Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Figyelt kérdés
Mert én igen.2021. nov. 26. 21:13
641/2705 Grimfox válasza:
Nem volt muszáj. De másként nem haladunk előre, csak ha megpróbáljuk meggyőzni egymást. Amikor érvelünk, gondolkodunk. A másik felfedi a gondolkodásunk, érveink hibáit. Maga a vita folyamata is fontos, nem csak a végeredmény. A nehézség ebben csak az, hogy így csiszolódnak az elméleteink, és mélyebb rétegekbe jut a vita. Egyre kisebb az esélye, hogy az egyik meggyőzze a másikat. Egyre nehezebb hibákat találni a másik gondolatmenetében, érveiben. Egy idő után eljutunk egy szintre, ahol az elméletünk határait elérjük, a többi kívül esik az ismereteinken, és a vita eredmény nélkül zárul.
642/2705 A kérdező kommentje:
#635 Szia :)
2021. dec. 22. 19:14
643/2705 A kérdező kommentje:
Valaha sikerült valakinek meggyőznie téged valamiről?
2021. dec. 22. 19:20
644/2705 A kérdező kommentje:
Azt hiszem már tudjuk, miért ,,vitáztunk,, valahol a káoszról.:)
2021. dec. 22. 19:20
645/2705 Grimfox válasza:
Például sikerült az egyik barátomnak meggyőzni arról, hogy a démonoknak nincs neve, és ezért a nevük által nem lehet őket távozásra kényszeríteni. Mondjuk itt az is segített, hogy az érveit valós jelenségekkel támasztotta alá. Ha valamit a saját "szememmel látok", azzal elég nehéz vitatkozni még nekem is.
646/2705 A kérdező kommentje:
Tehát megidéztetek egy démont és nem ment el attólmég, hogy a nevét mondtátok, így kell értenem?
2021. dec. 22. 19:48
647/2705 Grimfox válasza:
Nem. A démon(nem a grimoire-okban szereplő fajta, hanem tényleges, emberrel összeegyeztethetetlen szellem) magától volt ott, ahol, és magától csinálta azt, amit csinált. Csak nem örültünk neki különösebben, hogy ott van, és tevékenykedik, mert nem annyira egészséges, amikor ez történik. Én igyekeztem módot találni az eltávolítására, de nem sikerült. A barátom, akivel közösen tapasztaltuk a dolgot felvetette, hogy azért nem, mert rosszul állok hozzá. Igaza volt, szóval kénytelen voltam "meggyőződni".
648/2705 A kérdező kommentje:
Én sosem gondoltam, hogy a nevük által távozásra lehetne bírni őket. De nem azért, mert nincs nevük, sok nevük van. Azért, mert miért menne el, ha tudod a nevét. :)
2021. dec. 22. 19:58
650/2705 Grimfox válasza:
Ha sok nevük van, egy sincs, mert egy sem igazi. Azt, hogy ez által rá lehet őket kényszeríteni a távozásra a "szakirodalomból" vettem. Az összes grimoire nagy hagsúlyt fektet a nevekre. Az egyiptomi mágia úgyszintén. Még elementált/servitort is úgy tanultam anno készíteni, hogy az elnevezés véglegesíti a létezését. Nem mintha használnék igazi elementálokat, de régen ezt is olvastam valahol, és kipróbáltam. Van egyszerűbb módja is félig autonóm munkavégzésnek. Bár lehet nem olyan hatékony.
A képen nem az a Joulopukki van, akit én ismerek...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!