Van itt aki megvilágosodott?
Figyelt kérdés
Össze tudnád foglalni a lényeget, mit jelent megvilágosodottnak lenni?2021. máj. 30. 20:08
182/220 anonim válasza:
#33 gondolom azért van még itt olyan amit írtál.
De bocs a későbbi reagálásért.
Akkor te megvilágosodottnak tartod magad.
Ez miben nyilvánul meg? Hogy próbálod az embereket rávezetni? Mondjuk azokat akiket nem érdekel vagy másképpen nevezik. Pl ateisták, keresztények.
183/220 anonim válasza:
184/220 anonim válasza:
Ez a fazon a vallásos fanatikusokról beszél, azokra igaz lehet amit elmond. Egyébként, ő ugyanolyan végletes mint akikről véleményt alkot csak az ateista, materialista vonalon fut. Csak ezt nem látja :-)
186/220 anonim válasza:
Én követek, ateistát, hindut, buddhistát is, félő kultúrr*banc lettem :/
188/220 A kérdező kommentje:
Az eleje fele 60 környékén visszaolvastam magam, nagyon nehezen érthető ahogy fogalmaztam, nem is csodálkozom h szinte senki sem értette, habár kiérthető annak aki már tudja miről beszélek, de úgymond egy "kezdőnek" zagyválásnak tűnhet..az igazság az h logika nagy segítség az elején.. az #51-es jól rájött h akármilyen gyenge is az elménk/egonk kapacitása, arra mégis elég hogy meglássuk tehát belátjuk, minden amit megfigyelhetünk az már nem lehetünk, tehát amikor magunkat keressük, akármit is találunk az már nem lehetünk. Első pontnak ez lenne a legjobb szerintem, ha ez szilárd meggyőződéssé válna. Akinek ez nem egyértelmű, kérem írja le miért, különben továbbmegyek. Kicsit összeszedtem a megfogalmazóképességem, és a végére szeretném hogy aki idetéved megtudja mit nevezünk "megvilágosodásnak". :)
2021. jún. 12. 23:44
189/220 A kérdező kommentje:
Ja még annyi h kérem azt a bizalmat előlegezze meg mindenki h ebbe az irányba kell elindulni, tehát önmagunk meghatározása hozza el megoldást :)
2021. jún. 12. 23:50
190/220 A kérdező kommentje:
Még azt kérném hogy az "én meghatározása" alatt, ne gondoljon senki valami elvont vagy távoli, nehezen elérhető dologra, hanem ehelyett gondoljon mindenki a saját személyes "énkéjére", amiben megbízik, úgy értem bízol pl. abban hogy saját magadnak nem akarsz semmilyen körülmények között rosszat és kiben bízhatsz igazán feltétel nélkül magadon kívül (?). Gondolj erre, és arra mennyire kedves vagy saját magadnak épp eme tulajdonságod miatt. Ezért már érdemes kicsit megismerned magad, hogy ki vagy mi lehet ami mindig ennyire jóindulatú és megbízható veled szemben. Persze nem vagy ketten, de ez később..
2021. jún. 13. 00:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!