Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Szép, hogy megtartjátok ezt a közösséget, az emlékére is.
Azért szívesen csináltatnék egy full horoszkópelemzést magamnak, hogy mondhassam, ahh..akkor a napom/holdam/csillagom miatt vagyok/voltam hülye.:) Sajnos nem tudom pontosan mikor születtem és eddig még lusta voltam anyakönyvi kivonatot keresni. A horoszkóp alapján történő társkeresért viszont szánalmasnak tartom. Ez olyan, mintha már egymás megismerésére is lusták lennének az emberek és alapból egy ilyen szűrővel szűkítenék a kört, ami ugye nem biztos, hogy illik az illetőre.
Igazán egyszerű lehet ilyen felszínesen élni.:)Én az egyik megvetett csillagjegyet viselem, de élvezem...
Mit gondolsz, mit kezdjek (vagy kezdhetnék) a hirtelen előtörő energia többletemmel? Nem edzésre gondolok, az nálam nem ettől függ. Van-e vmi hasznos, ami nem a külsőm formálja?
Egyre többminden irányít engem ahhoz a könyvhöz. Köszönöm. Ezt akkor is alkalmazhatom, ha előtte direkt növelem meg pl zenével?
Jógázni szeretnék, de egy évekkel ezelőtti sérülés egyenlőre megakadályoz benne, pszichésen, szerencsére meggyógyult.
A jóga nem feltétlen emberi origami. Nem kötelező mindenképpen darut hajtogatnod magadból. A pranayama(légzéstechnika), és a jóga meditáció kombinációja a valódi lényeges rész.
Qigong esetén pedig az ülőmeditáció még egyszerűbb. Van amit például csak hanyatt fekve végzel, bár általában valamilyen ülő pózt alkalmaznak, amit kényelmesen lehet tartani. Lehet széken ülve, törökülésben, fél lótuszban, teljes lótuszban, oldalt fekve, és hanyatt fekve is végezni őket. Van mozgásos meditáció is, de a kis körforgás, nagy körforgás, qi finomítás, és átalakítás mind ülőmeditáció.
A hasba légzéses gyakorlat eleve azzal kezdődik, hogy "felszítod a tüzet", azaz felébreszted a pangó, szunnyadó energiát a testedben, és kívülről is plusz energiát veszel fel, mielőtt az egészet az alhasba, az "alsó elixszírmezőbe" gyűjtenéd. Ha zenével előtte növeled, akkor csak plusz egy faktort adsz a gyakorlathoz (közben nem érdemes zenét hallgatni, elvonja a figyelmed). Mondjuk a túl gyors, vad zene túlhevít, az olyan energia, amit nem akarsz sokáig a szervezetedben tartani. Azt le kell hűteni, és össze kell gyűjteni. Gondolom a yin, és yang fogalmak nem újak. A yin a hűvös, passzív oldala a qi-nek, az életerőnek, a yang a forró, aktív oldala. A yin összegyűlik, és raktározódik, a yang szétszóródik. Ha intenzív mozgásra van szükség-például futsz az életedért, mert kerget egy mókus, akkor a qi-d yang irányba tolódik el, és szétárad az izmaidban. Ha nyugodtan ülsz, és elmélyülten olvasol a 10-15. századi vallatási, és kivégzési módszerkről, akkor yin irányba tolódik el, és egy helyre gyűlik a qi-d. A nyugodt, de fissítő zene feltölt energiával, de nem teszi a tested túl yang-á. A power metal, necrotorture, és hasonlók erősen yang hatást keltenek. (ne keress rá a necrotorture-ra. én szóltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!