Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
 601/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Kb az álomszimbolika pszichológiájának szintjén képzeld el az értelmezésemet. Nem a szimbólum mágikus, még rajzolat esetén sem. Az ember értelmezése adja neki az "erőt".

Nagyjából a kettő között van a kiábrántítási faktor. Mivel csak az alapokat vettem, ezért nagyrészt pszichológia, miként lehet az elméből előhozni a hatóerejét.

Nincs fent sehol. Bár elvileg a csoport facebook oldalára fel van töltve, de az egyfelől egy privát cucc, másfelől én nem is vagyok benne. Nincs facebookom. Máshol meg nincs feltöltve. Ez nem olyasmi, amit bárki is kirakna a honlapjára. A facebookon egy két évvel ezelőtti állapot lehet feltöltve, mert az előadást adtam le valakinek a csoportból, ő töltötte fel. Ha feltöltötte. Nem tudom ellenőrizni:D Azóta meg már kétszer átszerkesztettem az egészet. Egyszer hogy ne előadás formája legyen, egyszer pedig frissítettem.

Mellékesen tiéd a hatszázadik komment!

2021. dec. 20. 23:41
 602/2705 A kérdező kommentje:

Hurrá! 600 :)

Tehát pl egy lény sigilje, amivel hívod, csak azért az övé, mert úgy tudod, hogy azzal hívod? A zöld gyertya csak azèrt a pénz, mert úgy gondolod, mert ez az ,,egyezményes,, nyelv? Fahéj, szegfűszeg, stb..

Ha most nem is, de lesz valaha olvasható ez a tanulmány?

Amúgy tetszik az álmokhoz az a hozzáállás, hogy addig emlékszel rá, ameddig szükséges, ezt megfogadom. Egy aggodalommal kevesebb. :)

2021. dec. 21. 05:09
 603/2705 A kérdező kommentje:

És ha már szimbolikánál tartunk: Mit jelent neked a 600? :)

Nekem egy izgalmas és hosszú beszélgetést. Volt egy-két privát üzenetem még a kérdés feltevése után nem sokkal, de néhány levélváltás után elhaltak és nem én nem válaszoltam..

Facebook-om kb 1 éve van, munka miatt kellett, van olyan 6 ,,ismerősöm,, szóval igen.. nekem van. :)

2021. dec. 21. 05:15
 604/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

A sigilek mindig vagy számok, vagy betűk valamilyen formájú képpé alakításai. Sok idézős szimbólum például a lény mágikus négyzetéből lett leképezve. Mondjuk démonológiában láttam ilyet. A szám meg vagy a nevéből lett kiszámolva, és négyzetté alakítva, vagy ismeretlen forrásból örökölték a későbbi grimoire-ok. Azért kapcsolódnak az adott szellemhez, mert a nevüket, vagy a nevük számát tartalmazzák, azaz a lényt valamilyen formában a név által szimbolizálják. Az általad készített sigilek pedig mindenképpen azért működik, amikor működik, mert az elméd összekapcsolja a kettőt. A gyertya esete még inkább ilyen. Nekem nem is működne, mert én nem kapcsolom össze a zöld gyertyát a pénzzel. Növények esetén nem vagyok benne biztos, legalább is a legmélyebb szimbólumrétegeket illetően, de a hozzájuk kapcsolt legtöbb szimbólum vagy a fizikai hatásuk alapján képzett analógia, vagy a fent leírt összekapcsoló szimbolika. Pl a tölgy az erő, kitartás, védelem jelképe, mert kemény, hatalms fa, és a termése is zárt, ellenálló.

Nem tudom, hogy lesz e olvasható valaha a tanulmány. Mivel gyakran(1-2 évente) átszerkesztem, nem gondolom, hogy érdemes lenne feltölteni valahová. Amikor már nem szerkesztem tovább, akkor lenne csak érdemes.

A 600 nekem nem jelent semmi különöset. Csak láttam, hogy nagy, és kerek szám, és pont te kommentáltad.

Nekem is szoktak ilyen privát üzeneteim lenni. De nem azt a választ kapják, amire számítottak, ezért pár levél után abbahagyják. Kevés visszajáró van. Nem tudom miből gondolják, hogy ha közösben leszóltam a szerelmi kötést, akkor majd privátban kifejtem nekik, hogyan kell csinálni...

2021. dec. 21. 10:44
 605/2705 A kérdező kommentje:

Ha elérhető lesz, én mindenképp elolvasnám.

Nem annyira kiábrándító ez. Igazából érthető. Az általános társítások teljesen érthetőek (kivéve, ha te a zöld gyertyát nem kapcsolod), a nevekből/számokból képzettek szintén, a saját sigilek egyértelműen. Valami vadabbtól tartottam, mondjuk hogy mágia nem létezik, csak a fejünkben. Az is érdekes lett volna amúgy. :)

Nehéz nem azt hallani, amit akarsz. Ha kommentben valahol írok vmit, ami 100% igaz, de nincs benne a 3 könyvben, amit olvasni szoktak vagy az általánosan elfogadott dolgokban vagy szintén nem támogatja mindenki vesszőparipáját, nagyon le van pontozva. Én még csak nem is írtam senkinek, hogy a szerelmi kötés rossz. :)

2021. dec. 21. 11:55
 606/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

A szimbólumok közül csak nagyon kevés általános érvényű, azaz mindenki számára ugyanaz. A legtöbb szimbólum kultúránként, vagy még kisebb csoportonként változik. És rengeteg a művi szimbólum. A sigilek például művi szimbólumok. Ezek közmegegyezéses alapon működnek. Már a kezdetektől, 14 éves korom óta érdekeltek a szimbólumok, de még egy olyan szimbólumot sem láttam, aminek önmagában lett volna ereje. Talán még néhány egyszerűbb geometriai alakzat képes erőt meríteni emberi beavatkozás nélkül, de mondjuk egy sima felrajzolt kör semmi esetre sem. Körbe rakott megfelelő formájú, és anyagú tárgyak már csinálnak valamit, de emberi beavatkozás, azaz az elme nélkül ez is csak egy természetes állapot.

Ha a fejedben létezik, az azt jelenti, hogy valahol létezik. Amint képes vagy a külvilágban is létrehozni egy árnyképét mindannak, ami a fejedben van, már nem csak a fejedben fog létezni, még ha onnan származik is. Igazából ha entitásokkal dolgozol, a cél ugyanúgy a fejedből, bentről származik, csak a végrehajtás módja más, mintha mindent magad csinálnál. Ami nekünk mágia, az egy szellemnek a teljesen normális cselekvés. Ilyen értelemben mondható, hogy a mágia csak "a fejünkben létezik". Olyan értelemben már nem helytálló a dolog, ha azt mondjuk, hogy csak kitaláció, és nincs semmiféle hatása. Gondolom te erre gondoltál. De amivel képes vagy változást elérni, az létezik.

Engem is sokszor lepontoznak. A véleményem általában nem túl népszerű. De ha már megkérdezi, akkor ne lepődjön meg, ha választ is kap. Bár a sok troll miatt néha meglepő, ha valaki választ kap.

2021. dec. 21. 12:30
 607/2705 A kérdező kommentje:

Én láttam olyanokat, amiknek önmagukban is volt, azok tényleg egyszerű geometriai elemekből állnak. Érdekes. Amúgy muszáj a kör köré? Én azt hittem, hogy a színek (kb), növények, ilyesmik általános érvényűek, nagy általánosságban.:)

Igen, kitalációra gondoltam. Ez mindig olyan ijesztő és erőteljes kijelentés, hogy ami a fejemben létezik, az valahol létezik.

Ha az a bizonyos valaki választ is kap, akkor meg ő lepődik meg, ha nem az lesz, amit várt.

2021. dec. 21. 14:28
 608/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

A kör egy szimbólum, vagy szimbólumkombináció körül azt jelöli, hogy nem szabadjára engeded az erejét, hanem irányítod, kordában tartod. Eredetileg a mágikus körök célja az volt, hogy az idéző álljon bele, és védje a megidézett szellemtől. A szellemet egy külön jelben idézték meg. Gyakran háromszög, vagy négyszög alapúban. Mostanában a kör koncentráló, gyűjtő szerepét használják ki.

A színek nem általánosak. Van ahol pl a halál színe a fehér. A hideg-meleg asszociáció nagyjából általános. A növények semmi esetre sem általánosak. Főképp, hogy tájanként más növényeket ismernek a népek. Egy afrikai nem tudja, mint jelképez a nyírfa, egy yakut pedig még elképzelni sem tud egy majomkenyérfát. De kultúránként is eltér, hogy melyik növény mit jelent. Van ahol a nyírfát társítják a világfa szimbolikájához, van ahol a kőrist, van ahol valamilyen fenyőt. A fogalom azonos, a fogalomhoz kapcsolt növény eltér. Nálunk például nem tekintették tündérek lakhelyének a galagonya, és kökénybokrokat, míg a keltáknál igen. A bodzát azt nálunk is ismerték, mint "furcsa" növényt, de nem volt olyan kultusza, mint a keltáknál.

A gonolatok a gondolatok világában testet öltenek, és amíg "táplálod őket" addig meg is maradnak. Utána az "anyaguk" visszatér a gondolati világ anyagába. Ezt gondolatformának szokták nevezni, és sok esetben összetévesztik az emberen kívül álló entitásokkal. Ezért ha a fejedben létezik, akkor valamilyen formában tényleg létezi. Egy darabig legalább is.

Nagyon sokan igazolást várnak, nem választ. Főképp az olyan esetekben, ahol egy morálisan megkérdőjelezhető döntésről van szó. Mint a korábban beszélt szerelmi kötés. Mélyen, tudattalanul a legtöbb ember tudja, hogy a szerelmi kötés, és hasonlók nagyon nem helyesek. De a vágyaik erősebbek, mint a lelkiismeretük.

2021. dec. 21. 14:43
 609/2705 A kérdező kommentje:

Hm. Én nem használtam saját magam által készített sigilek körül kört. Eddig. Mostmár megfontolom, bár mostanában nem készítek.

Igazad van, nem általánosak. :) Bodza miért furcsa növény?

Gondolatforma vs Servitor? Én úgy gondoltam, hogy csak egy rituálé különbözteti meg az egyiket a másiktól. (A Servitorom most hibernálva van. Gondolom.:))

Új téma most itt ez a ,,démoni szerető,, dolog. Túl vicces.

2021. dec. 21. 17:35
 610/2705 Grimfox ***** válasza:

A saját sigilek másként működnek, mint azok a szimbólumok, amikre azt mondod, maguktól is van erejük. A saját sigil köré nem feltétlen kell kör, csak ha a sigil célja az, hogy a felrajzolás helyén erőt gyűjtsön össze. Azt egyszerűbb egy elre a célra felírt körrel összegyűjteni, és egyben tartani, mint folyamatos koncentrációval.

A kelták szerint bosszúálló "tündér" lakik a bodzában, ami megtorolja, ha engedély nélkül, ok nélkül bántják a bodzabokrot. De úgy tartották, hogy távol tartja a gonoszt is. Nem tudom, hogy Magyarországon ez mennyire volt szokás, mert nem emlékszem az összehasonlításra, amit olvastam, de a ház elé, az ablak alá rózsabokrot ültettek, a ház mögé, az ablakhoz pedig bodzát. A rózsa az ártó embereket-főleg tolvajt, rablót tartotta távol, a bodza a beosonó gonosz szellemeket. De ha csak a fizikai tulajdonságait nézzük is, akkor is érdekes növény. A virága az egyik legjobb szer a megfázás kezelésére, a bogyójából lekvárt, jam-et lehet főzni(egyszer ettem, de piszok jó), ami szintén nagyon egészséges, főképp vas, és A-vitamin pótlásra, a levelei frissen szedve távol tartják a legyeket(és engem, mert elég kellemetlen a szaga)A fája kemény, ha hagyják nőni, pedig középen mindig üreges. A fizikai tulajdonságaiból is annyi szimbólumot lehet asszociálni, hogy a hagyományos asszociációk már csak adalékok mellette.

A servitort én elementálként ismerem.(nem keverendő az elemet képviselő természetes szellemmel) Szándékosan létrehozott mesterséges kvázi szellem. A gondolatforma nem önálló. Az elementál/servitor rendelkezik valamennyi önállósággal. Annyival amennyit adsz neki a feladat elvégzéséhez. A gondolatforma annyira önálló, mint a gondolat, amiből képződött. Emellett elementál/servitor nem jön létre magától. Csak minimum félig szándékos cselekedet során. Például sok esetben a 19. századi médiumok nem a holtakat idézték meg, hanem a szeánsz résztvevőinek közös szándékából egy ilyen kvázi szellemet képeztek. Alapvetően a holtat akarták hívni, de nem minden halott kóborol olyan állapotban, hogy zaklatni lehessen. Ha nem lehetséges megidézni, de a szándék elég erős, egy ilyen félig önálló gondolatforma jön létre. A mádium általában ösztönös képességgel bírt, ezért nem tudta megkülönböztetni az amúgy is ismeretlen ember szellemét egy helyben felépített kvázi szellemtől. (Persze itt nem a csalókról beszélünk, hanem a valódi médiumokról)

A servitorból következtetve belenyúltál valamennyire a káoszmágia tanulmányozásba is.

A démoni "szerető" nem új dolog. Én még tinédzser koromban is találkoztam interneten olyannal, aki ilyet akart idézni, létrehozni, vagy állította, hogy már megtette. A succubus/incubus legendából indul ki a dolog. És a legenda felszínes ismeretéből. Szerencsére ez olyasmi, amivel senki nem fog sikerrel járni.

2021. dec. 21. 18:27
❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!