Mit gondolsz a vegetáriánusokról?
2011. szept. 19. 15:24
1. Én is szeretnék vega lenni, sajnálom az állatokat.
2. Nem ide kellett volna írni a kérdést, semmi köze a családi kapcsolatokhoz.
2011. szept. 19. 15:25
Amíg nem próbálnak meggyőzni, hogy egy aljas gyilkos vagyok, amiért eszem húst, semmit. Régen rossz, ha valaki a táplálkozási szokásai alapján nyilvánít véleményt a másikról.
2011. szept. 19. 15:26
Engem nem zavar, félig-meddig én is az vagyok :)
Van, mikor szószerint undorodom a hústól, mert egyszerűen sajnálom az állatokat, de van mikor meg megkívánok egy jó kis csirkecombot, és megeszem. Nem tudom mitől van ez :D
2011. szept. 19. 15:27
5/25 A kérdező kommentje:
"
Nem ide kellett volna írni a kérdést, semmi köze a családi kapcsolatokhoz."
Sajnálom, ide írnak a legtöbben:$ A vegetarianizmus mappát meg csak vegetáriánusok olvassák.
Nem látom értelmét. Ha valakinek NEM ÍZLIK a húst, azt megértem. Ha valaki ALLERGIÁS a tojásra azt is. De ha valaki csupán finnyásságból nem eszik húst, mármint azért hogy "szegény állatok" azt kifejezetten hülyeségnek tartom.
2011. szept. 19. 15:30
Én vegetáriánus vagyok, de szerintem ez nem egy "csoport". Már csak azért sem, mert több okból is el lehet hagyni a húsevést. Egyesek szerint ez az étrend egészséges (őszintén szólva, ha ez igaz is, én például ezért sosem lennék vega), mások az állatok szenvedésének láttán, megint mások ökológiai szempontok alapján döntenek a húsmentes életmód mellett. Arról nem is beszélve, hogy sokan vannak, akik a "nagyüzemi" állattartás ellenzése miatt nem esznek húst, ugyanakkor ugyanúgy esznek tojást és isznak tejet, amit ilyen helyen nevelt állatok állítanak elő. (Én is eszek egyébként tojást, mézet is, meg kecsketejet is iszok, de nekem például van egy kis "farmom" is.) Aztán ott vannak azok, akik egész egyszerűen egészségügyi probléma miatt nem ehetnek húst, illetve vallási okai is lehetnek a vegaságnak.
2011. szept. 19. 15:32
Szerintem ez egyáltalán nem hülyeség, hogy azért nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat...
Nem tudom, hogy neked van-e valamilyen állatod, de ha elpusztulna Te megennéd?? Legyen szó akár egy lóról(!), vagy egy macskáról, nem hiszem, hogy megennéd, mert sajnálnád...
2011. szept. 19. 15:33
én vega vagyok, mert egy disznóvágáson teljesen megundorodtam a hústól, és nem azért mert megölik, hanem mert szerintem ez undorító.... és már több mint fél éve nem eszem húst. én büszke vagyok magamra, mert mások 1 hónapig nem bírnák én pedig 7 hónapja csinálom, van amikor megkívánom, de belegondolok, hogy mindenk egyem, láttam, hogy csinálják és undorító volt és teljesen ól megvagyok nélküle.. (amugy ez akkor szokott lenni amikor nincs itthon kaja és nagyon éhes vagyok)
2011. szept. 19. 15:34
10/25 A kérdező kommentje:
A világ legnagyobb őrültsége lenne azt állítani, hogy húst, azaz tömény fehérjét enni egészségtelen..:D Köszönöm a válaszod. A többiekét is.
Kapcsolódó kérdések: