Aki komolyan veszi az ősrobbanást, nem pusztán megelőlegezett bizalommal él?
ZoltánKvantumfizikus kérdése :
Megszokta a közember, hogy az akadémiai tudománynak végül igazat adnak, noha igen kemény mellékfogások kísérik a végmegállapításokhoz vezető köztes akadémiai álláspontot.
Mivel a mai ősrobbanás elmélet tele van hibákkal, nyílvánvaló ostobaqságokkal ( a semmiből nem keletkezhet minden pl) és egyéb olyan fehér foltokkal, amiket nem lehet ma sem magyarázni, de mivel egy ilyen elmélet rajzolódik ki (így rakták össze akadémikusok), így megelőlegezed bizalmaddal az ősrobbanás elméletét, noha nem érted és nem is hiszel magában az elméletben, viszont az akadémikusokban igen.
Jól gondolom ? Esetleg saját gyökeres meggyőződés amely erősít ebben ?
Állítások és elméletek szerint mai értelmezett tér és idő a robbanás után keletkezett. A tér és idő, és persze az anyag és az energia egy végtelenül kicsi pontból keletkezett, és az ősrobbanás után közel fénysebességgel tágulni, és egyben folyamatosan hűlni kezdett. A sűrűbb anyagcsomókból lettek az első galaxisok (természetesen a csillagokkal, korai bolygórendszerekkel együtt). A látható anyagon túl matematikai modellek alapján feltételezhető, hogy az Univerzum szerkezetében és folyamataiban fontos szerepet játszik a sötét anyag és a sötét energia, amelyek létezéséről az észlelhető anyagformákra kifejtett gravitációs hatásuk tanúskodik. csak tudnám, hogy keletkezhet a semmiből valami mások szerint Isten teremtette világot csak tudnám akkor Istent ki a fene teremtette? vannak olyanok is, akik szerint az Univerzum egy hologram, de ez nem minden mások vakon hisznek abban, hogy az élőlények, galaxisok, csillagok, nem léteznek csak egy elme részei vagyunk valaki ezt megálmodta és amikor felébred mindannyian megszűnünk létezni. több ezer ilyen ostoba elmélet létezik. De az igazság az, hogy a mai tudomásunk szerint nem tudunk teljeskörű magyarázatot adni a világunk létezésére csak találgathatunk. De szerintem, akik hozzám hasonlóan nem tudnak semmit fogják be a szájukat és élvezzék az életet, mert a múltkor hallottam a Tv-ben, hogy az galaxisok folyamatosan távolodnak egymástól. De, hogy ez mit jelent egyáltalán nem érdekel, mert én már nem leszek akkor.
Üdv, J Ügynök
#22 Oké anyu, beállok a sarokba. Tudod amúgy, mit jelent a személyeskedés és direkt félremagyarázod, vagy elmeséljem?
Jegyzem meg, a kérdés troll, te nyilvánvalóan trollkodsz, én ennek ellenére komolyan reagáltam a kérdés által felvetett dolgokra. Legalább hülyének ne nézz ;)
De ügyes vagy Nem Kókler, hogy létrehoztál egy wikilapot, amiből még egy zárójelet is kihagytál!!!4négy! Taníts még, mester!
Egyébként meg habár a kérdésre a válasz nemleges, nem kéne trollkodással és a trollkodásra adott válasszal pazarolni a tárhelyet...
Tudtam, hogy ilyen Szecső tibor félék semmit sem képesek megérteni, saját maguktól utánanézni egy adott területen, csupán oltani tudnak :P)
Mondtam olvass utána az ősrobbanás problémáinak, de te nem vagyképes megérteni mik a hibák, hiszen még az ősrobbanást sem érted, ugyanis éppen azt állítja, hogy az ősrobbanás előtt nem volt sem tér, sem anyag, sem enegia, de idő sem, mivel ezek az ősrobbanás termékei
Sok tény cáfolja az ősrobbanást ; így nagyvonalakban a következők :
Az ősrobbanás-elmélet híveinek egyik legnagyobb gondja az, hogy bár "a világegyetem keletkezését" igyekeznek megmagyarázni, az általuk javasolt eredetet nem lehet matematikai úton leírni. Az általánosan elfogadott ősrobbanás- elméletek szerint a világegyetem, kezdeti állapotában egy végtelenül kis kiterjedésű, ugyanakkor végtelen sűrűségű és hőmérsékletű pont volt. Ez az állapot azonban túl van a matematikai leírhatóság határain - semmit nem lehet róla kijelenteni; a számítások teljesen összezavarodnak, értelmetlenné válnak. Olyan ez, mint amikor nullával próbálunk meg elosztani egy számot - mi a végeredmény? 1?... 5?... 5 billió?...??? Lehetetlen megmondani. A szaknyelv ezt nevezi szingularitásnak
Az ősrobbanás egy csomó dolgot nem magyaráz meg. Nem ad számot a szingularitásról, de a kvanzárok óriási vöröseltolódását sem tudja magyarázni és a legszembetűnőbb pedig a 3Kelvines háttérsugárzás izotrópiáját sem képes magyarázni
Az egyetlen bizonyítéknak szánt érv pedig a vöröseltolódás nem bizonyíték ! Az másból is eredhet.
*
Kapásból két dolgot tudnék mondani, ami a vöröseltolódást NEM az univerzum tágulásaként értelmezheti.
A vöröeltolódás okai teljesen más !
*
"De ha isten teremtett mindent a semmibol,akkor tehat megis lehetseges a semmibol teremteni valamit?"
Isten nem a semmiből teremtett ! Önmagából.
*
Az sem igaz, hogy erre magam jöttem rá. Az elmélet bármennyire is kenterbe veri az ősrobbanást, jóval születésem előtt alkották meg. De vannak mai elméletek is, amik ugyanúgy statikus univerzumot magyaráznak. Ezeket sem Én alkottam meg és jobban magyarázzák a világot, pusztán arra nem lehet elkölteni millió dollár kutatási lóvét, így sajnos nem lehet tanítanunk őket.
*
"Először is, nem robbanás, csak a neve az. Semmi köze a robbanáshoz. Másodszor az elmélet nem állít olyat, hogy nem volt az esemény előtt idő, tér, anyag, energia"
Természetesen nem robbanást kell érteni az ~ alatt, hiszen mint leírtam anyag sem volt akkor. Az pedig a te tudatlanságod, hogy nem állítja hogy előtte nem volt anyag, tér, idő. Ugyanis éppen ezt állítja az elmélet :D.
#26 Ha már oltogatni próbálsz, legalább próbáld meg rendesen kimásolni a nickemet... Amúgy erős a gyanúm, hogy többet tanultam erről, mint te, bár kétségtelen, az interneten mindenki azt mond, amit akar.
"Mondtam olvass utána az ősrobbanás problémáinak, de te nem vagyképes megérteni mik a hibák, hiszen még az ősrobbanást sem érted, ugyanis éppen azt állítja, hogy az ősrobbanás előtt nem volt sem tér, sem anyag, sem enegia, de idő sem, mivel ezek az ősrobbanás termékei "
Nem, továbbra sem állít ilyet az elmélet, hiába írod le még párszor, ettől még nem lesz igaz. Az, hogy egy szinguláris pontban volt _minden_, még nem jelenti azt, hogy nem volt. Az a bajod, hogy nem bírod elképzelni azt, vagy legalább elfogadni, hogy nem volt körülötte semmi. De még annak sincs értelme, ebben a kontextusban, hogy semmi. Az ősrobbanás pillanata matematikailag egy határértékként kezelendő praktikusan. Szóval pont annyira nem kezelhető a dolog, mint amikor egy függvényérték elszáll a végtelenbe, de azzal valahogy nincs gondod. Biztos tudod, miről beszélek, hiszen "fizikus" vagy...
Ja, és ha nullával osztunk, az praktikusan végtelen, de ezt is tudod, nyilván...
"Nem ad számot a szingularitásról,"
Most épp milyen szingularitásról nem ad számot? Ha a kezdetire gondolsz, akkor ha tudod, mit jelent a szó, nem kéne ezen meglepődnöd...
"kvanzárok óriási vöröseltolódását sem tudja magyarázni"
De. Amennyiben a kvazárokra gondolsz. Kvanzárokról még életemben nem hallottam.
" legszembetűnőbb pedig a 3Kelvines háttérsugárzás izotrópiáját sem képes magyarázni "
Persze, hogy nem, mivel a CMB anizotróp... Ez egész véletlenül viszont pont támogatja az elméletet.
Itt javaslom, elevenítsd fel azt is, amit az inflációról tanultál ;). Segítek, nem a közgazdasági értelemben...
"Az egyetlen bizonyítéknak szánt érv pedig a vöröseltolódás nem bizonyíték ! Az másból is eredhet. "
"Kapásból két dolgot tudnék mondani, ami a vöröseltolódást NEM az univerzum tágulásaként értelmezheti.
A vöröeltolódás okai teljesen más ! "
Még mindig nem fejtetted ki, miről beszélsz. Random szavakat bárki tud copyzni az internetből.
"Isten nem a semmiből teremtett ! Önmagából. "
Ó, ez mindent megmagyaráz. A teljes kereszténység érdekében remélem, téged nem önmagából teremtett.
"Az sem igaz, hogy erre magam jöttem rá."
Na látod, ebben egyetértünk, semmire nem jöttél rá.
"De vannak mai elméletek is, amik ugyanúgy statikus univerzumot magyaráznak. "
Vannak, egyik sem egyezik annyira a megfigyelési tényekkel, mint a jelengleg elfogadott elmélet.
"pusztán arra nem lehet elkölteni millió dollár kutatási lóvét, így sajnos nem lehet tanítanunk őket. "
Csúnya, gonosz tudósok, fujjfujj.
"Természetesen nem robbanást kell érteni az ~ alatt, hiszen mint leírtam anyag sem volt akkor. Az pedig a te tudatlanságod, hogy nem állítja hogy előtte nem volt anyag, tér, idő. Ugyanis éppen ezt állítja az elmélet :D."
Lásd a hsz-em elejét.
Konklúzió: fogalmad sincs, miről beszélsz. Olyan témában trollkodj, amit értesz is.
Zoltán(ál)Kvantumfizikus:
Egy dolgot mondj, ami miatt valószínűbb a kreacionizmus, mint az ősrobbanás, mert speciel az ellenkezőjére is rengeteg példát lehet felhozni. Egy-kettő szemezgetésnek:
1) Ha Isten magából teremtett mindent, akkor valószínűleg mazochista, amit a keresztyén vallás elítél(Jó, ez csak egy kis idiótaság)
Igazi 1) Ha Isten teremtette a világot, akkor Istent ki teremtette? Vagy honnan van?
2) Többek közt te is az ufologicus betegségben szenvedsz, ami miatt "ufológusnak képzeled magad" (vagy legalábbis erősen erre utaló jelek fedezhetőek fel). Akkor mivel magyarázod meg azt, hogy Isten annyi időt vacakolt el ezzel a bolygóval, amennyinek a törtrésze is elég volt számára a világ további 99.999999999....%-ának létrehozására?
3) Emellett a vallásban Isten mindentudó. Akkor újfent kérdezem: miért szórakozott ennyit a Földdel, ha tudta előre, hogy pármilliárd év múlva egy szörnyű létforma népesíti be, majd teszi tönkre, és végül pusztul ki, úgy, hogy emellett sokkal kevesebbet szánt olyan életformák létrehozására, amelyek ugyanannyi idő alatt már képesek lesznek hatalmas távolságokat áthidalni, és fejlettebb lesz a technikájuk?
Emellé köretnek egy kis apróság: Az Nagy Bummot egy pap ötölte ki, de emellett számos más elmélet is létezik(szuperhúr-elmélet, állandó állapot, négydimenziós csillag,stb.). Plusz ez az egyik olyan elmélet, amelyik képes a mai napig szilárd lábakon állni, attól függetlenül, hogy egy magát kvantumfizikusnak valló unatkozó emberke szakszavakkal próbálja a "láb nélküli" elméleteit szilárd, tudományos alapon bizonyított igazságnak beállítani(és nem, a kreacionizmus nem tartozik ezek közé).
névte2en
Kedves # 29/29 igen jó kérdéseket tettél fel !
Isten akár magából teremtett mindent, akár eltérő létformából, de a semmiből is teremthetett. Eltérő nézetek vannak. Szerintem a semmit különválasztotta két ellenkező polaritású létezőre ( fény + sötét)
Önmagából teremtést nem kell fájdalmasnak elképzelni, hiszen Isten mindenható, így azt is meg tudja szabni, mennyi legyen a fájdalma.
" Ha Isten teremtette a világot, akkor Istent ki teremtette? Vagy honnan van?"
A helyzet az, hogy Isten van és időtlen, azaz az idő nem hat rá. Ebből következik, hogy mindíg volt és mindíg van. Fizikailag a létezése biztos (térfogati integrálja a végtelenre 1) és mivel időfüggetlen az egyenlete, így nem időfejlődő, azaz bármekkora idő után változatlan marad az egyenlete. Van = volt = lesz
*
"mivel magyarázod meg azt, hogy Isten annyi időt vacakolt el ezzel a bolygóval, amennyinek a törtrésze is elég volt számára a világ további 99.999999....%-ának létrehozására? "
Nem látunk bele Isten gondolataiba. Én nem vagyok Isten. Még nem ért véget a mű.
"miért szórakozott ennyit a Földdel, ha tudta előre, hogy pármilliárd év múlva egy szörnyű létforma népesíti be, majd teszi tönkre, és végül pusztul ki, úgy, hogy emellett sokkal kevesebbet szánt olyan életformák létrehozására, amelyek ugyanannyi idő alatt már képesek lesznek hatalmas távolságokat áthidalni, és fejlettebb lesz a technikájuk? "
Nem tudjuk Istennek mi terve velünk. Még nem pusztultunk el és igen ötletes, értelmes és alkalmazkodó faj vagyunk ( ezt magamon is tapasztaltam)
"Az Nagy Bummot egy pap ötölte ki, de emellett számos más elmélet is létezik"
Anno a nem a nagy bummal, próbálták a materializmust elismertetni az emberekkel !...Ez a baj.
Az ősrobbanás igen gyenge lábakon áll ! Egy statikus univerzum modell sokkal pontosabban fedi a valóságot,... ennek ellenére ezt tanítjuk :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!