Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel, illetve miért győznétek...

Mivel, illetve miért győznétek meg hogy vegetáriánus legyek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 23:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
0%

jajj mi ez már blogtalálkozó ???

kezdjük ott hogy a menzán is megetted a husikát. :D

2011. máj. 21. 18:05
 52/64 anonim ***** válasza:

Pár válaszra reagálva:

A vegetáriánusok sápadtabbak...hát ez egy baromság ahogy van.

1. mi van a néger vegákkal?

2. én is vega vagyok, kéthavonta egyszer belekóstolok a vasárnapi ebéd husijába egy falat erejéig. A bőröm 3 alapozóárnyalattal sötétebb, mint az átlag ismerőseimnek, és mielőtt elkezdenél cigányozni, nem, nem vagyok az, sőt a nagyapám sem volt néger. És ez a bőrszín így volt akkor is, amikor ettem húst, meg most is, hogy nem eszek.

Aki azt írta, hogy az afrikai bennszülöttek nem tudnak beszélni, az sajnos egy marha, amennyiben nem látja be, hogy tévedett. Már miért ne tudnának beszélni?? Attól, hogy egy árva kukkot sem értesz a nyelvükből, az nem azt jelenti, hogy nem tudnak beszélni. Btw ez nem vegetarianizmus kérdése, csak na, ne írjunk már ilyen alapvető baromságokat.

Aztán az ősember... lehet, hogy kisebb testű volt, és mondhatnánk, hogy ezért elég volt neki 2-3 hetente húst enni. És mondHATnánk, hogy a mai ember nagyobb és fejlettebb és ezért volna többre szüksége. Csak hogy az ősember 2-3 hétig futott a zsákmánya után, meg gyűjtögette a kajáját, mi meg egész nap a gépünk előtt ülünk és a gyakorikérdéseket olvassuk. Tehát energetikai szempontból, tekintetbe véve, hogy hány %-kal mozgunk kevesebbet az ősemberkénél, nagyjából kétévente kellene húst ennünk.

Ami a moralitást illeti, én is úgy gondolom, hogy azokat az állatokat, amiknek mi adjuk az életet a táplálása által, amiket evésre tartunk, azokat együk meg. Viszont azokat a fajokat meg marhára nem kéne megenni, amik fenyegetik a biodiverzitást, vagyis amik a természetben csak úgy vannak, de nincsenek túlszaporulatban.

Én egyébként még egészségügyi szempontokból sem akarnék senkit lebeszélni a húsról. Ma bármit eszik az ember, tele van vegyszerekkel. Az meg hogy jót tesz-e a husi a szervezetnek, valamennyire biztos relatív. Én hiszek abban, hogy aki jól ismeri a személyiségét, és felismeri a testének a jeleit, az tudja, hogy mit kell ennie, az érzi, hogy mit kíván igazán, mi esik jól. Én ezért nem eszem húst pár éve, egyszerűen az állagát nem találtam többé kellemesnek. Az ízét kéthavonta egyszer megkívánom, és akkor eszem belőle 4 falatot.

Egyébként meg aki nem eszik húst, az valószínűleg több zöldséget és gyümölcsöt eszik, ami rendesen feldobja az emésztést, és némi vitamin is van benne, sajnos kevesebb, mint 20-30 éve..úgyhogy megértem azokat akik vitaminoznak mellé, és örvendetes,ha egészségesek tőle. Csak tényleg ne üssön vissza később mondjuk a vitaminok hordozóanyagának a mellékhatása.

Én személy szerint sokkal jobban érzem magam, mióta nem eszek húst. Ugyanannyira (nem) vagyok beteges, mint előtte, és kevésbé fáradok le egy nagy ünnepi kajálás alkalmával, és aztán nem is érzem magam hordónak órákon át.

Szerintem elhatározásból senki ne próbáljon meg vega lenni, ha még sikerül is, akkor se lenne tőle boldog. Akkor legyél vega, ha úgy érzed, hogy nincs szükséged húsra, vagy nagy örömöt adna a tudat, hogy miattad eggyel kevesebb szomorú szemű bocit öltek meg. Legyen valami belső motiváció, ne az, hogy mások szerint jó vegának lenni.

No sok boldogságot mindenkinek!

2011. máj. 22. 11:49
 53/64 arany_tunder válasza:

Nekem a párom vegetáriánus és azt mondja rám, hogy barbár vagyok, mert miattam kínozzák és ölik az állatokat. Én is az állatvilágra hivatkoztam neki, meg minden mással, ami előttem már elhangzott itt az oldalon. És erre tudod mit mondott? Azt hogy az állattartást azért nem kellene összekevernem az ősi vadászattal. A vadászat egy fair küzdelem. Az állat nem él egész életében rabszolgaként, hanem boldogan, saját környezetében és csak az utolsó pillanatban jön a halálos ítélete (bár lehetséges, hogy végelgyengülésben fog meghalni), nem pedig már születésekor.

Anno a rabszolgatartás is természetes jelenség volt...

Hát, ezen azért én is elgondolkodtam.

2011. máj. 23. 00:39
 54/64 anonim válasza:
0%

Egyet nemértek h lehet hús nélkül enni? Én spec. zöldségek nélkül élek nem vagyok én nyúl b+.

MEg ha olyan nagy "állatbarátságnak" tartja valaki ezt a dolgot ennyi erővel növényt se egyél mert az is ÉLŐLÉNY!!!

Magyarul h*ljá éhen ^^ :)

Üdv.: Egy tősgyökeres csakhúsevő :D

2011. máj. 23. 15:30
 55/64 anonim ***** válasza:
Csak éppen nincs az emberéhez hasonló idegrendszere és ez által semmit nem érez. Nehéz ezt megérteni?
2011. máj. 23. 16:31
 56/64 anonim válasza:

arany_tunder:

A válaszod legyen az, hogy "szerinted a gyümölcsök/zöldségek a levegőben, vagy a Holdon nőnek? Nem, területeket oroznak el az állatvilágtól értük, ami végeredményben éppen úgy ölésnek számít, mint a gyilkolás. Csak ez történetesen lassabb és kártékonyabb." Én ennyivel felelnék, ha azzal jön, hogy te milyen barbár vagy, hogy megeszed az állatot.

angryman:

Igen, hallottuk már ezt, de itt nem mi vagyunk a lassúak, hanem te: szerinted miért nem számít "gyilkolásnak", ha egy olyan életet veszünk el, aminek nincs "a miénkhez hasonló idegrendszere"? Emiatt ne érezd jobb embernek magad.

2011. máj. 26. 02:59
 57/64 anonim ***** válasza:
Én csak leírtam hogy mi a különbség egy növény és egy állat között. Azt sehol nem írtam hogy vegetáriánus vagyok. Arra viszont ügyelek, hogy mindent biztos forrásból szerezzek be, ha lehet bio legyen. 4 fős családomnak ez most havonta kb. 200 ezer ft körül mozog, de a havi 800 ezres keresetem mellett ez bőven megéri. Te viszont ennyi erővel ne egyél se húst, se növényt.
2011. máj. 26. 10:28
 58/64 anonim válasza:

angryman:

Én utálok bárkit is becsmérelni, vagy sértegetni, főleg itt, mert abból csak a baj van... de nagyon le vagy maradva. Olvasd kicsit vissza, amiket eddig írtam, hogy meglásd, miért mondtam, amit mondtam és miért nem állja meg a helyét az "ennyi erővel" duma. Szólj, ha megtaláltad a lényeget.

Adios

2011. máj. 26. 19:00
 59/64 laci150 válasza:
NEHOGY VEGETÁRIÁNUS LEGYÉL!!! 10 éven belül úgy tönkreteszed magad és bélrendszered hogy kórházban fognak kezelni. Utána majd bánod mikor ilyen eszedbejutott hogy vegetarianizmus. Egyből elkezdesz ismét húst enni. Az ember nem (csak) növényevő élőlény!
2011. máj. 30. 17:56
 60/64 anonim válasza:

hús 4 ever

szerintem egy hatalmas nagy f@aszság a vegetárinusság

a hús energiát ad ízletes ha jól van megcsinálva stb

4szer annyi zöldséget kell megenni mint húst ahhoz hogy ugyan annyi energiát juttass a testedbe

2011. jún. 14. 12:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!