Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... ❯❯
 621/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem élesebb az én szaglásom sem, mint neked(valószínűleg), csak nagyon odafigyelek a szagokra. Tudom őket követni, keresve, hol erősebb, hol gyengébb.

A wizard a varázsló így hagyományosan. A sorcerert gyakrabban használják a sötétebb dolgokat művelőkre. A warlockot pedig szinte kizárólag. Bár eredetileg a boszorkányság férfi művelőire alkalmazták. Kb boszorkánymesternek lehetne fordítani. (mert a boszorkányférfi hülyén hangzik)

Nem nagyon szoktam megnevezni azt, amit csinálok. Ha nagyon meg kellene nevezni, okkultizmussal foglalkozok, mert inkább az elméleti kutatás alapján ültetek át dolgokat gyakorlatba. Szóval talán okkultista? Egy időben ennek soroltam be magam, de már ennek sem. Túl sokféle dologgal foglalkozok, de a többségével nem elég mélyen. Valószínű a leghitelesebb megnevezés a kontár, vagy sarlatán lenne.

2021. dec. 21. 21:58
 622/2705 A kérdező kommentje:

:D Önkritikád, az van. Grimfox, a kontár. :D Grimfox, a sarlatán. :D Grimfox, a móka elrontója, mert nem lehet szerelmi kötést, átkot, kótyonfittyet csinálni miatta. :D

Grimfox, az okkultista jól hangzik.

2021. dec. 21. 23:07
 623/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Lehet csinálni, csak ingatni fogom a fejem, hogy ejnye. Amúgy tipikusan az a "fun at parties" alkat vagyok. Nem véletlen nem járok sűrűn emberek közé.

De ez nem önkritika volt, csak tények. Felszínesen rengeteg dologról van információm. De csak felszínesen. Mélységében szinte semmit nem ismerek. Akárcsak a kontár a régi céhrendszerben, aki nem lehetett az adott céh tagja, mert nem rendelkezett a megfelelő ismeretekkel, képességekkel(vagy plénzzel, hogy megvendégelje a céh fejeseit)

2021. dec. 21. 23:20
 624/2705 A kérdező kommentje:

El tudom képzelni. :)

Jó, felszínes rengeteg ismeret vagy mélyreható de csak szűk körben? Melyik a jobb? Mi van, ha csak azzal állsz szemben, hogy minél többet tudsz, annál inkább rájössz, hogy mennyire keveset?

2021. dec. 22. 02:40
 625/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A szűkebb körű, de mélyreható ismeret a jobb. Az mindig közelebb jár az igazsághoz, valósághoz, mint a felszínes ismeretek, bármilyen szerteágazóak is. Nagyon sok témához hozzá tudok szólni így, de ez nem feltétlen előny, vagy hasznos. A felszínes tudás az, ami ezt a helyzetet előidézi. Hiába tudok egyre többet a felszínen, csak arra ébredek rá, hogy mennyire keveset is tudok valójában. A nagyon kezdőknek tudok újat mondani, de más haszna nem nagyon van.
2021. dec. 22. 10:24
 626/2705 A kérdező kommentje:
Felfoghatnád úgy is, hogy annyi tudást birtokolsz, amennyire eddig szükséged volt és ezen bármikor tudsz változtatni. Én legalábbis így gondolom, de én nem szeretem sanyargatni magam, az élet így is elég nehéz.
2021. dec. 22. 14:04
 627/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Persze. Így is fel lehet fogni. A dolgok javarészt attól lesznek igazak, vagy hamisak, milyen nézőpontból nézzük.
2021. dec. 22. 14:13
 628/2705 A kérdező kommentje:
És akkor visszafordulunk a káosz mágiához, amibe én a Linkin Park- Halfway Right számával merültem bele.
2021. dec. 22. 14:20
 629/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Én inkább a pszichológia, és az okkult kapcsolatára szoktam ilyenkor asszociálni. Az emberi elme nagyban meghatározza a saját világát. Ez nem befolyásolja az objektív valóságot, csak azt, hogy az egyén ezt az objektív valóságot hogyan értelmezi. Az igazság nem változik, csak az, mit gondolunk. Hiába áll előttünk az igazság nyíltan, ha más nézőpontból nézzük, vagy figyelmen kívül hagyjuk. Ezért nem szeretem megváltoztatni a nézőpontomat kényelmi indítékkal. Lehet úgy kényelmesebb, de valószínű kevésbé igaz.
2021. dec. 22. 14:34
 630/2705 A kérdező kommentje:
Nincs igazság. :)
2021. dec. 22. 14:45
❮❮ ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!