A primitív függvény ugyanaz, mint a határozatlan integrál?
Figyelt kérdés
2015. febr. 23. 12:29
2/7 anonim válasza:
nem.
a primitív függvény az a derivált.
3/7 anonim válasza:
4/7 anonim válasza:
Nem egészen… Az f(x) primitív függvénye egy határozott függvény, amit deriválva az f(x) függvény kapjuk. A határozatlan integrál pedig csak egy konstans erejéig van meghatározva. Szóval a határozatlan integrál a primitív függvény és egy határozatlan konstans összege.
(Persze el tudom képzelni, hogy valakik nem megkülönböztetve tanulják a kettőt, de én mindig ilyen értelemben találkoztam velük. Most megnézem Charlie linkjeit…)
5/7 anonim válasza:
Hát… A magyar Wikit rossz olvasni, a maths.hu megkülönbözteti őket (a htlan integrál a primitív fv-ek halmaza), a szegedi oldal egyformának veszi őket, mint Charlie.
6/7 anonim válasza:
@4. Ez már terminológia függő, hogy egy függvényt, vagy egy egész függvényosztályt értek alatta. Szerintem ez a finomság, nem hogy egyetemtől függ, hanem konkrét analízis professzortól. :)
7/7 anonim válasza:
Ok.
Akkor azt mondom, hogy analízis proftól függ, hogy ugyanaz-e a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!