Hogyan kell úgy táplálkozni (és edzeni), hogy garantáltan csak az izom növekedjen, a testzsír nem?
Pár évvel ezelőtt túlsúly problémáim voltak, kerek 100 kiló is voltam, a 2023-as élelmiszerár robbanás hozzásegített a fogyáshoz, 69 kilóra lefogytam, de az izmaim is teljesen elsorvadtak. Az már kórosan sovány volt, visszahíztam 74 kilóra. Most 2 hónapja nagyon keményen edzek, 79 kilónál tartok. Igaz annak a nagy része valószínűleg izom, mivel mindenből dupla annyi súlyokkal tudok ugyanakkora ismétlésszámot elérni mint 2 hónappal ezelőtt.
Tehát eddig jól állok, napi 300g csirkemellet és 4 tojást eszek némi körettel. Azt olvastam, hogy a testépítéshez napi 300-400 kalóriával többet kell bevinni, mert ha alultáplálod magad akkor nem lesz fejlődés. Igen ám, csak mi a garancia arra, hogy még véletlenül se a zsír jöjjön vissza, csakis az izom?
Nem akarom még egyszer átélni, és borzalmasan rettegek hogy visszajön a zsír. Nincs annál undorítóbb amikor egy férfinak látszik a túlsúly a hasán. Nyárra konkrétan kockahasat szeretnék.
Másik kérdés, hogy az edzésben is, - a folyamatos súly növekedés mellett - érdemes mégis minél nagyobb ismétlésszámot csinálni? Mert az is égeti legalább a kalóriát. Ami védelmet jelenthet a zsírnövekedéssel szemben. Mostanában eléggé elhúzódnak az edzéseim, 1,5-2 órára is.
Vélemények, tapasztalatok?
Ilyen nincs. Mindig jön zsír is az izom mellé amit a tömegelési szakasz után le lehet adni.
Taplálkozz változatosabban kulonben az egészségeddel baj lesz.
1.6 gr fehérje/testtömeg kilogramm
És 200zal több kcal mint a szüksegleted.
Így tudod maximalizálni az izomnovekedest es minimalizalni a zsirt
"csak az izom növekedjen, a testzsír nem"
Hosszútávon nincs izomépítés kalóriatöbblet nélkül, kalóriatöbblet pedig nincs testzsír-százalék növekedés nélkül. Még szteroidhasználat mellett is biológiai lehetlenség kizárlólag izomszövetet növelni zsírosodás nélkül.
Ha maximum 200-300 kalóriás többletben vagy, akkor nem fogsz behízni, és látszani fognak az egyenes hasizom kockái.
"érdemes mégis minél nagyobb ismétlésszámot csinálni? Mert az is égeti legalább a kalóriát"
Az intenzitás és az effort égeti a kalóriát, nem az ismétlésszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!