Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok mivel magyarázzák meg...

Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?

Figyelt kérdés
Ha egy ragadozó állat öl meg a táplálékért egy másik állatot az a természet rendje, de ha egy ember öl meg egy állatot a táplálékért az meg elítélendő.
2022. jan. 2. 11:46
 51/103 anonim ***** válasza:
15%
tényleg nem kéne foglalkoztasson mást ki mit eszik, de mikor már olyan szinten eluralkodik valakin hogy pl. van egy (székely)magyar youtuber ő olyan szinten beleépítette az életfelfogásába hogy egyszer kijelentette neki nem kéne "dögevő" lány párként, ergo azért hátrányos megítélés ér valakit csak mert eszik húst, az úgy nem nagyon jó
2022. jan. 4. 17:00
 52/103 anonim ***** válasza:
74%

Az egész úgy kezdődött ez alatt a kérdés alatt is, hogy te állítottad, hogy az embernek szüksége van húsra. Hoztál egy hibás érvet, miszerint ha nem lenne, akkor nem ennénk. Erre írtuk az alkoholt, sajnálom hogy nem sikerült értelmezni. Kérdések óta ezen vergődsz, de még mindig nem tudtál bizonyítékot felmutatni amellett, hogy az embernek szüksége van a húsra. Az ellenkezőjére ott van bizonyítékként a több 10 millió vegán a bolygón, akik teljesen egészségesen élik életüket. Csak ismételni tudom magam, miszerint nekem teljesen mindegy, hogy te eszel, nem eszel, sok vagy kevés húst eszel. Semmi problémám azzal, ha valaki azt mondja, hogy ő akar húst enni, mert nem hajlandó róla lemondani. Te viszont valótlant állítasz, miszerint szükség van rá. Ezért reagálunk többen is már egy ideje.

Én nem mondom, hogy nem jönnék össze nem vegán lánnyal, de miért baj, ha valaki így gondolkodik? Van még elég ember a világon, akinek ez nem akadály. Mindenki azzal jön össze, akivel akar. Mindenki szelektál, ki milyen alapon. Van aki nem jönne össze olyannal, aki (nem) fehér, (nem) vallásos, dohányzik, kövér, vékony, alacsony, magas, szőke, barna, vörös hajú, kék vagy zöld szemű. Ha nekem a karcsú nők jönnek be és nem jönnék össze túlsúlyos emberrel, akkor szégyelljem magam, mert a súlya/külseje miatt hátrányos megkülönböztetésben részesítem őket? :D

2022. jan. 4. 17:16
 53/103 anonim ***** válasza:
9%
51. Ez fordítva is igaz lehet, mert én sem biztos hogy jó szívvel tudnék szeretni egy olyan nőt, aki undorral készítene el, egy húsételt. Vagy szintén undorral nézné ahogy megeszem.
2022. jan. 4. 17:19
 54/103 anonim ***** válasza:
36%
amúgy ha kicsit elrugaszkodunk ne vegyetek rá mérget ha nem lenne akkor nem ennénk, nagyon sok posztapokaliptikus filmben lehet példát látni kannibalizmusra, és ismerve az embert simán el tudnám képzelni hogy meg is valósulna ha már nem lenne mit vadászni, vagy akár korábban, őrült csoportok nál egy klasszikus világvégében :D
2022. jan. 4. 17:29
 55/103 anonim ***** válasza:
16%

"amúgy ha kicsit elrugaszkodunk ne vegyetek rá mérget ha nem lenne akkor nem ennénk, nagyon sok posztapokaliptikus filmben lehet példát látni kannibalizmusra,"

Ha az ember idővel rájött volna hogy szükségtelen a húsevés, akkor nyilván a kannibalizmus sem létezne.

2022. jan. 4. 17:47
 56/103 anonim ***** válasza:
23%

51. "Hoztál egy hibás érvet, miszerint ha nem lenne, akkor nem ennénk"

Amit eleve nem ismerünk azt hogy a fenébe akarnánk megenni? Igen, iszunk alkoholt, ugyanis az nem más mint eresztett gyümölcs vagy gabona. Sőt, ha jól tudom hogy krumpliból is készítenek alkoholt. A dohány és a kábítószer jobb esetben szintén szintén növény alapúak, tehát egy gramm hús sincs bennük. Na, erre mit reagálsz?

2022. jan. 4. 19:14
 57/103 anonim ***** válasza:
84%

Nem lenne=nem lenne rá szükségünk. Az előző mondatot is olvasva szerintem egyértelmű.

Nem értem mit akarsz ezzel. Igen, az alkohol vegán, mert növényből készül, nem a csirkefarhát erjed meg. Attól még nincs rá szükség. Ettől függetlenül, aki akarja, fogyaszthatja.

2022. jan. 5. 12:06
 58/103 anonim ***** válasza:
14%

"Nem értem mit akarsz ezzel."

Még mindig ugyan azt hogyha valóban nem lenne szükségünk állati eredetű táplálékra, akkor egyszerűen nem is fogyasztanánk.

Most szerinted miért fogyasztanánk olyasmit kizárólag tradicionális okokból, amit szerintetek, nővényi étrenddel is simán kiváltható? Szerintetek közel 8 milliárd buta ember él a földön, és csupán 80 millióan vagytok felvilágosultak? Már megbocsáss, de számomra ez igencsak összeesküvéselmélet szagú!

2022. jan. 5. 12:22
 59/103 anonim ***** válasza:
56%
kiváltható=kiválthatnánk.
2022. jan. 5. 12:24
 60/103 anonim ***** válasza:
78%

Nem csak a tradíció a lényeg, hanem az óriási ipar, ami mögötte van. Ők mossák az emberek agyát. Nézd meg a reklámokat. Azt mondják, hogy húst enni férfias, meg hogy attól leszel erős és izmos. Meg hogy a tej erősíti a csontokat. Előbbi szimplán nem igaz, utóbbinak pedig pont az ellenkezője igaz. Nekik jó, mert egyre többet termelnek, cserébe több a beteg ember, mint valaha. Itt jön képbe a gyógyszeripar, akik szintén profitálnak ebből. A fogyasztó társadalomban a profit az első, akkor is, ha ez az emberek egészségébe és a környezet soha nem látott mértékű szennyezésébe kerül.

Továbbra is várom, hogy konkrétan melyik tápanyag az, ami a hús fogyasztását esszenciálissá teszi. Az nem ér, hogy biztos van ilyen, ha évezredek óta fogyasztjuk. Ez a buta ember ismérve, hogy nem gondolkodik, csak ráhagyja a dolgokat, mondván biztos nem vezetik meg. Az okos ember viszont kételkedik, kérdez, bizonyítékot keres.

2022. jan. 5. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!