Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondoltak a vegetáriánusok...

Mit gondoltak a vegetáriánusokról? Ha nem eszünk húst tényleg elgyengülünk?

Figyelt kérdés
Az érdekel hogy vajon a testünk kibírja-e hús bevitele nélkül.És hogy mi tudja helyetesíteni a húsban megtalálható fehérjéket?
2009. júl. 2. 19:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem helyettesítheti. De nem is igaszán csak a fehérjékről van szó.

Más ásványi anyagok hiánya súlyosabb lehet.

2009. júl. 2. 19:57
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ember emésztő szervei és szervezete nem zöldségevésre van beállítva,szüksége van a húsra is.A vegák szeretik azt állítani,hogy ez egészséges,sőt volt olyan is aki,rák ellen javasolta.Nem tudom,hogy mennyire egészségesek,mert nem sokat ismerek közülük,de két vegást is ismertem,aki rákban halt meg.Én mindenesetre eszem húst is a zöldségek mellé.
2009. júl. 2. 20:00
 3/17 anonim ***** válasza:

Nem gyengül el minden vega. Valaki alapból gyengébb,igen,annak veszélyes is lehet. Az unokatesóm vega lett, és kórházba került fél év után,mert annyira vérszegény lett. De aki erős,az bírja, ugyanis a nővérem 6 éve húsmentes, és semmi baja nincs,egészségesebb mint én.

A rákkal kapcsolatban..nem lehet vele megelőzni, de tény,hogy az összes rákosnak azt tanácsolja az orvos,hogy mellőzze a húst, és pl. a gyomorrák tipikus tünete, a húsundor. Nos,ezeknek azért megvan az oka. Fehérjéket könnyű pótolni mert sok más dologban is van, ami helyettesítheti, a probléma inkább a B-vitaminokkal, a folsavval és a vassal van. Ezeket nehezebb. De mint már írtam,aki erős, bírja. Jah, és nekem meg olyan ismerősöm van, aki 80 éves és életében nem evett húst,mert annyira utálta. :)

2009. júl. 2. 20:07
 4/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat gyorsak vagytok :D

[link]

én itt láttam egy videót bár angol elgondolkodtatott..

2009. júl. 2. 20:10
 5/17 anonim ***** válasza:
20%

Nem, ez nem igaz. Van ismerősöm, aki soha nem evett húst (és nem evett helyette szóját meg ilyen marhaságokat) és nem gyenge, nem beteg, nem sovány, semmi baja nincsen. A test simán kibírja hús nélkül. Nekem a lelkem nem bírná :) Dehát a vegák -jóesetben- nem szeretik a húst, undorodnak tőle, úgyhogy ez nekik nem fáj.

Az olyan vegák, akik állatvédelemből nem esznek húst, azok nevetségesek, szánalmasak.

2009. júl. 2. 20:12
 6/17 anonim ***** válasza:
29%
Nagyon nagy tévhitben él az aki azt hiszi, hogy a hús nagyon fontos. Az emberi szervezet vegyes táplálkozású. Nem feltétlen kell húst fogyasztani, mert mással is helyettesíthető. Szójával és különféle magvakkal és búzafélékkel vegyítve ugyan olyan hatást lehet elérni. A HÚSBAN ÁSVÁNYI ANYAG NINCS!!!! Sőt 24 órát rohad a szervezetben és ezalatt toxikus anyagok szívódnak fel a szervezetben.Tehát mérgezi a testet. Inkább baromfit egyen az ember és ami fontos az még a hal fogyasztása. Rákos meg akárki lehet, az is aki eszik húst, és az is aki nem.
2009. júl. 3. 00:16
 7/17 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó!

Te magad is megmondtad az ember vegyes táplálkozásra van beállítva. A húsban valóban nincsenek ásványi anyagok, viszont számtalan olyan összetevője van ,amely alapvető szükségletű egyes vitaminok feldolgozásához. Arról nem is beszélve,hogy a hús esszenciális tápanyag, tehát létfontosságú. Hogy van olyan ember akinél kevésbé jelentkeznek a tünetek vagy esetleg évtizedekig nem az más kérdés. Dohányozni is dohányoznak évtizedekig tünet nélkül , aztán egyszer csak kopp.

2009. júl. 3. 04:08
 8/17 anonim ***** válasza:

00:16 olvasd már el amit írtál! Szerinted a hal és a baromfi nem hús????????

Egyébként pedig tényleg nincs a húsokban ásványi anyag, meg vízben oldódó vitamin: de van a szervezet a számára fontos fehérje, mert a húsban található fehérjékből tudja lebontani és felszívni a szervezet az esszenciális aminosavakat ( azt a 20-t, hiába van a szójában nem képes 100%-ban hasznosítani a szervezet, ráadásul a szója tartalmaz toxinokat is amik gátolják a hasznosulást) Aztán a hús tartalmaz Hem vasat ami szintén hatékonyabban hasznosul szívódik így fel,mint a nem hem vas ami a növényekben van. Ráadásul vannak egyes növények melynek magas oxalát tartalma magas vas tartalma ellenére meggátolja a felszívódást. Aztán ott a B12 vitamin ami csak állati eredetű élelmianyagban van. S még sorolhatnám.

De ismétlem olvasd el amit írtál és olvasd el a biológia könyveidet is és bíráld felül az,hogy a hal és a baromfi nem hús. TÉVEDÉS!

2009. júl. 3. 11:45
 9/17 anonim ***** válasza:
24%

20:12

Miért lenne szánalmas az állatvédelemből való vegaság? A nővérem is (többek között) ezért nem eszi 6 éve. Én is megpróbáltam, szintén emiatt..mivel tudom, milyen körülmények között végzik ki az állatokat,amit megeszek. 3 hónapig bírtam, a füstölt csülök megrendített..sajnálom,hogy gyenge vagyok, mert amúgy nem enném. Most is csak csirkét és disznót eszek, azokat annyira talán nem sajnálom,de ha előttem vágnák le őket,azokat sem enném meg. Mást nem vagyok hajlandó megenni, mert sajnálom őket. Amúgy, míg vega voltam, 4 kilót híztam,erős voltam és semmi bajom nem volt. Még az allergiám sem jött úgy ki. De témához visszatérve, ne nézd le akik ezért nem esznek, egyszerűen túlérzékeny a lelki világunk. Szerintem ez a legkevesebb baj. :)

2009. júl. 3. 14:46
 10/17 anonim ***** válasza:
Azért híztál 4 kilót ,mert több volt a szénhidrát illetve a keményítő amit megettél, ugyanis a zöldségek tömve vannak ezzel. Ez nem hiszem,h az egészséges bizonyítéka lenne.
2009. júl. 3. 14:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!