Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van olyan IQ-tesztes kutatás,...

Van olyan IQ-tesztes kutatás, ami bebizonyította, hogy az ezoterikus / spirituális beállítottságú emberek intelligensebbek a szkeptikusoknál?

Figyelt kérdés
2022. febr. 2. 22:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/106 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem, ha gondolkodás nélkül mindent elhiszünk, az nem inteligens hozzáállás.

2022. febr. 3. 05:25
 12/106 anonim ***** válasza:
43%
Egy spirituális beállítottságú ember nem feltétlenül intelligensebb egy szkeptikusnál, viszont a megtapasztalásait gyakrabban követi megértés. Inkább bölcsebb, ami nem függ össze az IQ szinttel.
2022. febr. 3. 05:29
 13/106 anonim ***** válasza:
82%

"Csak mert ugye ha valamit gondolkodás nélkül elutasítunk, az nem intelligens hozzáállás."

Mondjuk általában pont nem gondolkodás nélkül szokás elutasítani az ilyesmiket, hanem mert semmiféle alátámasztása nincs a realitásuknak.

2022. febr. 3. 08:08
 14/106 A kérdező kommentje:
13 - Igen? Mennyi az IQ-d???
2022. febr. 3. 08:10
 15/106 anonim ***** válasza:
84%
Passz. Sosem töltöttem még ki ilyen teszteket, de nem is hinném hogy bármi relevanciája lenne az előbbi állításommal kapcsolatban. Valahányszor objektíven tesztelni próbáltak ezoterikus dolgokat, pl auralátókat, mind csúfosan elbuktak a kísérletek során. Ez tény, én csak ezekből indulok ki.
2022. febr. 3. 08:14
 16/106 A kérdező kommentje:

15 - Ez nem igaz egyébként. Lehet, hogy azért ezoterikus, mert a tudonány szimplán nem tudja még rá a választ.

A buddhizmusból eredő meditáció tökéletes példa. A szkeptikusok nem hittek benne, a buddhisták igen. Több vizsgálat kimutatta, hogy nagyon sok pozitív hatása van az agyra, ma már a pszichológiában is használják, azaz a tudomány magyarázatot talált rá, majd magába olvasztotta az egyébként spirituális felfedezést.

Így simán lehet, hogy ez fog történni minden egyébbel is, ha a tudomány magyarázatot talál az ufókra, a jetire, az asztrológiára, stb.

2022. febr. 3. 08:22
 17/106 anonim ***** válasza:
12%

Az Egyesült államok hadserege például érdeklődött a távérzékelés, telepátia iránt , használták kémkedésre is.

Biztos ők is hülyék és ostobák voltak. Mivel a telepátia is "ezo" témakörbe tartozik.

Bele kéne törődni, hogy bizonyos dolgok működnek úgy is, hogy pontosan megméricskélni még nem tudjuk.

2022. febr. 3. 08:40
 18/106 A kérdező kommentje:
17 - Az egy dolog, hogy érdeklődtek utána, de mi lett az eredmény? Bizonyító ereje ennek akkor lenne, ha tudnánk, hogy az US-Army jelenleg is alkalmazza pl. a telepátiát.
2022. febr. 3. 08:43
 19/106 anonim ***** válasza:
86%

Pedig se, a valóságban ezek a kísérletek hasonlóképp szoktak végződni:

[link]

Az állításod pedig szimplán hamis, hisz senki nem alapvetően a meditációt vitatta, hanem azokat akik mindenféle megalapozatlan miszticizmust kapcsolnak hozzá. És pont ezek nincsenek továbbra sem bizonyítva.

2022. febr. 3. 08:44
 20/106 A kérdező kommentje:

19 - Világos, de te azt írtad: "Valahányszor objektíven tesztelni próbáltak ezoterikus dolgokat, pl auralátókat, mind csúfosan elbuktak a kísérletek során. Ez tény, én csak ezekből indulok ki."

Nem igaz, hogy minden esetben elbuktak, ezért hoztam példának a meditációt.

2022. febr. 3. 08:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!