Van olyan IQ-tesztes kutatás, ami bebizonyította, hogy az ezoterikus / spirituális beállítottságú emberek intelligensebbek a szkeptikusoknál?
"logikus dolog csak azt elhinni, ami bizonyítást nyer"
"Ez így igaz."
Ismét megkérdezem, mert erre korábban nem válaszoltál:
- Mielőtt bizonyították, hogy a Föld gömbölyű, logikátlan volt azt hinni, hogy gömb alakú?
- Mielőtt a kémia felfedezte, hogy a víz két hidrogén és egy oxigén molekulából áll, logikátlan lett volna ezt gondolni?
- Mielőtt bizonyítást nyert, hogy a meditációnak pozitív hatásai vannak, mindannyian, akik szimplán a pszichológiai és biológiai hatásai miatt meditáltak, logikátlanok voltak?
- Mielőtt rájöttek, hogy Kolumbusz egy új kontinenst ért el, logikátlan lett volna azt hinni, hogy az ismerteken kívül van még kontinens?
- Jelenleg logikátlan lenne azt hinni, hogy az ismert bolygókon kívül léteznek még egyéb bolygók is, melyeket egyelőre nem fedeztünk fel? Hiszen azok sem bizonyítottak.
Csak azt elhinni, ami bizonyított, egy az egyben logikátlanság. Ismétlem, ezzel azt is mondod, hogy logikátlan az, aki hisz abban, hogy léteznek egyéb égitestek is, melyeket eddig nem fedeztünk fel. Ezek jelenléte sem bizonyított, mégis elég abszurd lenne azt hinni, hogy ismerjük az egész világot és az általunk ismert részen kívül már csak a nagy semmi van.
Nem, rosszul gondolod.
Ami még nem bizonyított, arra lehetnek feltevések. Ezek lehetnek becslések, vagy egy részletük bizonyított.
Például Kolombusz is úgy indult, hogy körbehajózza a Földet.
ELVBEN ez rendben is volt - CSAKHOGY rosszul becsülte fel a Föld nagyságát, + nem számolt új kontinensekkel.
Isteni szerencséje volt, hogy nála ez a két hiba egymás ELLEN dolgozott.
A te elképzelésedben több hiba is lehet, amelyek erősíthetik is egymást.
Gondolom, ez nem véletlen, hogy nem válaszolsz a példákra. Szomorú lenne ezt úgy értékelni, hogy te logikátlannak tartod, ha az ember abban hisz, hogy a világon olyan bolygók is vannak, melyeket még nem fedeztünk fel és nem bizonyítottuk a létezésüket. Sajnos azonban ezt állítod, bár a konkrét példára nem válaszolsz többedszeri kérdezésre sem.
"Ehhez képest a spiritualitás olyan dolog amiben nagyon értelmes és rendkívül sikh.lye emberek is hisznek."
Ez az élet minden területére igaz. Nem találsz olyan politikai pártot, vagy irányzatot amiben ne hinnének rendkívül intelligens és rendkívül alacsony intelligenciájú emberek is, de politikától független dolgokra is igaz ez.
"Bár azért azt megjegyeznem, hogy a legtöbb ténylegesen nagy koponya azért racionális volt."
Nem tudom, hogyan definiálod a racionális szót, minden esetre a legtöbb feltaláló, orvos, vagy kutató vallásos volt, ha a teljes történelmet vizsgálod.
Bocs, ez szalmabáb érvelés volt a részedről.
Nem ezt írtam.
Olvasd el, mit írtam (43-at nem én).
Egyik kutya, másik eb. A vak hit az anyagban ugyanolyan káros, mint ellenőrizhetetlen babonákban, képzelgésekben hinni. Egyik sem értelmesebb a másiknál. A tudományban hívő, mint képtelenséget elhisz az öltönyösnek, mert ő az aktuális felkent papí7tudós. Mondjon az akkora ostobaságot, hogy minden egy pontból a semmiből lett.
A másik véglet, hogy emberek minden képzelgést elhisznek, amire ők maguk sem képesek. Asztrálutazásról vízionálnak, pedig nem látnak el 5m-re sem.
A logikus, valós érvekben kell hinni, amiről az ember meg tud győződni. Abban kell hinni, amit az ember ellenőrizni tud. Én abban hiszek pl hogy a Föld lapos és hogy a világot az illuminati sátánista pedofiljai irányítják a reptiliánok vezetésével, mert erre vannak meggyőző bizonyítékok. Amikre nincsen csak fikció. Ugyanolyan marhaság az ősrobbanás mint amiket képzelegnek médiumok
"Bocs, ez szalmabáb érvelés volt a részedről."
Mégsem sikerült sem megcáfolnod, sem megválaszolnod. Ha azt mondod, logikátlanság hinni abban, ami nem bizonyított, akkor logikátlanság hinni abban is, hogy léteznek egyelőre fel nem fedezett bolygók. Azért személyeskedsz, mert nem tudod megcáfolni és belegabalyodsz abba is, amit te magad állítasz.
"Én abban hiszek pl hogy a Föld lapos és hogy a világot az illuminati sátánista pedofiljai irányítják a reptiliánok vezetésével, mert erre vannak meggyőző bizonyítékok. Amikre nincsen csak fikció."
Azt meg tudnád mondani, hogy konkrétan mi bizonyítja ezt? Puszta kíváncsiságból kérdezem.
Na, nézzük még egyszer:
"Jelenleg logikátlan lenne azt hinni"
SENKIT nem érdekel a tudományban, hogy ki mit hisz:
- vannak a bizonyított elméletek,
- és vannak feltevések. Erről írtam, hogy a tudomány akkor foglalkozik ezekkel, ha előreláthatólag érdemes. Vagyis akkor, ha vizsgálható, esetleg van valami elméleti háttere is, meg mondjuk valami haszonnal is kecsegtet.
- akkor lehet kutatni, ha valaki erre biztosít forrást.
Ez a lényeg.
Ja, és van még egy olyan dolog, hogy ha előzőleg valamilyen témakört csúnyán lejárattak, akkor ahhoz nem szívesen nyúl a tudós, mert véletlenül még őt is ezoterikusnak hiszik.
De ez csak késleltető tényező, a kutatást nem állítja meg.
Idáig a testen kívüli élményekkel VOLTAK kísérletek, és egyik se hozott pozitív eredményt. Az anekdoták nem számítanak, az nem tudományos tétel.
TEHÁT a jelenlegi állás szerint nem nagyon érdemes kutatni.
De mondom: nincs tiltva. Csak pénz legyen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!