Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van olyan IQ-tesztes kutatás,...

Van olyan IQ-tesztes kutatás, ami bebizonyította, hogy az ezoterikus / spirituális beállítottságú emberek intelligensebbek a szkeptikusoknál?

Figyelt kérdés
2022. febr. 2. 22:13
 81/106 anonim ***** válasza:
100%

Tudósra gondoltam.

Ha feltételezése van, hogy valami nem stimmel az új felfedezéssel, akkor elkezdhet vizsgálódni. Ha egyébként biztosítani tudja ehhez a forrást.

Te meg nem azért nem kezdhetsz el egy ilyet, mert tilos lenne, hanem azért, mert esélytelen, hogy te ezt ki tudnád vizsgálni.

2022. febr. 4. 12:52
 82/106 A kérdező kommentje:

"Tudósra gondoltam."

Én is, mindvégig tudósokról beszéltem, ezt többször hangsúlyoztam is.

"Ha feltételezése van, hogy valami nem stimmel az új felfedezéssel, akkor elkezdhet vizsgálódni. Ha egyébként biztosítani tudja ehhez a forrást."

Ez szintén tárgyi tévedés. Természetesen a kutatók nem önmaguk finanszírozzák a kutatásokat, ha ez így lenne, lassabban haladna a tudomány, mint ahogyan halad.

"Te meg nem azért nem kezdhetsz el egy ilyet, mert tilos lenne, hanem azért, mert esélytelen, hogy te ezt ki tudnád vizsgálni."

Te most szerelmes vagy belém, vagy miért jössz mindig velem? :D

Én mindvégig nem magamról beszéltem. Te azt írtad általánosítva, hogy "Aki a tudomány bármelyik eredményét tagadja, az fanatikus." - Nem rólam van szó, hanem egy általános kijelentésedről, ami téves. Ezért hoztam példaként tudósokat, akik megkérdőjeleztek bizonyos állításokat. Abban egyetértünk, hogy ők nem fanatisták és nem is unintelligensek, igaz?

2022. febr. 4. 13:05
 83/106 anonim ***** válasza:
100%

"bármelyik eredményét tagadja"

Itt konkrétan arra gondoltam, hogy BIZONYÍTOTT eredményt, és nem vizsgálja, hanem tényleg csak tagadja.

Vizsgálni csak tudós tudja, méghozzá leginkább csak a szakterület tudósa.

2022. febr. 4. 13:12
 84/106 A kérdező kommentje:

"Itt konkrétan arra gondoltam, hogy BIZONYÍTOTT eredményt"

Igen, bizonyított eredményekről írta példákat. Ezért is kellett a tudományos szervezeteknek ezeket a bizonyításokat visszavonni, miután kiderült, hogy nem helytállóak.

"és nem vizsgálja, hanem tényleg csak tagadja."

A tagadás is fontos, ugyanis az előzi meg a vizsgálatot. Ha nem kérdőjelezné meg az eredeti, bizonyítottnak vélt állítást és nem tagadná azt, természetesen nem is kutatná annak valótlanságát. Ezért fontos, hogy ne legyen minden bizonyítottnak vélt tézis automatikus elfogadott.

2022. febr. 4. 13:16
 85/106 anonim ***** válasza:
100%

Már mondtam, hogy bármit meg lehet kérdőjelezni a tudományban.

De CSAK megalapozottan. Ha még csak gyanúd van, akkor kutatnod kell.

2022. febr. 4. 13:19
 86/106 A kérdező kommentje:

"Ha még csak gyanúd van, akkor kutatnod kell."

Tökéletesen egyetértünk.

2022. febr. 4. 13:21
 87/106 anonim ***** válasza:

Na látod megmondtam.

A legtöbb esetben a spirituálisnak nevetett dolgok a megfigyelésen alapultak. A megértés számomra pusztán ösztön.

Az aura bár kevés embernek látható, mégis a legtöbb embernek érzékelhető. Főleg az első réteg mely a hangulatot jelzi.

2022. febr. 4. 13:42
 88/106 A kérdező kommentje:

"Az aura bár kevés embernek látható, mégis a legtöbb embernek érzékelhető."

Van olyan kutatás, ami ezt alátámasztja? Kíváncsi vagyok rá, azért kérdezem.

2022. febr. 4. 13:50
 89/106 anonim ***** válasza:
100%

Emellett a tudomány nem egy ágból áll számos témát érint.

Ha nem hiszed Google-zd ki

2022. febr. 4. 13:51
 90/106 anonim ***** válasza:

88 nem ez pusztán harcművészeti tapasztalat.

Meg ha megfigyeled tapaszalhatod, hogy érzékeled a környezeteben lévő emberek közérzetét/ hangulatát.

2022. febr. 4. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!