Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Bodzaszörpöt én nagyon szeretem, csak a frisset, csak az igazit. :) Te még a tündérekről is tudsz? :o Én egyszer vittem a kert végébe a születésnapi tortámból a tündéreknek. Éreztem valami nagyon fura szagot, ha jól tudom, a tündéreknek lehet olyan. Ez tényleg lehet?:)
Belenyúltam a káosz mágiába, igen. De végülis, nem minden káosz mágia, ha sokféle dologba belenyúltam?
Incubus, succubus ismerős, most az volt új nekem, hogy itt látom. Valami régebbi kérdésnél linket is láttam egy kétes oldalra. Nem értem, miért nem elég valakinek egy humán partner... esetleg pikáns vágyak. De inkább csak nem talál embert.
Mi is minden évben csinálunk bodzaszörpöt. Mivel van itthon menta, és citromfű a gyógynövényes kertem végett, ezért volt, hogy ezek is mentek a virág mellé főzésnél. Máskor csak a kész szörpbe rakja aki akarja.
A természetszellemek egy része, főképp azok, amik a növényekhez kapcsolódnak valamilyen módon, azok elvileg a tündér kategóriába esnek. Vannak köztük "nagyobbak" is, amik nem csak úgy kóborolnak az erdőkben, ligeteken, hanem például felelősek is az adott erdőért. Nem tudom, hogy van e szaguk, nem hallottam róla. Csak rosszindulatú szellemnél hallottam olyat, hogy büdös volt körülötte. Persze ha nem fizikai szaglással, hanem anna a szellemi megfelelőjével érzékeli valaki, biztos van "szaguk".
Nem, a káoszmágia az viszonylag jól definiálható. Persze hajlamos felhasználni más irányzatok technikáit is, de az alapelvei alapján lehet definiálni. A "nem érdekel hogyan, csak működjön" például elég jellegzetes része. A sigilkészítés, és a sigilek "aktiválása" is elég jellegzetes. Olvastam a liber kkk-t, és a liber null-t. Nagyon sokat alapoz a tudattalan pszichológiájára. A moralitásával is vannak gondjaim, de az már mindenkinek egyéni ízlése, mire használja.
Egyfelől nem találnak emberi partnert, másfelől a démonidézés az mindig borzongató, izgalmas, és titokzatos dolognak tűnik. Az emberek szeretik a taboo-kat. És nagyon hiszékenyek, naivak, ha a démonokról van szó.
A kép elég jól összegzi, mi az egyik problémám a káoszmágiával:D Nem lehet követni a hatását, csak az eredményt látod, ha van eredmény.
Büdösnek mondhatnám, de idegen volt. Idegen fura szag, nagyon jellegzetes. Én tündéreknek tudtam be. Nem úgy büdös, mint egy romlott étel vagy dög vagy ilyesmi. Jut eszembe a büdös szagokról. Kifejezzeten záptojás (azt hiszem) szerinted mi? 2 ponton szokott megjelenni a házban, általában éjjel. Esetleg valami gázprobléma..
Luber null-t kkk-t nem olvastam, annyira nem vagyok káosz. Inkább a használd, amit akarsz és tudsz felfogás. És főleg a működjön. Sigilekkel kezdtem. Az aktiválásról csak annyit, hogy én sosem úgy csináltam, ahogy általában mindenki, gondolom tudod miről van szó. Az nem tetszett. Luber null-t csak elkezdtem, azt hiszem, kkk-t nem olvastam. Valami harmadik könyvet olvastam, de azt kétszer is.
Akkor jó képet küldtem, nem direkt. :)
A záptojás szag lefolyóból, csatornából, hasonlóból szokott származni. Vagy bármi konyhai, fürdőszobai eszközből, aminek van bekötése a csatornarendszerbe. Társas házakban, panelokban törött, repedt csatornákat jelezhet. Előfordulnak rothadó dolgok tapéta, parketta, és hasonlók alatt is, de ez kevésbé jellemző. Gáz is lehet, mert sokszor kénvegyületekkel szagosítják. De nem pont záptojás szaga van.
Ha nem ilyen oka van, az nagyon ritka. Olyankor vagy te észlelsz szagként valamit, ami amúgy csak nem fizikai síkon létezik, vagy valami elég közel van a fizikai síkhoz, hogy befolyásolja azt. Nem feltétlen valamilyen entitásról van szó. Lehet teljesen "élettelen" dolog is, mint például egy esemény lenyomata. Ha szellem lenne, nem fix helyeken éreznéd a szagot. Kevés fixált, egy ponthoz kötött szellemet "láttam" eddig.
Akkor a te káoszmágiád annyira káosz alapú, hogy amíg működik úgy, ahogy te csinálod, a káoszmágia viszonylag fix módszereit se követed. Ez lenne a káoszmágia eredeti ötlete. Nem is értem miért írtak fix módszereket...
Akkor most mutatkozzak be, mint ,,Káosz Mágus,,? Mert nem szeretnék. Erről egy csuklyás fanatikus képe jut az eszembe. (Ugyanakkor a legelső igazi rituálémon csuklyám volt, egy kapucnis pulóver. :))
Események ebben a házban voltak bőven. Csatorna az egyik ponton lehetne, másikon nem hinném, de lehet. Ázás nem látszik (még).
Körbe kell szaglászni. Szó szerint. Alaposan megvizsgálni minden lehetséges hétköznapi lehetőséget. Ha egyik sem nyerő, akkor jöhetnek a nem hétköznapiak.
A varázsló, vagy boszorkány bemutatkozás valószínűleg közelebb van ahhoz amit csinálsz. Elsődlegesen a siker a célod a mágiával, és a járulékos ismeretekkel. A működési elvet nem feltétlen ismered, de képes vagy sikert elérni. Azaz "varázsolsz". A varázslót általában nem érdekli, hogy hogyan ér el sikert, amíg eléri azt. A boszorkány pedig inkább a hagyományokat ismeri, mint a működési mechanizmust. Nem véletlen, hogy a boszorkányok annyi babonát ismernek. Mindkét eshetőség, ha megfelelő dolgokat tanulsz meg, működik. Új dolgokat, módszereket alkotni viszont nehezebb.
Jó, ha legközelebb megérzem, körbekutakodok. De azért nekem nincsenek olyan szaglási képességeim, mint neked. :)
Varázsló tetszik. Boszorkány kicsit túl népies hozzám, de bele tudnék illeszkedni. Viszont a Witch jól hangzik. :) Varázsló Magician, Sorcerer, Warlock vagy egyéb?
Te hogyan neveznéd magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!