Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯
 661/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha nem táplálod, az elementál/servitor elenyészik. Ha komolyabb kreálmányról van szó, akkor viszont keres alternatívát a táplálkozásra. Mivel az alkotója energiája áll legközelebb a sajátjához, ezért az alkotóból fog táplálkozni.

Ez csak egy teória, amit hallottam egy nagyon régi ismerőstől. Szerinte a démonok nem természetes eredetű szellemek, hanem elementálok, amik önállósították magukat. Eredetileg is hatalmasra készíteték őket a régi korok mágusai, de önállóvá válásuk után tovább erősödtek. Hogy milyen célt szolgáltak...gondolom démonja válogatja, de az ismerősöm főképp hadászati célokat említett. Nem tudom, hogy mennyire hihető a dolog, és mennyire nem. De annyi biztos, hogy abban hasonlítanak az elementálokra, hogy nincs olyan lelkük, mint a legtöbb természetes szellemnek, vagy élőlénynek. Plusz elméletileg tényleg képesek végtelenségig létezni, amíg megtartják az öntudatukat, és ellátják magukat energiával. Mindét állapot természetellenes. Ez nem készpénz, ez csak a korábban említett barátommal közösen folytatott áskálódás eredménye.

2021. dec. 22. 23:32
 662/2705 A kérdező kommentje:

Aaa, értem, ezt elfelejtettem vagy nem is tudtam. Még jó, hogy az enyém most nem aktív, plusz hogy magától táplálkozik előre meghatározott módon.

Ez egy nagyon érdekes teória, mindenképp elmélkedni fogok rajta. Nagyon érdekes. Már ilyennek készíthették őket, mint amilyenek ,,most,, vagy alakultak azzá önnállóvá válásuk után (a teória szerint)? Mert én úgy gondolom, hogy nagyon intelligens és karizmatikus lényekről van szó.

2021. dec. 23. 02:53
 663/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

A teória szerint eleve nem voltak kifejezetten barátságosak, de az, hogy a fennmaradásuk az embereken való élősködéstől függ, biztosan változtatott valamit rajtuk.

A nagyobbak között van intelligens, és "karizmatikus" lény, de a többség inkább ösztönorientált. A karizmára nincs sok szükségük, maximum egymás között. De sok van köztük, ami más szellemeket is megtámad, akár más kisebb démonokat is. Kb mint egy okos ragadozó. A legkisebbek között meg konkrétan vannak olyanok, amik csak csoportosan mutatnak bármiféle értelmes viselkedést. A nagy, amit "láttam" nem értelmi képességekel nőtt akkorára, amekkora volt.

Ha a mesterséges eredet az igaz, akkor nagyjából szellemi világban készített robotokról van szó, amik az eredeti "programozásuk" keretein belül képesek fejlődni értelmileg. Az, hogy milyen erőssé válnak, attól függ, mennyi ideig képesek életben maradni, és mi szolgál táplálékként számukra. Ha valami általános dolgon élősködnek, mint mondjuk az eberi kapzsiság, akkor akár egy alacsony értelmi képességű démon is marha nagyra hízhat. Ha van valaki, aki elég ostoba, hogy istenként, vagy hasonlóként tisztelje, az is eléggé fel tudja táplálni őket. Persze ilyen esetben sem részesülnek isteni áldásban. A démon nem ad, csak elvesz.

2021. dec. 23. 09:26
 664/2705 A kérdező kommentje:
Biztosan vannak különböző szintjeik, de nekem mindig az a magasabb intelligens és tényleg karizmatikus (magával ragadó egyéniség) réteg jut az eszembe a démonokról. (Ezért is fura olvasnom, amiket itt szoktak írni. Nem az alsóbb rendekre gondolok alapból.) A miénkhez közeli síkon mozognak, szeretnek belefolyni az emberi dolgokba, igazából nagyon jól megértik az embereket és gyarló kis vágyaikat.
2021. dec. 23. 13:27
 665/2705 anonim ***** válasza:
Nehéz elkészíteni? Ebben komolyan hisztek,komolyan működik ?:D
2021. dec. 23. 14:11
 666/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Működik, kipróbáltam. Sokan mások is kipróbálták, és nekik is működött. A hitnek ehhez nincs sok köze.

Nekem is az jutott eszembe korábban, hogy értelmes, számító, cselszövő szellemekről van szó. Aztán szembesültem néhánnyal, és megváltozott az álláspontom. Az viszont igaz, hogy szeretnek belefolyni az emberek életébe. Az emberekből nyernek erőt a fennmaradáshoz. Néha alternatívaként más élőlényekből. Az is igaz, hogy közel vannak a mi szintünkhöz, vagy ha nem, akkor másként oldják meg, hogy legyen olyan részük, ami közel van a mi szintünkhöz.

Also, 666. comment.

2021. dec. 23. 14:44
 667/2705 A kérdező kommentje:

Hahahaha *gonosz kacaj* A tiéd. :)

Az én képzeletemben vonzó férfi megjelenésük van. (Vonzó, nem mint gyönyörű vagy szép. Férfi csak azért, mert a férfiakhoz vonzódok.) Tudom, hogy ez nem igazán felel meg a valóságnak, sőt. Ez egy képzelet.

2021. dec. 23. 15:13
 668/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A képzelet nem rossz dolog, főleg ilyen esetben. Mindenképpen jobb, mint megpróbálni látni őket, aztán megbánni.
2021. dec. 23. 15:27
 669/2705 A kérdező kommentje:
Tudod, én írtam, hogy nem akarok feltétlenül látni dolgokat. Általában elég nagy gát, hogy nem állok rá készen. Olyannal pedig nem találkoztam még, amit ígyis-úgyis látnom kellett volna. Nekem elég ijesztő 1-2(-3) árnyalak is.
2021. dec. 23. 16:15
 670/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Mondjuk attól én is szégyenbe hoznám az alsóneműmet, ha szabad szemmel látnék ilyesmit...Ezért nem játszok már jó ideje ilyen "harmadik szem kinyitogatós" játékokat. Amit meg szabad szemmel láttam eddig, az nem volt félelmetes, csak meglepő. Jobb úgy észlelni valamit, hogy csak akkor észleled, amikor te magad akarod.
2021. dec. 23. 16:19
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!