Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?
"Meg hogy a tej erősíti a csontokat."
Ez például teljesen igaz, mivel kalcium van benne, ráadásul méregtelenítő hatása is van.
Melyik tápanyag van koncentráltabban jelen a húsban, mint a növényekben?
"Melyik tápanyag van koncentráltabban jelen a húsban, mint a növényekben?"
például a fehérje, ami azt hiszem egyedül a babban van jelen nagyobb mennyiségben
"Például én, mert tegnap is, és ma is, karfiol levest, utána pedig ebédeltem főt krmuplival. Szóval ennyit arról hogy valaki szerintetek nem hajlandó legalább vegetáriánus alapon étkezni."
Továbbra is állítom, az emberek 3 ok miatt esznek húst: íz, szokás, kényelem. Azt mondod neked nem kényelmetlenség vega kajákkal kísérletezni. Ok. Az emberiség nagy részének viszont kényelmetlen. Akkor nálad a kényelmetlenség kilőve, maradt az hogy az ízélményért, vagy a szokások miatt eszel húst. Ennyi. Az emberiség ezen 3 ok miatt épít iparágat érző lénnyekre. Lehet variálni kire melyik ok igaz.
Na igen, az évtizedes propaganda megtette a hatását.
Itt rengeteg kutatást láthatsz, miszerint épp az ellenkezője igaz. Azokban az országokban, ahol magas a tejfogyasztás, ott sokkal magasabb a csonttörések és csontritkulások száma. Ennek oka, hogy a tehén tejben kb 2x annyi a foszfor, mint az anyatejben. A túl sok foszfor semlegesítéséhez pedig kalciumot használ el a szervezet. Egyébként sokkal jobb növényi források is vannak a kalciumhoz.
A fehérje sincs jelen koncentráltabban a húsban. És nem csak a babban van sok fehérje. Íme néhány étel és a fehérje tartalmuk 100 g-ra vetítve:
Csirkemell: 22,5 g
Sertéscomb: 20,5 g
Sovány marhahús: 21,4 g
Csicseriborsó 20,5 g
Vesebab: 23,6 g
Vöröslencse: 23,9 g
Nem úgy tűnik, mintha az állatokban több lenne a fehérje, mint a legjobb növényi forrásokban.
Tehát amikor mi az alkoholfogyasztással hoztuk párhuzamba a húsevést, az hülyeség, de te azzal érvelsz, hogy bezzeg ez megmaradt, nem úgy, mint a rabszolgaság? :D
Szerinted akkor az emberiség jelenleg egyetlen rossz szokást sem követ?
"Szerinted akkor az emberiség jelenleg egyetlen rossz szokást sem követ?"
Én ilyet sem állítottam, hiszen az alkoholizmus, a dohányzás, valamint a drogfogyasztást tartom nagyon rossz szokásoknak.
"Ha ez tényleg annyira rossz szokás lenne, akkor hidd el hogy ez is ugyan úgy eltűnt volna mint pl. a rabszolgatartás."
Elkezdődött a folyamat, 2018 volt a veganiznus kirobbanásának éve, azóta gomba mód szaporodnak a vegán termékek, ha ez így halad, a húsevés eltűnhet, mint a rabszolgatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!