Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?
"Ha húst eszem, akkor nyilván kevesebb fehérjetartalmú nővényi fehérjét eszem, és ez természetesen fordítva is igaz."
Ez továbbra sem magyarázza meg, hogy miért szükséges húst is enni. :)
Illetve szerinted én akkor egészségtelenül élek? Miért nincs semmi bajom hús nélkül? És annak a másik 80 millió vegánnak a világon.
"Illetve szerinted én akkor egészségtelenül élek? Miért nincs semmi bajom hús nélkül? És annak a másik 80 millió vegánnak a világon."
Én ezt soha nem állítottam, csak azt, hogy egy mindenevő sem eszik egészségtelenül. Csak az aki túlzásba viszi a húsevést.
96. Errefelé már én is próbáltam tapogatózni, Akkor ezt a választ kaptam rá!
"Szerinted a szükségtelen = ehetetlenül rossz íz? Tehát akkor az alkoholos italok, meg mondjuk a chips is egy szükséges élelmiszer, ami nélkül nem lehet élni?"
"szerintetek hogyha alapvetően nem lenne jó íze a húsnak, akkor is fogyasztanák sokan arra hivatkozva hogy jó fehérjeforrás?"
Sok vegyes étrendű ismerősöm, családtagom utál bizonyos húsokat. Anyukám utálja a birkát, disznót, halat. Szerintem ha az ember annyira húsevő mindenevő lenne, nem utálnának ennyien bizonyos húsokat. Én amíg még ettem húst, kifejezetten válogatós voltam, sokszor undorral nyomtam le a torkomon a rágós, zsíros részeket, nekem egy megváltás volt lemondani róla. Azóta eszem változatosan, és finoman. Ha annyira mindenevő fogazatunk lenne, nem tudom miért kell 6 óráig főzni a marhát, hogy meg lehessen rágni, plusz akkor a kisebb csontokat is meg kellene tudnunk enni.
"Sok vegyes étrendű ismerősöm, családtagom utál bizonyos húsokat. Anyukám utálja a birkát, disznót, halat. Szerintem ha az ember annyira húsevő mindenevő lenne, nem utálnának ennyien bizonyos húsokat."
Szerintem nem pont arról van szó hogy utálnánk bizonyos húsokat, csak mondjuk egy bárányt sokkal körülményesebb előkészíteni a faggyúzás miatt, mint egy sertést. A vadhúsokat pedig egész másképpen kell pácolni és fűszerezni hogy valóban ízletes legyen.
De ha a hús csak egy plusz változatosságot ad, az miért jelenti, hogy szükség van rá? Ha valamire szükség van, akkor a hiánya valamilyen negatív következménnyel jár. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!