Az 5 érzékünk ha mind megszűnne mi marad? (FILOZÓFIA)
Úgy értem életben maradna valaki de mind az 5 érzéke megszűnne, és mondjuk még az emlékezetét is elvesztené, illetve nem érezne sem fizikai sem lelki fájdalmat, tehát egyszerűen minden eltűnne ami a figyelmét megragadja vagy magára vonja viszont életben lenne tartva.
Az a kérdésem mi marad? Elvileg a tudatosság megmarad. Nem? Vagy a tudatosság önmagában nincs, csak mikor valami konkrét dologra tudatos?
Én is olvastam ilyen kísérletről, ahol ingerszegény környezetbe zártak embereket (nem láttak, a fülük is hangszigetelve volt), de nem néhány masodperc után kattantak meg. Azt hiszem a leghosszabb idő 4 nap volt. Amiről beszámoltak, hogy az alanyok fokozatosan vesztették el a valósággal való kapcsolatukat, a relitásérzéküket, a végén már össze-vissza beszéltek, mintha megőrültek volna, kezdett szétesni az elméjük.
Ebből szerintem arra lehet következtetni, hogy az elmének szüksége van hosszútávon egy világra, amiből táplálkozhat.
Azt nem tudom, hogy mi történne akkor, ha valaki végigmeditálná azt a néhány napot, hogy úgy is szüksége lenne-e ingerekre, hogy teljesen lecsatlakozik a gondolatairól és érzéseiről.
De az is inger 😉
A nagy elvonulások amik hasonlítanak a felmerült inger szegény/mentes környezethez. Ott étlen szomjan 3 nap általában.
Nem akarok nagyon hülyeséget mondani. De elvileg a pálosok egy beavatása volt, hogy egy barlangba egy koporsóba zárták az embert 3-5 napra. De ez nem biztos.
Egyszerűbb elképzelnem a félre vonulást egy erdő mélyi barlangba mint a koporsót, nekem az már kicsit soknak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!