Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik megszállottan belekötnek mindenkibe, akik húst mernek enni?
13:01
"...női hormonban úszkáló szóját..."
ha-ha-ha te kis butus, tényleg nem ártana utánaolvasni a témának, amihez hozzászólsz, mert csak égeted magad. Tudod te mivel etetik az európai sertéseket, marhákat? Pl. szójával. Hopppácska. Te ugyanúgy megeszed a hússal együtt picikém, csak épp az állattenyésztés miatt termelt gabonáért Dél-Amerikában esőerdőket égetnek fel, és emberek éheznek, mert elüldözik őket a földjeikről, hogy a köcsög fehérember ott termelje olcsóbban a takarmányt.
Most olvastam a kérdést és a hozzászólásokat. Lehet túl sokat írok majd, de hát sok minden összegyűlt.
Márpedig vannak téríteni akaró, agresszív vegetáriánusok, de tény, hogy az a kevesebb. Ha egy kicsit jobban belegondolunk, mindig a deviáns a feltűnőbb. Agresszív vegetáriánust meg nem csak hírből ismerek, hanem konkrétan engem akart megtéríteni. Nem én, hanem Ő kezdte, méghozzá ezzel a kérdéssel: "És hogy állsz a táplálkozással? Eszel húst?" Mondtam, hogy igen, erre nekem esett, hogy állatgyilkos vagyok stb. Vannak más vegetáriánus ismerőseim is, érdekes módon velük soha nem volt semmilyen konfliktusom ilyen téren. Engem jobban fel tudnak húzni a McDonaldsos, Burger Kinges műanyag-hamburgert istenítő emberek.
Ahogy már más is írt hasonlót, én az arányokra fektetem a hangsúlyt. Az a fogyasztói dömping, ami most megy, egyértelműen káros. Nincs szükségünk annyi húsra, mint amennyit legtöbb ember fogyaszt. De ez igaz az édességekre, nassolni valókra is. Na meg hús és hús között is van különbség, nem mindegy, ki milyet eszik és abból mennyit. Na meg a házi és a tápos bolti között ég és föld a különbség.
Másrészt szerintem a zöldségek és gyümölcsök kihagyása az étkezésből sokkal rosszabb, mint a hús kihagyása. Sőt. Hús nélkül élhetünk de zöldségek, gyümölcsök nélkül nem. Viszont nehéz fizikai munkát nem lehet tartósan végezni vegetáriánusként.
Én szeretem a hús ízét és nem akarok lemondani róla. Ahogy a paradicsomról, banánról, narancsról, málnáról, répáról, karalábéról, borsóról, karfiolról, sóskáról stb.ről sem akarok lemondani. Ha valaki tud hús nélkül élni, felőlem nyugodtan.
Zöld színű kajától zöldet szarok.
Nekem ennyi az indoklás, de bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!