Van itt aki megvilágosodott?
145. Az érzés maga a standard. A gyermekben is ott van mind. Bár igaz náluk X évig a pozitív a domináns.
Gondolom a "szerezni és szeretve lenni" miatt
Vagyis pontosan azt tükrözi amit kap az atyai és az anyai szeretetet. + A familya.
Majd kijjebb tekintve a megkeseredett világ tükre tárul a szemük elé. Ez lehet az a hamis rossz amiről beszélsz.
De ez nekem olyan mint a folyó. A meder az ember S a víz az áradó, folyton folyvást folyó áramló érzelem.
Egy sem marad örökké, hisz nem tó. Lehetsz boldog, szomorú stb.
Ahol elvesz az rossz de másutt lerekja épít.
A gond a gátakkal van, ami miatt felgyülemlik a víz az érzés S mikor a gát nem bírja tovább hömpölyögve pusztít el mindent ami az útjába kerül.
Szerintem te ezeke a gátaka utaltál...
Ahogy egy atyai/anyai pofonnal, vagy intelem, a helyes mederbe terelheti a gyereket.
Úgy a túláradó szeretet is lehet káros.
Azt lehet ugyan azt mondjuk (van rá esély) csak K másképp.
Én az egót sem választom el a tiszta tudattól. Minek?
Az ego az én tudat, az aminek azonosítod magad.
Pl én xy vagyok ők a szüleim, itt élek. Ilyen típus vagyok, ebben hiszek ez a célom. Vagyis ez vagyok én. S ha én ráébredek arra hogy az egyszeri és megismételhetetlen darabja vagyok, aki belőle ered S belé is tér vissza. Akkor az ön azonosságom az Egóm már ekképp azonosítja magát.
De megvilágosodottnak nem tartanám emiatt magam. Hisz még semmit sem tudok.
A kérdés egyvalamire volt jó, hogy lássuk, a sok magát spirituálisnak valló igazából egy bohócként viselkedik.
Én nem vallom magam annak, bár elég sokat olvastam róla, és gyakoroltam a tanításait. Mindazonáltal más utakat járok. De egy biztos, ti nem értetek belőle sok mindent, csak felmondjátok azt, amit olvastatok.
Amúgy milyen finom vagy. Ahelyett hogy lebolodoztál volna mindenkit, adsz némi esélyt hogy vannak akik csak megjatszák....
De egyet kihagytál hogy itt nincs olyan aki megvilágosodott volna.
direkt írtad el?
mondjuk nem baj "ő is csámcsogott"
(nem kizárt h a 92 válaszóló válaszából nem ez az egyetlen hozzászólása, végtére is mennyire kellene mazochistának lenni, hogy végig olvassa az egészet? az akkor mégy csak 153 hozzászólást, lehet foolos vagyok de ez derék)
"magát spirituálisnak valló igazából egy bohócként viselkedik"
Kikérem magamnak Egoista vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!