Létezik olyan- a bulémiához vagy anorexiához hasonló- étkezési zavar amelyben szenvedők kényszeresen igyekeznek csak egészséges ételeket enni, olyan megszállottan hogy az már beteges? Mi a neve a betegségnek, káros annyira mint a másik kettő?
Igen van ilyen. A fiamnak is ez a gondja, bár ő nem éli meg gondnak. Neki ez a természetes. Ezzel foglalkozni kell, mert nem túl hasznos hosszútávon.
Káros! Javaslom, hogy fordulj szakemberhez. Az NLP (www.tenuitas-studio.hu) nagyon hasznos megoldás lehet erre. Személyiségfejlesztő technikákkal lehet orvosolni az ilyen zavaroka
én is ilyen vagyok és nem érzem gondnak vagy betegesnek
egyszerűen figyelek rá és kész és nem veszem meg amiről úgy gondolom h nem jó de ennyi ez nem beteges
Igen, ez az úgynevezett orthorexia nervosa. Állítólag nekem is ilyen evészavarom van.
Hogy őszinte legyek, szerintem az a beteges, hogy az orvosok mindenáron mindenkit be akarnak skatulyázni valamilyen kategóriába. Nekik már az sem jó, ha tudatosan táplálkozom, "hogy merészelem megvonni magamtól a csokit, cukrot, krumplit, tésztát, húst, szemétkaját, tehéntejet?!" Könyörgöm... ezek mióta esszenciális táplálékok? Tényeg baj az, ha a fehéjebevitelem magvakból fedezem hús és tehéntej helyett? Hova halad ez a világ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!