Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az 5 érzékünk ha mind megszűnn...

Az 5 érzékünk ha mind megszűnne mi marad? (FILOZÓFIA)

Figyelt kérdés

Úgy értem életben maradna valaki de mind az 5 érzéke megszűnne, és mondjuk még az emlékezetét is elvesztené, illetve nem érezne sem fizikai sem lelki fájdalmat, tehát egyszerűen minden eltűnne ami a figyelmét megragadja vagy magára vonja viszont életben lenne tartva.

Az a kérdésem mi marad? Elvileg a tudatosság megmarad. Nem? Vagy a tudatosság önmagában nincs, csak mikor valami konkrét dologra tudatos?

2021. júl. 19. 23:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/110 Balogh Vajk ***** válasza:
100%
Talán Platón írt valamit erről barlang hasonlat címmel.
2021. okt. 24. 13:01
 102/110 anonim ***** válasza:
100%

Nem Platón másra utalt azzal.

Az elvonulásról meg számos vallási irat beszámol más más formában de a lényege kb ugyan az.

S ha az ember nincs felkészülve, akkor igen megmakkan.

A lényege az hogy össze vagy zárva a gondolataiddal, felőlem ehet és ihat az ember. De azt valakinek oda kell vinni és az már eltereli a figyelmet. Miért nem szól hozzám? Ki lehet? Ma mit hoz? Milyen a hangja, hogy néz ki?

És előbb utóbb megszólítja....

Vagy ezért lesz depi, mert leszrják, ignorálják. Erős akarat kell, hogy ne zavarja meg. Ami meg hát kevés embernek van.

Ha meg maga készíti akkor meg ma mit egyek? Mikor egyek? Ezért szoktak csak kenyeret és vizet adni, és e miatt 3-5 nap. Mert addig be lehet osztani a Rendes kenyeret. A bolti 1,5-2 kilósból kell vagy 2-3 db.

A másik H 3 napot ki lehet bírni étlen szomjan de az már tényleg kihívás. Vízzel könnyebb és a luxus a kenyér és a víz.

2021. okt. 25. 13:01
 103/110 A kérdező kommentje:
Belegondoltam tényleg nem kis kihívás lesz. Először kell egy erre megfelelő hely, egy hangszigetelt helyiség, de jó ha van némi szellőzése. Egy hétre kell kb. 10 liter vitaminos folyadék és ugyanennyi űrtartalom vizeletnek. Én c vitaminport tennék a vízbe azért. A lényege az lenne hogy a gondolatok is megszűnjenek, mert attól lehet szerintem megőrülni. Lehet hogy 1 hét kevés is.
2021. okt. 25. 17:30
 104/110 anonim ***** válasza:
100%

Egy jól szellőző borospince elég. Ott van vitaminnal téli folyadék is. "Tanyán" tavasszal csendes csak a hétvégén van egy egy ember.

Szöllőhegyen életem egy ideig. Magányos présházak, kutyák és erdei vadak. Hétvégén még a "szomszéd" kb ennyi amit láttam. Laza, egy próbát mindenképp megér.

Talán a Krisna völgyben van ilyenre lehetőség, de eddig nem mertem leírni. Most meg úgy vagyok, hogy "miért ne?"

2021. okt. 27. 07:02
 105/110 A kérdező kommentje:
Nem rossz. Jól hangzik. Bár nem működne jól a jelen célt figyelembe véve, mert a pia inkább gondolatokat ébreszt mint megszűntet.
2021. okt. 27. 21:48
 106/110 anonim ***** válasza:
100%

Így is úgy is a saját gondolatokkal birkózunk meg. Erről szól egy pár meditáció. Hogy hagyod hogy jöjjön S menjen, mint a szél a lombok között. Ez szerintem egy afféle "haladó" próba. Meg lelked e a teljes csendet, vagy Istent? Kinek mi.

Ez után a város fergetegében, a viharos tenger hullámai közt, azaz a nyüzsgő világban kell ugyan ezt az érzést megtalálni.

A bor mértékkel pl 1 üveg/ nap apró kortyokban egyesz napra elosztva, nem káros. Míg a víznek tisztítottnak kell lenni addig a jó bor eláll/érlelődik.

2021. okt. 28. 00:48
 107/110 anonim ***** válasza:
100%

Bedobok egy témát, amiről mostanában gondolkodtam, és érdekelne a véleményetek.

Feltételezem hallottatok már a disszociativ személyiségzavarról (DID), azaz a tudathasadásról, amikor egy embernek több személyisége van.

Az eredeti személyiség a host, és az ő életét segítik az alterek.

Az elme tehát képes nemcsak egy, hanem több különálló személyiséget megalkotni.

Ezek a személyiségek jelen vannak a háttérben, tudhatnak egymásról, kommunikálnak egymással. Sok esetben találkoznak is egymással egy elképzelt helyen, pl. egy házban, ahol megvitatják a fontos döntéseket.

Egy DID-s lány úgy írta le azt az élményt, amikor a háttérből figyel, hogy tisztában van vele, mit csinál az éppen aktív személyiség. Úgy érzékeli, mintha álmodna, de annál valóságosabbnak.

Vagyis több irányba ágazik egy testen belül a tudatosság.

Mire tippeltek, ilyenkor mi történik a tudattal?

Én úgy tudnám elképzelni, hogy az elme a lámpa, amin keresztül világít a tudat fénye, de ebben az esetben nem csak egy égő világít, hanem annyi, ahány személyiséggel rendelkezik az illető.

De vajon ilyen esetben mi történhet a halál után? Ha az életünkben történtek hatással van arra, hogy mit kell még megtapasztalnunk, akkor ezeknek az "éneknek" a létezése hogyan alakulna tovább?

2021. nov. 7. 20:49
 108/110 A kérdező kommentje:
#107 Szerintem ez nem fog bonyodalmat okozni. Két lehetőséget tudok elképzelni. A test halála után mint egyéni lélek létezünk, de az már egy zavaroktól mentes, fejlettebb állapot. A másik hogy a tiszta tudatosság állapotába jutunk ahol személyiség már egyáltalán nincs.
2021. nov. 8. 20:29
 109/110 A kérdező kommentje:

Idézet:

"Én úgy tudnám elképzelni, hogy az elme a lámpa, amin keresztül világít a tudat fénye, de ebben az esetben nem csak egy égő világít, hanem annyi, ahány személyiséggel rendelkezik az illető."

Lehet hogy a tudat fénye ugyanaz és lámpa van több amin keresztül világít. Arra gondolok a lámpa lehet sokféle, kinézetre, fókuszálásra, de a fény az csak fény marad.

2021. nov. 12. 17:01
 110/110 anonim ***** válasza:

107 ő vagy nekik nem több személyiségük van. Hanem egy az úgymond meghasad, megtörik és más más személyiségnek tűnnek. Haláluk után ugyanúgy egy lesz ahogy most is.

Én is hasonló vagyok lehet DID-es de pontosan tudom hogy az épp úgy én. Ha nagy fába vágom a fejszét, és agyalok előfordul, hogy több megközelítést egy időben nézek. Az egy az egyben olyan ahogy leírtad az ismerősöd élményét. Mintha egy kerek asztalnál ülnék. De ez ugye csak gondolati síkon.

A zavar oka szerintem trauma bizonyos időszakokban pl személyiség fejlődés közben.

Mikor az ember magára erőltet egy viselkedési formát, az előző forma okozta trauma miatt. Nem tudom nem olvastam utána, diplomám sincs, de ez így szerintem racionális.

Ezek a hangok/személyiségek lehetnek még a családban tapasztalt, vagy a nevetésből származó törések. Pl destruktívnevelés...S azok a hangok amikkel egykor szidták, vagy ahogy tették az ott kattog tovább. Vagy csak a hang, hogy "képtelen vagy." vagy az adott személyiségben.

S az a nagy baj ezzel, hogy nem az a személy az igazi akit épp megismersz hanem az összes egyben. Mert a 'normális' emberekben ez mind egyben van S nem külön.

2021. nov. 13. 07:13
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!