Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯
 651/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

[link]

Elementál. A régi chates profilomról van a kép, azért a watermark(kettő is). De ez bona fide saját készítésű elementál.

2021. dec. 22. 20:29
 652/2705 A kérdező kommentje:

,,Ha sok nevük van, egy sincs, mert egy sem igazi.,, Ez annyira igaz! Hm.. nekem is sok nevem van.

Ja igen, a szakirodalom...

Nekem nem a neve véglegesítette, hanem az, amikor kinyílt a szeme.

:) Van egy nagyon jó ilyesmi Joulopukki film, de most nem tudom a címét.

2021. dec. 22. 20:35
 653/2705 A kérdező kommentje:
Miközben leesik az állam az elementálodtól... :) Még információt!?
2021. dec. 22. 20:37
 654/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha leesik az állad, bele tudod rakni az elementálba. Megtartja, mert góliátelementál.

Az igazi elementálokat annyira nem szeretem igazából. Nem szeretek szolgákat tartani. Akár én kreáltam, akár nem. Lehet így kevésbé vagyok hatékony, de legalább a makacsságom ki van elégítve.

Az adott eset után kezdett el gyanússá válni, hogy az, amit a keresztény kultúrkörben démonnak tartanak, az nem is igazi démon.

2021. dec. 22. 20:42
 655/2705 anonim ***** válasza:
Mi az az elementál?
2021. dec. 22. 20:46
 656/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Egy kvázi szellemi lény, amit egy "mágus" hoz létre. Félig önálló, és egy előre elrendelt parancsot teljesít. Általában egy egyszerű parancsot. A tapasztaltabbak tudnak komolyabb elementált létrehozni, ami bonyolultabb feladatokra is képes. Az elementál élettartamát általában már az alkotás pillanatában meghatározzák. Mivel valamennyi értelemmel rendelkezik, idővel önállósodni kezd, ha nem pusztítják el, vagy pusztul el magától a feladat elvégzését követően. Az önállósodásnak azonban van egy elég nagy akadálya. Az a személy, aki megalkotta. A komolyabb elementálok akár ártani is tudnak a készítőnek, miközben igyekeznek föggetlenné válni tőle.

Röviden egy olyan szolga, amit azzal jutalmazol, miután elvégezte a feladatát, hogy elpusztítod.

2021. dec. 22. 20:54
 657/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Vajon kié lesz a 666-odik komment?:D
2021. dec. 22. 20:54
 658/2705 A kérdező kommentje:

Vad googlizás a góliátelementál után..

A keresztény kultúrkörben a démonok valami sub-sub-sub-sub-sub..démonok lehetnének.

Servitor, habár a neve arra utal, én nem szolgának gondolom, hanem egy lénynek, akinek feladata és célja van, amit elvégez, és ez több, mint ami a legtöbb emberről elmondható. Ugyanakkor direkt nem olyat hoztam létre, akit muszáj lenne elpusztítanom, nem akartam ezzel kezdeni..( Persze szükség esetére van módja az elpusztításának, de azt nem is tudom fejből.)

Vajon kié..:) A 333 az enyém volt, emlékszem, de 333/333 -nak volt írva és már akkor féltem (mitől?), pedig annak semmi köze, ha nem akarom.:)

2021. dec. 22. 21:33
 659/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Elvileg a keresztények szerint a démonok a mennyből kitaszított angyalok, akik megkívánták az emberek asszonyait, és a földre szálltak. Hallottam már olyat is, hogy a sátán angyalait is démonnak nevezték. Bár az nem helytálló, bibliai források alapján. A démonológia szerint meg mindenféle pokoli fejedelmek, meg hasonlók. A nevük meg valamiért-biztosan véletlenül...-régi kánaánita, és sumer/akkád istenek nevei. Legalább is a nagyoké. Még LGBT-s démon is van, mert pl Astaroth hímnemű démon, holott ez a név eredetileg Istár kánaánita megfelelője, Ashera egyik neve volt. Biztos férfi démonként azonosítja magát, nem kánaánita istennőként.

A feladatot, és célt is te adod neki, de nincs választása, hogy elvégzi e, vagy sem, és nem kap ellenszolgáltatást sem az elvégzett feladat után. Ellenben bármikor megsemmisítheted, ha úgy akarod. Amíg nincs öntudata, addig ez nem gáz, de amint valamilyen szintű öntudattal rendelkezik, számomra morálisan erősen kérdőjeles a dolog. Ez persze saját vélemény. Régen én is próbálkoztam vele. Most már inkább máshogy oldom meg a problémát.

2021. dec. 22. 22:19
 660/2705 A kérdező kommentje:

Nem tudtam kánaánita, sumer, akkád eredetről, de nem is foglalkoztam a témával mélyebben, azt tudtam, hogy nem bukott angyalok.. A férfi-női keveredést valahogy természetesnek találom.

Az enyém táplálkozik/táplálható, érzésekkel, az végülis reward is lehet, bár nem tudom. A moráljáról lehetne vitatkozni, de nem fogok, mert látom a te oldalad és nem ellenkeznék.

2021. dec. 22. 23:09
❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!