Mivel, illetve miért győznétek meg hogy vegetáriánus legyek?
Rengeteg érdekes dolgot írtatok, ugyanakkor jó néhány marhaságot is. Én mindenevő vagyok, de megértem ha valaki sajnálja az állatokat vagy más okból nem eszi meg őket. Viszont semmivel nem tekintem erkölcsösebbnek az állat megölése helyett az élőhelyét elvenni vagy a táplálékát megenni. Ha most odaállnék egy vágóhídra vagy nekem kéne levágni a disznót, akkor elsőre lehet rosszul lennék, de ez nem azért van, mert a húsevés bűn, hanem mert nem szoktam hozzá. Régen a túléléshez ennél jóval keményebb próbákat kellett kiállni, mi meg ne hogy örülnénk a fejünknek. Ha már szóba került: az ősember valóban megevett kisebb emberszabásúakat, meg gyakorlatilag mindent, amit meg tudott fogni és emészteni. Volt egy jó szokása is, ami mára valahogy ki ment a divatból: a rovarok. Tele vannak fehérjével, meg még jó pár dologgal és annyi rohangál meg repked belőlük, hogy csak na! Van ahol ma is eszik ,de a mi ,,fejlett" kultúránkban gusztustalannak számítanak. Én se bírnám megenni őket, pláne nyersen(de jó ha tudjátok, hogy évente kb. 0.5 kg véletlenül az ételünkbe kerül). A kultúráról jut eszembe, hogy attól ha valaki(k) nem esznek húst, attól azt az állatot még ugyanúgy megölik, csak legfeljebb nem tudják eladnia húsát(túltermelés). Mondjuk ez hülyén hangzik, mert a hús még soha sem rohadt ránk.
A kérdésre a válasz: Ha neked meggyőzés kell ahhoz, hogy vega legyél, akkor semmivel. Mindenki érzi, hogy neki milyen táplálkozási mód esik jól és ha bírja, akkor csinálja csak.
+ A kannibál a fajtársait fogyasztja, tehát aki más faj tagjait eszi, az még akkor sem nevezhető annak, ha az a faj nevelte fel vagy a törzse szent állatként tiszteli, stb.
Miért kéne, hogy meggyőzzön valaki? Ha akarsz/vágyik rá a szervezeted, az leszel, ha viszont nem, akkor nem. Ha szereted a húst/halat egyed, ha nem, akkor meg ne erőltesd. Ennyi. Nem másnak kell eldöntenie, hogyan akarod élni az életed :) Vega vagy húsos életmóddal is lehet egyaránt egészségesen és ostobán étkezni. Válaszd azt, amit a szervezeted legjobban elfogad. Csak azért, mert valakik szerint ez vagy az az elv a helyes (gyilkosság vs. hiánybetegségek), senkinek nem lesz igaza. Szerintem mindenki saját maga el tudja dönteni, mit akar, mire van szüksége a szervezetének. Ha húst akarsz enni, egyél. Ha nem akarsz, ne egyél. Ennyi.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!