogy kíváncsi leszek milyen nehéz lesz megállni. Ez onnan is eredhet, hogy gyerekkoromban minden este elalvás előtt elképzelt történetekkel szórakoztattam magam. Volt, hogy teljesen kitalálttal, volt hogy egy filmbe képzeltem bele magam, akár plusz szereplőként, aki eredetileg nem volt benne, de én beleírtam.

2021. dec. 11. 05:33
 388/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha azon meditálsz, hogy kicsoda Grimfox, akkor annyit fogsz csak válaszként kapni, ami az itteni beszélgetés alapján kiderült rólam. Azok a töredékek, amik a személyiségemből, érdeklődésemből eljutottak hozzád. Ha azon meditálsz, hogy te ki vagy, hasonló lesz a válasz, csak több információval.

A "ki vagyok én" típusú meditációk már a gyakorlottabbaknak szánt módszerek, és az egyszerű elmélkedő meditációval nem is kapsz rá kielégítő választ.

Témákra is lehet meditálni, nem csak kérdésekre. A témára üsszpontosítani egyszerűbb, mint az egyetlen fogalom. Például kiválasztod témának az erényt, a hitet, az életet, a halált, vagy hasonlót. Koncentrálsz a témára, és figyeled, mi merül fel benned, ezekkel kapcsolatban. Ez alapján kiderül, mi a jelnlegi megértésed a témával kapcsolatban, és esetenként új szempontok nyílnak meg, mert a tudatodban összeállnak az eddig szétszórt, tudattalan gondolatok.

Kérdéseknél élethelyzetekre lehet például rákérdezni. Megkérdezheted, hogy hogyan jutottál el ide-miközben ezt a kérdést a mágiára, okkultizmusra érted. Meditálhatsz döntéshelyzetekben, mi történik, ha ezt, vagy azt a döntést hozod meg. Meditálhatsz, ha tudni akarod, hogy például hogyan működik egy rituálé, mágikus művelet, amit nem értesz, de tudod, hogy móködik.

A vizualizáció a kérdésre, témára értendő. Ami ezzel kapcsolatban felmerül, az sok esetben képek formájában merül fel. Azért nem szabad vizualizálni, hogy különbséget tudj tenni a saját vizualizációd, és a felmerülő információ között. Amikor válasz érkezik, ami hasznos, azt kicsit hasonlóan fogod érezni, mint amikor megérzésed van. Igaznak fogod érezni, vagy legalább is válasznak a kérdésre, a témára.

Egy meditáció alatt csak egy témakört vizsgálj. Ne kezdj bele újba, ha az egyikkel végeztél, vagy nem sikerült választ kapnod.

2021. dec. 11. 12:50
 389/2705 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kimerítő választ. Micsoda új kalandok várnak! :)

Azért kicsit félek is, a sötét oldalam felmerülésétől. A tudatos negatív gondolatokat könnyű elnyomni..

2021. dec. 11. 13:17
 390/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Ha a téma, kérdés nem a sötét oldaladdal kapcsolatos, nem fog felmerülni. Persze ha például megkérdezed, hogy "mi akadályoz a szellemi fejlődésben", akkor majdnem biztos, hogy ez fog felszínre jönni.
2021. dec. 11. 13:21
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!