Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik megszállottan belekötnek mindenkibe, akik húst mernek enni?
"normális vegetáriánizmus egészséges"
Kár hogy az ember mindenevőnek alakult ki!És kár hogy a szervezetnek kell az állati fehérje!
"nekem van jogom az állatok védelmében felszólalni"
Ugyan már milyen állatok védelmében? Azokéban amiket azért tartanak hogy megegyük? Ha nem ennénk meg őket akkor nem lennének! Akkor mit védenél? Ez a logika!
Én is vega vagyok (lakto-ovo), de még sosem kötöttem bele senkibe életemben. Ellenben ha találkozom valakivel, és esetleg kiderül, hogy vega vagyok (nem szoktam nagy dobra verni, de ha együtt eszünk,v valami akkor persze rájön az ember) rögtön agresszív vitatkozásban és támadásban van részem, ilyen érvekkel, hogy ő nem ezért mászott fel a tápláléklánc csúcsára (nem mintha ő mászott volna fel), a növényeknek is fáj (főleg, hogy nem képesek fájdalmat érezni), amúgy is erre tartják az állatokat, és nem is születnének meg (mert tej, tojás, sajt, vaj stb. nem kellene az embernek, ugye... az meg mellékes, hogy sokkal jobb lenne nekik, ha nem születnének meg), na meg hogy egészségtelen (persze, India egész lakossága nyilvánvalóan szellemi fogyatékos és beteges, mert vega, na meg a japánok is, mert nem esznek tejtermékeket szinte egyáltalán, mindemellett persze a legjobb szinte náluk a halálozási életkor, plusz ha valaki egy kicsit is utánanéz, tudja, hogy az összes esszenciális aminósav megszerezhető könnyedén tejtermékekből és növényekből + az köztudott, hogy ásványi anyag s vitamin 100x több van a növényekben. Ami kevésbé köztudott az az, hogy a húsból főzés/sütés folyamán kilöljük majdnem az összes hasznos aminósavat :). Hát kb ennyi.
Ha belémkötnek, megvédem magam. De sosem mentem és soha nem is fogok odamenni 1 emberhez sem, hogy te, ne egyél már húst, mert ilyen meg olyan egészségtelen és amúgy is gyilkosság. Sosem a vegák voltak azok, akik intoleránsak, hanem a mindenevők. Elég vicces is lenne, ha a kisebbség provokálná a többséget... Bár ez a kérdés önmgában bizonyíték az egészre.
"a növényeknek is fáj (főleg, hogy nem képesek fájdalmat érezni)"
De képesek, kimutatták.
"amúgy is erre tartják az állatokat, és nem is születnének meg"
Normális helyen csak a tejért nem tartanak állatot. Akkor az szekeret húz, megnyúzzák, stb.
A többiben úgy nagyjából igazad van... de a fanatikusok mindkét oldalról kötözködnek. Ha te vegetáriánus vagy, értelemszerűen csak az egyiket szoktad tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!