Én vegetáriánus vagyok! Annyit tudok mondani a kérdésről, hogy ritkán vagyok beteg, egészségesnek érzem magamat. Igaz, vashiányos vagyok, szóval nem vagyok tökéletesen egészséges, de istenem. NEm bírom megenni a húst, undorodom tőle, ha belém erőltették, kihánytam anno. Viszont meg kell, hogy mondjam, hogy nagy ritkán megkívánom. Na nem a prököltet...:) De egy téliszalámis szendvicset, vagy egy sonkás pizzát. Évente kb 2-3szor. És ha kívánom, miért ne enném meg.
2009. júl. 3. 22:02
12/17 anonim válasza:
"egészségesnek érzem magamat. Igaz, vashiányos vagyok"
Nekem meg szép a mosolyom. Igaz, hogy 8 fogam szuvas.
2009. júl. 4. 12:08
13/17 anonim válasza:
De nem értettem soha sem az emberek hogy lehetnek ien érzéketlen tuskók. Mi az hogy szánalmas? Szánalmas vagy te a hülyeséged miatt.
Amúgy van akinek a szervezete tudja tolerálni a hús hiányát, és van akinek nem. Mindenesetre ugy vagyok vele mint az utolsó előtti hozzászóló, évente 1x 2x megeszem a sonkás pizzát, de azt csak is azért mert a barátnőimmel vagyok, mert mindig oat rendelnek. De akkor is nagyon sajnálom és amit tudok leszedek. Szánalmas vagyok? Hát akkor ez van.. Na mindegy már fáj írni.XD
2009. júl. 5. 00:54
14/17 anonim válasza:
Nem kell kiborulni,ha ilyen hatalmas állatvédő vagy, akkor ne egyél semmit ,mert a növényekkel meg az állatok elől veszik el a táplálékot, csak gyalog vagy biciklivel járt, hiszen az olajkitermelés során nagy mennyiségű mérgező olaj kerül a tengerekbe illetve a földekre, az elektromos vezetékek illetve erőművek pedig tipikusan erdők mellett vannak mivel az emberi szervezetre ártalmas, de az állatira is az. Ja és gyógyszert se vegyél be ,mert azoknak a 99%-át állatokon tesztelik, sőt a műtéti eljárásokat is, tehát azt is utasítsd majd vissza. Azért szánalmas, mert azt hiszed te vagy a király amiért leszeded a sonkáét a pizzáról, pedig az ember miatti állathalálozások mindössze 20%-a köszönhető az élelmezésnek. Persze lelked rajta ,h mit ,hogy és legfőképpen miért is teszel.
2009. júl. 5. 10:25
15/17 anonim válasza:
Nemtudom írták e már elöttem. Sok vega "divatvega" azaz nem azért vegetáriánus mert ezt tanácsolta az orvasa amit csak bizonyos betegségek vagy hűsevő gombák miatt szoktak hanem mert úgydöntött hogy ez sokkal jobb. Régebben az ember nem evett húst, és emiatt halt ki sok fajtája. De amik rászoktak a ragadozók által hagyott csontokből szerzett velőre szinte rögtön vadászokká váltak mert szükségük volt az energiára. Eszerint az embernek szüksége van a húsra. Aki nem eszik húst valószínűleg nemlessz öreg korár ér és csontmeszedése mert nem esznek hugysavat. A vegákkal még az baj hogy nemnéznek utána hogy miért is lenne ez jó és nem tuggyak mi haszna van ennek. Nem a fogyás ez csak mellékesnek számít. Van fehér és vöröshús láttam valki írta korábban hogy a hal az nem hús vagy valmi iesmi. Hát a hal az fehérhús és nem azt a zsírt taltalmazza mint a vöröshúz(pl:marha,disznóhús) hanem omega 6 zsírsavat amit a szervezet sokkal jobban szeret és rossz koleszterint bontó jó koleszterinszintet emeli. Heti egyszer ajánlot halat fogyasztani azoknak akik esznek vöröshúst a hét folyamán. Továbba a halat fogyasztó vegák ezzel együtt visznek be fehérjét és tápanyagokat is tehát ez nemrossz. A divatvegák ezzel szembe nemtudnak különbséget tenni hús és hús között tehát aki aztmondja hogy a vega ehet fehérhúst azt lehülyézik. Pedig tényleg ajánlott a hal a vegáknak. Tonhal nagyon finom és egészséges tele fehérjével szinte minden benenvan ami a vöröshúsban csak a rossz zsír nem. Sajnálom ha kicsit hosszúlett de nembirom abbahagyni az okoskodást XD bocsi ja és 1 es helyesíró vagyok tehát azért és bocs
2009. aug. 5. 19:17
16/17 A kérdező kommentje:
Nembaj.:D
Köszi a válaszokat.
2010. máj. 11. 17:55
17/17 anonim válasza:
2 évig voltam vegetáriánus. Vissza kellet térjek a hús evésre, mert a szervezetem nem birta, hogy nem fogyasztok húst. Mondjuk most se sokat eszek és csak nem rég "tértem vissza". :)
Szerintem nem birja senkinek a szervezete ezt hosszabb távon :s Vagy csak nagyon ritka az olyan ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!