Szerintetek is butaság, hogy a gizai piramisokat temetkezési céllal építették és hogy a primitív kereket sem ismerő ókori egyiptomiak épitették?
“Ezt pedig csak a kövek összeütésére értem, mert azok elhelyezésére és mértani pontossággal való felépítésére nincs elfogadható magyarázat.”
Te tényleg nagyon hülye vagy, jobb ha nem okoskodsz, mert csak leégeted magad :DD van róla fogalmad, hogy bizonyos ókori társadalmak, többek között az egyiptomiak is, mennyire fejlettek voltak? Könyörgöm, olvass egy kis szakirodalmat, ismétlem SZAKirodalmat, amit régészek, történészek és kutatók írtak, mert egyértelmű, hogy nem olvastál sem egyet a témában, és majd aztán gyere vissza okoskodni.
Aha. Szóval röviden, tömören: Elmentél Egyiptomba, ránéztél a piramisokra, és te megmondod hogy "Aztat biza nem tudták megcsinálni akkor"
Rettenetesen meggyőző érv volt, köszönjük.
(Bár én magam nem, tanultam, de Pázmányra járó régész ismerőst már megkérdeztem egy-két ilyen ókori óriás építményről, és egész jókat mondott. De hát mi űberelhetné azt hogy te láttad a piramisokat. Nyilván az egyiptológusok nem látták még, de te igen)
Egyébként ajánlom figyelmedbe: Kísérleti régészet.
Megcsinálják ugyanazokat a tárgyakat, ha kivitelezhető akkor egyes épületek néhány elemét is a korabeli technikákkal, és megpróbálnak rájönni hogyan csinálták akkor.
Nagyon tömören: https://www.youtube.com/watch?v=52V9jmrgSbI
14
Rengeteg ilyen próbálkozás volt már, mindegyik sikertelen.
Maradjunk annyiban, a kérdező azt a kényelmes(nek tűnő) utat választotta, hogy amit nem ért, nem tud elképzelni, azt kritizálja, tagadja.
Azon mélázom, mondott-e már életében igent. Úgy sejtem, nem.
“Rengeteg ilyen próbálkozás volt már, mindegyik sikertelen.”
A piramisok építésének módszerét rekonstruálták, sikeresen, csak úgy mondom.
Kérdezőnek valszeg az lenne hiteles rekonstrukció, ha 3-4 000 munkás kézi szerszámokkal, vitorlás hajókkal, és mechanikai gépekkel dobna össze egy 2 millió kőből álló piramist.
Pusztán az nem meggyőző erejű számára, hogy az egyes lépéseket külön-külön megvizsgálták, és bizonyították.
# 9
Az egyiptomiak ismerték a kereket. És a piramisokat nem gránit borította hanem mészkő.
Mindezt úgy, hogy mind a 3 gizai piramisban jártam belül, kívül.
Egyéb marhaság amit összehordanal?
Kedves Kérdező! "Azt sajnos nem tudják megállapítani, mikor kerültek bele a szarkofágok. Simán beleköltözhettek az egyiptomiak a már kész piramisokba."
Akkor nagy varázslók lehettek, mert például a Kheopsz piramisban a szarkofág nagyobb mint az összes átjáró és folyosó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!