Van olyan IQ-tesztes kutatás, ami bebizonyította, hogy az ezoterikus / spirituális beállítottságú emberek intelligensebbek a szkeptikusoknál?
Szerintem, ha gondolkodás nélkül mindent elhiszünk, az nem inteligens hozzáállás.
"Csak mert ugye ha valamit gondolkodás nélkül elutasítunk, az nem intelligens hozzáállás."
Mondjuk általában pont nem gondolkodás nélkül szokás elutasítani az ilyesmiket, hanem mert semmiféle alátámasztása nincs a realitásuknak.
15 - Ez nem igaz egyébként. Lehet, hogy azért ezoterikus, mert a tudonány szimplán nem tudja még rá a választ.
A buddhizmusból eredő meditáció tökéletes példa. A szkeptikusok nem hittek benne, a buddhisták igen. Több vizsgálat kimutatta, hogy nagyon sok pozitív hatása van az agyra, ma már a pszichológiában is használják, azaz a tudomány magyarázatot talált rá, majd magába olvasztotta az egyébként spirituális felfedezést.
Így simán lehet, hogy ez fog történni minden egyébbel is, ha a tudomány magyarázatot talál az ufókra, a jetire, az asztrológiára, stb.
Az Egyesült államok hadserege például érdeklődött a távérzékelés, telepátia iránt , használták kémkedésre is.
Biztos ők is hülyék és ostobák voltak. Mivel a telepátia is "ezo" témakörbe tartozik.
Bele kéne törődni, hogy bizonyos dolgok működnek úgy is, hogy pontosan megméricskélni még nem tudjuk.
Pedig se, a valóságban ezek a kísérletek hasonlóképp szoktak végződni:
Az állításod pedig szimplán hamis, hisz senki nem alapvetően a meditációt vitatta, hanem azokat akik mindenféle megalapozatlan miszticizmust kapcsolnak hozzá. És pont ezek nincsenek továbbra sem bizonyítva.
19 - Világos, de te azt írtad: "Valahányszor objektíven tesztelni próbáltak ezoterikus dolgokat, pl auralátókat, mind csúfosan elbuktak a kísérletek során. Ez tény, én csak ezekből indulok ki."
Nem igaz, hogy minden esetben elbuktak, ezért hoztam példának a meditációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!