Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik megszállottan belekötnek mindenkibe, akik húst mernek enni?
Úgysem érdekli őket, a lényeg, hogy kötekedni lehessen. Valójában mindig ők provokálják a vegákat, hogy aztán rájuk foghassák, agresszívak. Szánalmas.
Egyébként kutatások ide vagy oda, a legtöbb vega az állatok szenvedései miatt mond le a hús, tojás, tej stb. evésről. Aki tudja, hogy a nagyüzemekben hogy élnek szerencsétlenek, aki járt már vágóhídon (bár be nem nagyon engednek), vagy látott már lefilmezve vágást (amikor a még élő állatnak vágják át a torkát és sokszor még élve megy a forrázóvízbe.....stb) annak akkor sem kellene a hús többet, ha muszáj lenne. Persze mindez empátia kérdése. Aki ilyen szegény érzelmileg, és csak acsarkodni és vádaskodni tud, azt sajnálom.
Tök jó, ha figyelsz arra, hogy olyan helyről származzon, ahol tudnak futkározni is, és látnak napfényt is, nem csak a vágóhídra menet. Probléma leginkább a nagyüzemi állattartással van, ahol a legrövidebb idő alatt, a legkisebb anyagi ráfordítással, a lehető legtöbb állatot próbálják meg "legyártani". Ott nincs idő az állat érzéseivel foglalkozni sajnos. A legtöbb ilyen nagyüzemi vágóhídon 2mp. idő jut egy állat elkábítására, nincs idő újra megtenni, ha nem sikerült, ami azt jelenti, hogy sokan magukhoz térnek a procedúra során.
A tojással, tejjel csak annyi a baj, hogy a csirkéket is zsebkendőnyi területen tartják összezsúfolva (van ahol 24-et 1nm-en) egymás tollait tépik ki a stressz miatt, sebek lesznek a lábaikon, mert a drótketreceket marja az ürülék és a keletkező ammónia kimarja a kis bőrüket. De a legdurvább, hogy mesterséges fény mellett, friss levegő nélkül tengődnek. És kegyetlenül ki vannak zsákmányolva, normális körülmények között soha nem tojna 300 tojás fölött egy csirke. Plusszba nyomják beléjük a kalciumot, de annak ellenére nem bírják az iramot. A kalcium kivonódik a csontjaikból, mert a növekedő tojáshély elveszi. Ezért sokan fel sem tudnak állni, és sok a csonttörés is, annyira legyengül a csontjuk. A tehenek is ugyanígy.....a borjak a nagyüzemekben soha nem látják az anyjukat, rögtön elválasztják őket és mesterséges katyvaszt kapnak a tej helyett. A tehenek pedig soha nem termelnének ennyi tejet, csak amennyi egy borjúnak elég, és az sem inna ki minden cseppet, hanem elosztva egész nap többször picit......
Szóval...inkább kapirgáló tyúkot, és olyan tehéntől tejet, aki látott igazi legelőt is.
Korábban volt egs riportom Benke László mesterszakáccsal, akit erről is kérdeztem.
Feltettem Neked a netre - itt tudod meghallgatni:
Remélem tudok segíteni, mert Laci bácsi mégis Olimpiai aranyérmes szakács!
Kicsit kiegészítve: biztosan voltál már úgy, hogy "belahalok" ha nem eszek halat vagy édességet, vagy sütit... Ha voltál már így, akkor utasítást kaptál a szervezetedtől, hogy valami hiányzik a működéshez!
Szóval tartsd be a vega életmódot, de ha valami beugrik, akkor ne legyen lelkifurdalásod. Nem vétkezel, vagy töröd meg az elhatározásodat!
Tudod mit? Hallgasd meg a Mestert!
(a link, amit küldtem)
Kár is a vegákra pocsékolni az időt. Egyék csak nyugodtan, az egészségükre hivatkozva a sok:
-zsíros sajtot
-édes tésztát
-sütiket, pogit, rétest, mindent, ami kb zsír és cukor
-chipset, ropit, csokikát
-kenyeret
-női hormonban úszkáló szóját
Úgyis elpatkolnak ötvenévesen...
Öcsém, ekkora képmutatást, hogy azért nem eszik állatot, mert rosszul tartják őket :D
Most mondom, ohgy a kertben tartott tyúkok (itt vannak 20 méterre) is kitépkedik egymás tollát, pedig ezeknek rohadt nagy helyük van, 100 nm kb 20 tyúkra. Ezt általában mi úgy oldjuk meg, hogy amelyiket kikezdi a többi azt levágjuk és jónapot.
Nem lehet úgy élni, hogy közben senkinek és semminek se ártasz, ezt fogd fel már te is és a többi vega is. Mindenki azt eszik amit akar (az emberhúson és a védett állatokon/növényeken kívül persze :D ). Ha valakinek a felpumpált pipihusi kell akkor azt eszik, ha valakinek az agyonpermetezett, génmódosított szója akkor azt.
kedves 13:31, ha ismernél legalább egy vegát is, tisztában lennél vele, hogy a legtöbb vega nem csak a húsmentes táplálkozás, hanem az egészséges táplálkozás híve is. Ennél fogva általában alaposan utánanéznek, hogy melyik tápanyagforrásból mihez jutnak hozzá, és mennyit kell bevinni belőle. A legtöbb vega rengeteg gyümölcsöt-zöldséget fogyaszt, nem tészták és sajtok alkotják a főmenüket. A legtöbbjüknek fontos az is, hogy teljes kiőrlésű magvakból készült pékárút vásároljanak, nem holmi tescos szemétkenyeret, és így tovább. Chips meg kólazabáló, műkajákon élő vegáról én még nem hallottam, ez szerintem főleg az igénytelenül táplálkozókra jellemző, nem a vegákra, akik részletekbemenően ügyelnek az egészségükre.
Szóval hiába kapálózol, engem biztos nem fogsz meggyőzni, és szerintem másokat sem - mi tudjuk, hogy mit eszünk, te viszont, ahogy látom, nem igazán vagy vele tisztában, sőt...
Na, hát akkor máris ott tartunk, hogy proteinhez máshonnan is hozzá lehet jutni....és nem csak a szójából, rengeteg más hüvelyes van, vagy pl. a spenót. És a testünk lényegesen könnyebben is dolgozza fel a növényi proteint.
Egészségileg semmi nem indokolja a húsfogyasztást. Max. megszokás, és fajizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!