Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok mivel magyarázzák meg...

Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?

Figyelt kérdés
Ha egy ragadozó állat öl meg a táplálékért egy másik állatot az a természet rendje, de ha egy ember öl meg egy állatot a táplálékért az meg elítélendő.
2022. jan. 2. 11:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/103 anonim ***** válasza:
70%

#15 Belegondoltál már, hogy az emberek mennyi mindent vesznek meg hatalmas mennyiségekben, amire a szervezetünknek igazából semmi szüksége, vagy akár káros is? Nincs szükségünk cukorra, nassolnivalókra, édességekre, kávéra, alkoholra. De ha túllépünk az élelmiszereken, akkor nézd csak meg, mennyi pénz van a dohányzásban és a drogfogyasztásban, pedig senki nem állítja, hogy ezekre szükség van az egészséges működéshez. Épp ellenkezőleg. A tárgyaink többségét sem azért vettük meg mert létfontosságúak, hanem mert könnyebbé, kényelmesebbé teszik az életet.

A húsfogyasztásnak hatalmas múltja van, és bizony rengetegen szeretik. Nem csoda, hogy iparágak épülnek az állattenyésztésre. Attól, hogy megfelelő táplálkozás mellett az emberi szervezet hús nélkül is egészséges tud maradni, még sokan szívesen fogyasztanak húst. Ugyanazért, amiért a legtöbb ételt: megszokták, ismerik, szeretik.

2022. jan. 3. 07:09
 22/103 anonim ***** válasza:
73%

"Azért hála istennek a világ nagy részén elítélnének, ha te a labradorodat tekintenéd táplálék forrásnak. Nem pedig a baromfi udvarban kapirgáló tyúkot, vagy a disznóólban röfögő cocát."

Ez az igazi paradoxon! Mert mégis milyen morálisan releváns különbség van disznó, tyúk, kutya között, amiért táplálék miatt kutyát ölni elítélendő, de disznót, tyúkot nem? Nincs ilyen.

2022. jan. 3. 07:10
 23/103 anonim ***** válasza:
22%

"Ez az igazi paradoxon! Mert mégis milyen morálisan releváns különbség van disznó, tyúk, kutya között, amiért táplálék miatt kutyát ölni elítélendő, de disznót, tyúkot nem? Nincs ilyen."

De igenis van morális különbség, hiszen a farkas nem emberi fogyasztás miatt lett házasítva. A haszonállatok meg kifejezetten e-miatt lettek kitenyésztve. Szerencsétlenek talán ki is pusztulnának emberi beavatkozás nélkül. Míg egy kutya simán visszavadulna.

2022. jan. 3. 09:14
 24/103 anonim ***** válasza:
9%

"A húsfogyasztásnak hatalmas múltja van, és bizony rengetegen szeretik. Nem csoda, hogy iparágak épülnek az állattenyésztésre. Attól, hogy megfelelő táplálkozás mellett az emberi szervezet hús nélkül is egészséges tud maradni, még sokan szívesen fogyasztanak húst. Ugyanazért, amiért a legtöbb ételt: megszokták, ismerik, szeretik."

Ha ez így is lenne, én akkor sem hiszek abban hogy mindennek 1944-óta, csak a föld lakosságának, az egyetlen 1%-a ismerte volna fel a húsfogyasztás káros következményeit. Szóval azt gondolom, hogy az azóta eltelt majd 8 évtized alatt ennek már minimum 30%-nak kellene lennie.

2022. jan. 3. 09:29
 25/103 anonim ***** válasza:
11%
Bocsánat rosszul fogalmaztam, mert, nem csak a húsfogyasztásra gondoltam, hanem a többi állati eredetű élelmiszer fogyasztására is.
2022. jan. 3. 09:33
 26/103 anonim ***** válasza:
73%

Végülis a nagy ragadozó macskájukat a húsevők többsége is a kemény 4 % hústartalmú whiskassal eteti. 4 % olyan kevés, hogy majdnem vegán. :P

Azért megnézném én, hogy a csivava meg a mopsz hogy teljesítenének a vadonban, ha az ételt adó ember egyszer csak kipusztulna mellőlük. :D

Mivel az emberiség egyre butább, ez nem olyan meglepő. Bár így is javuló tendenciát mutatunk ebben a kérdésben. Térjünk erre vissza 20 év múlva.

2022. jan. 3. 10:36
 27/103 anonim ***** válasza:
9%

"Azért megnézném én, hogy a csivava meg a mopsz hogy teljesítenének a vadonban, ha az ételt adó ember egyszer csak kipusztulna mellőlük. :D"

Most tekintsünk az ilyen beltenyészet árán létrehozott divatkutyáktól, és szorítkozzunk csak a természet által kialakult "fajtákra"

"Mivel az emberiség egyre butább, ez nem olyan meglepő. Bár így is javuló tendenciát mutatunk ebben a kérdésben. Térjünk erre vissza 20 év múlva."

Én úgy látom hogy az emberiség úgy, 1970 óta zsákmányolja ki egyre jobban a környezetét. Tehát, megint azt gondolom hogy a fennmaradó 26 évben igenis elérhette volna azt a bizonyos 30%-ot. Vagy elérte és visszaestünk a 99%-ra?

2022. jan. 3. 10:56
 28/103 anonim ***** válasza:
77%

Akkor a mopszot és a csivavát meg lehet enni? :P

Miért kellett volna erre rájönnie az emberiségnek 1944 és 1970 között? Vagy bármikor? Épp atombombát akart gyártani mindenki, senki nem a környezetvédelemmel foglalkozott. Pláne nem az állatok jogaival, meg az etikával. Meg persze fontos különbség, hogy akkoriban nem volt ekkora a húsipar, nem ettem annyi húst az emberek mint ma és a világháborúktól megtizedelt össz népesség sem a 8 milliárdot verdeste.

2022. jan. 3. 12:14
 29/103 anonim ***** válasza:
14%

"Akkor a mopszot és a csivavát meg lehet enni? :P"

Tudtommal a kutyák vissza vadulásáról volt szó, nem pedig az elpusztításáról. :P

"Miért kellett volna erre rájönnie az emberiségnek 1944 és 1970 között?"

De miért ne jöhetett volna rá bármikor is hogy neki hús nem tesz jót?

Igen, tudom hogy vannak egyéb káros szenvedélyek, de tudtommal nem mindegyikkel él mind a 8 milliárd ember.

2022. jan. 3. 12:30
 30/103 anonim ***** válasza:
73%

A ragadozó állat nem választhat, az ember igen.

(Nem vagyok vegán, de ez teljesen logikus.)

2022. jan. 3. 16:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!