Mivel, illetve miért győznétek meg hogy vegetáriánus legyek?
Hello!
Hozzátenném a saját véleményemet az elhangzottakhoz.
12 éves korom óta nem eszem húst, immáron 20 éve.
És azért nem, mert gyermekként elkapott a hányinger, az iszonyat, és a rettenet a családi disznóvágásokon....aki ép ésszel belegondol,már ha van egyáltalán ép esze még az embereknek: az állatok lemészárlása, feldarabolása,húsának, agyának, májának, zsirjának megevése, esetleg a húsának a saját belébe való visszatöltése...ez valami horrorisztikus brutalitás!
Nézz egyszer mélyen bele bármely állat szemébe, és az Isten lelkét fogod látni benne, mert ugyanaz az erö élteti az ö testét is, ami a tiedet! A húsevés kannibalizmus....
Tudjátok, hogy még a dögevö állatok sem eszik meg a fél éves dögöket?! A kannibál ember visszont jóizüen falatozza a kolbászt, ami hónapkon át bomló nyers hús bélbe töltve, a sonkát, ami szintén nyers döghús összeszáradva, a töpörtyü is valami iszonyat, ugye a szerencsétlen állat felkockázott zsirja kisütve fözve....
Én azt javaslom, hogy egyszer menj el egy vágóhidra, nézd meg, ahogy a marhák vérben forgó szemekkel a rémülettöl sirva orditanak, ahogy a futószalagon mennek a fejlövés irányába, nézd meg ahogy a lovak szinte könyörögnek a szemükkel az életükért. Nézd meg a saját szemeddel,hogy mennyi kin, szenvedés és fájdalom árán kerül az asztalodra a hús!
Ha ezek után még lesz kedved a dögevés és kannibalizus bevett szokását üzni, ám tedd.
Azzá válsz, amit megeszel és ezt szó szerint kell érteni. A vegetáriánusok a növényekkel a testükbe épitik a napfényt, az esöt, a szelet, a madarak énekét, a virágok illatát. A gyümölcsökkel magukhoz veszik a fa ajándékát, amelyet az szeretettel kinál.
A dögevök pedig a saját testükbe épitik minden falat hússal a szenvedést, kint, fájdalmat és halált...
Remélem gondolatébresztö volt a véleményem. Legyél vegetáriánus és megkönnyebbül a tested és a lelked is!
02:34:
Az állatok biológiai szempontból közelebb állnak hozzánk mint a növények. Miért is értékesebb állat az ember a tyúknál? Mert a tyúk nem képes beszélni? Hmmm a csecsemőkl se tudnak. Sőt, az afrikai bennszülöttet se érted... együk meg őket is?
Akkor mondjad nyugodt szívvel, hogy nem erkölcstlen, ha le tudnál vágni és el tudnál fogyasztani egy kutyát vagy macskát.
Igen, el LEHET altatni fájdalom nélkül, de az a hús ami a tányérodon köt ki 99%ig biztos hogy nem így készül. Mert nem éri meg szabad réteken tatani a tehenet, vagy szemétdombon kapirgáltatni a csirkét. Ez üzlet, a sötét betonhodály a leggazdaságosabb. Hacsak nem magadnak neveled és vágod le a húst, biztos lehetsz benne, hogy az állat etikátlan tartásmódját támodatod.
Kérdésedre válaszolva igen, vászoncipőt hordok, és hacsak nem a fél világot kell átutazni bringázom, stb.
"Ha mindenki erkölcsös lett volna annak idején, már rég nem élnénk, de még csak kis sem fejlődtünk volna."
Igen, annak idelyén az ősember jórészt más kisebb emberfajok húsából élt, de azért igencsak más időket élünk. Minden kornak megvannak a maga szokásai és racionális döntései. A mai világot elnézve nem gazdaságos és a földi élet szempontjából kifizetődő ha hússal etetjük az emberiséget. Ha mindenkit etetni kívánunk, előbb-utóbb ez lesz a fejlődés útjának következő kanyarja.
Valóban, fö az egészség!
Amióta nem eszem húst, 12 éves korom óta makkegészséges vagyok,pedig a szüleim folyton aggódtak, hogy majd feljödési rendellenességei lesznek, meg hiánybetegségek..stb..
Kb 4 éve napi szinten szedek vitaminokat(lenkei)és azóta még megfázva sem voltam..:))
Szerintem saját jól átgondolt érdekedben legyél vegetáriánus, szedjél komplex vitaminokat, kicsit mozogjál és addig fogsz élni, mint egy Galapagoszi teknöc.:)
Én sokkal kevesebb alvással is beérem, frissebb vagyok, jobban érzem magam, ha nem eszem húst. Családi ünnepekkor egyébként én se hagyom ki a jó kis sült csülköt, na de az havonta egyszer, ha van.
Régen még a karácsonyfákat is sajnáltam, aztán megtudtam, hogy nem erdőből jönnek, hanem úgy tenyésztik őket faiskolában... valahogy ugyanígy gondolkodom a betonhodályban tartott állatokról is. Nekik nem öröm az élet. Vadállatot nem ennék. Lehet, hogy hülyeség, de én így tudom érzelmileg megindokolni ezt magamnak.
Ha egészségesebb szeretnél lenni, egyél több zöldséget, gyümölcsöt, minél kevesebb sót és adalékanyagot, és ha megkívánod a húst, akkor egyél azt is.
"szedjél vitaminokat" - ez mindent elárul.
(mint ahogy azt már sokan kifejtették előttem) az ember mindenevő. ez nem vitatéma, ez biológiai tény. a húsok helyettesítése szójával meg egyebekkel olyan "ha ló nincs szamár is megteszi" megoldás. lehet, hogy működik, de nem a legjobb, az biztos. az ősemberek lehet, hogy ritkán ettek húst, de kisebb testűek is voltak, szóval alapból kevesebbre volt szükségük, és emellett éltek kb. 20 évet. egyébként meg ha levadásztak pár mamutot, vagy egy nagy halom szarvast vagy hasonlót, akkor meg napokig mindenki húst evett, mert eltartani nem tudták. az sem mellékes, hogy az ember evolúciós fejlődésében (többek között) az étrend változása (az egyre gyakoribb húsfogyasztás) tette lehetővé a szellemi fejlődést is. az ősember óta persze sokat változott az ember életmódja, és ezzel együtt természetesen a szervezete is (pl. nyilvánvalóan mindenkinek káros a nagyvárosi szmog, de a szervezetünk elég nagy mértékben alkalmazkodott ehhez a körülményhez, egy ősember talán pár hónapig sem bírná ki azt a légszennyezettséget, amiben sok ember gyakorlatilag az egész életét leéli), de ettől még mindenevők maradtunk.
ismerek olyat, akinek semmi egyéb oka nem volt, mint hogy egyszerűen nem kívánta a húst (néha persze igen, de ritkán) és abszolút egészséges és jól érzi magát. ezért mondom, hogy edd azt, ami jól esik, csak legyél mértéktartó, ez minden.
ami az erkölcsöket illeti, erről az avatar jut eszembe, amikor is quaritch ezredes megállapította, hogy az hogy gázzal irtják őket, tök humánus, szinte már kebelbaráti megoldás. az igaz, hogy akármit is tesznek az állat érdekében levágáskor, humánusan ölni nem lehet, de akkor irtsunk ki minden ragadozót is, mert azok is megesznek más állatokat? és pl. a krokodilt bizony rohadtul nem érdekli, mennyit szenved a zebra, amíg végre megfullad. vagy az oroszlánt, hogy milyen annak a gnúnak, amelyikről már cafatokban lóg a bőre meg a húsa, nem is beszélve a mérges kígyóról, ami meg se próbálja gyorsan megölni a zsákmányt, csak egy harapás, aztán megvárja amíg kiszenved. nekik miért szabad, nekünk miért nem? pedig ha a húsevés valóban pótolható lenne növényekkel, ők is megtehetnék. de nem teszik, mert ők úgy működnek. mi meg így.
(mindazonáltal egy disznóvágás végignézése nagy valószínűséggel búvárkaját csinálna a reggelimből)(de ettől még a sült oldalasról nem mondanék le)
08:53
Ennélfogva miért értékesebb az ember a növénynél? Az afrikai bennszülöttek nem tudnak beszélni? - kapásból ezekkel reagálnék a kommentedre.
A többi pedig:
Ki a fene mondta, hogy én szívesen levágnék egy kutyát, vagy macskát? Ki mondta, hogy akár egy disznót is meg akarnék ölni? Némely országban azonban őket is éppúgy fogyasztják, mint mi a lókolbászt meg a disznóhúst - erkölcstelenek? NEM! Miért lenne az? A hús-hús, és fogyasztjuk, mert ezt adta a gép, így fejlődtünk ki, részben ennek köszönhetjük, hogy eszközöket kezdtünk használni.
Ezek szerint te ennél olyan húst, amiről tudod, hogy az állatot, akiből származik, altatva végezték ki. Merthogy, ha feltesszük, hogy a növény valóban nem érez semmit, ugyanott tartunk.
Ne mi emberek próbáljuk már meg eldönteni, melyik földi élőlény élhet, melyik halhat, pusztán azért, mert mi így, meg úgy látjuk! Éljük úgy az életünket, ahogy az nekünk elrendeltetett. Ilyen egyszerű.
Ha rövid távot kell megtennem, én gyalogolok, ellenben felkapok a buszra. Gondolom, hosszabb távon te sem veted meg a különböző benzin és dízel alapú közlekedési eszközöket. Akkor meg mi a halálról beszélünk???
Az előtted kommentelőnek pedig nincs ki mind a négy kereke... Mi az, hogy a dögevő állatok sem eszik meg a fél évesnél régebbi húst? És akkor mi van a fél évnél korábbi hússal?
Az összes húsevő állat erkölcstelen dög, vagy mi? Akkor meg őket is megehetitek: a disznót is, hisz ő is mindenevő. SZívesen lakmározik belőletek, ha kellően éhes. Akár még rátok is támad. Hagyjuk már ezt, ostobaságokról beszélünk itt...
Mint mondottam: aki vega, legyen vega, aki nem, az ne legyen az. De egyik se mondja meg a másiknak, hogy mi erkölcsös, és mi nem. Ha tiszteletben tartjátok az életet, ha VALÓBAN tisztelitek Isten teremtményeit, akkor éljetek a Napfényből és ne merjétek kiírtani magatokból a bacilusokat.
Ez az egész vita úgy ökörség, ahogy van.
Üdvözlöm a vászoncipődet (aminek bizonyára NINCS gumitalpa.)
"akkor irtsunk ki minden ragadozót is, mert azok is megesznek más állatokat?"
Nem kell kiirtani semmit! Pont ez a lényeg, hogy nem méltó az emberhez részt venni ebben, ha kívül is maradhat.
"meg se próbálja gyorsan megölni a zsákmányt, csak egy harapás, aztán megvárja amíg kiszenved. nekik miért szabad, nekünk miért nem?" -A páviánok meg elrabolják a fiatal nőstényeket az anyjuk mellől, hogy a hárembe kényszerítsék őket. Nekik miért szabad, nekünk miért nem? Én inkább azt mondom, hogy az ember ne az állatvilágból vegye a példákat, mert akkor mi a fenének kellett emberré válni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!