Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok mivel magyarázzák meg...

Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?

Figyelt kérdés
Ha egy ragadozó állat öl meg a táplálékért egy másik állatot az a természet rendje, de ha egy ember öl meg egy állatot a táplálékért az meg elítélendő.
2022. jan. 2. 11:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/103 anonim ***** válasza:
72%

"Ha húst eszem, akkor nyilván kevesebb fehérjetartalmú nővényi fehérjét eszem, és ez természetesen fordítva is igaz."

Ez továbbra sem magyarázza meg, hogy miért szükséges húst is enni. :)

Illetve szerinted én akkor egészségtelenül élek? Miért nincs semmi bajom hús nélkül? És annak a másik 80 millió vegánnak a világon.

2022. jan. 7. 12:30
 92/103 anonim ***** válasza:
73%
Haha, lehet hogy ez közelebb áll a valósághoz, bár margarint sem eszem és gabonából is inkább a barna rizs, bulgur, quinoa, vonalat preferálom a kenyér helyett. :D
2022. jan. 7. 12:32
 93/103 anonim ***** válasza:
11%

"Illetve szerinted én akkor egészségtelenül élek? Miért nincs semmi bajom hús nélkül? És annak a másik 80 millió vegánnak a világon."

Én ezt soha nem állítottam, csak azt, hogy egy mindenevő sem eszik egészségtelenül. Csak az aki túlzásba viszi a húsevést.

2022. jan. 7. 12:38
 94/103 anonim ***** válasza:
72%
De ha én nem eszem egészségtelenül, akkor miért van szükség a húsra? :D
2022. jan. 7. 14:32
 95/103 anonim ***** válasza:
22%
Mert MÉG EGGYEL VÁLTOZATOSABBÁ teszi a táplálkozást, mintha csak növényeket ennénk. :D
2022. jan. 7. 14:40
 96/103 anonim ***** válasza:
11%
szerintetek hogyha alapvetően nem lenne jó íze a húsnak, akkor is fogyasztanák sokan arra hivatkozva hogy jó fehérjeforrás?
2022. jan. 7. 15:26
 97/103 anonim ***** válasza:
64%

96. Errefelé már én is próbáltam tapogatózni, Akkor ezt a választ kaptam rá!

"Szerinted a szükségtelen = ehetetlenül rossz íz? Tehát akkor az alkoholos italok, meg mondjuk a chips is egy szükséges élelmiszer, ami nélkül nem lehet élni?"

2022. jan. 7. 15:42
 98/103 anonim ***** válasza:
64%

"szerintetek hogyha alapvetően nem lenne jó íze a húsnak, akkor is fogyasztanák sokan arra hivatkozva hogy jó fehérjeforrás?"

Sok vegyes étrendű ismerősöm, családtagom utál bizonyos húsokat. Anyukám utálja a birkát, disznót, halat. Szerintem ha az ember annyira húsevő mindenevő lenne, nem utálnának ennyien bizonyos húsokat. Én amíg még ettem húst, kifejezetten válogatós voltam, sokszor undorral nyomtam le a torkomon a rágós, zsíros részeket, nekem egy megváltás volt lemondani róla. Azóta eszem változatosan, és finoman. Ha annyira mindenevő fogazatunk lenne, nem tudom miért kell 6 óráig főzni a marhát, hogy meg lehessen rágni, plusz akkor a kisebb csontokat is meg kellene tudnunk enni.

2022. jan. 8. 14:24
 99/103 anonim ***** válasza:
7%

"Sok vegyes étrendű ismerősöm, családtagom utál bizonyos húsokat. Anyukám utálja a birkát, disznót, halat. Szerintem ha az ember annyira húsevő mindenevő lenne, nem utálnának ennyien bizonyos húsokat."

Szerintem nem pont arról van szó hogy utálnánk bizonyos húsokat, csak mondjuk egy bárányt sokkal körülményesebb előkészíteni a faggyúzás miatt, mint egy sertést. A vadhúsokat pedig egész másképpen kell pácolni és fűszerezni hogy valóban ízletes legyen.

2022. jan. 8. 14:40
 100/103 anonim ***** válasza:
78%

De ha a hús csak egy plusz változatosságot ad, az miért jelenti, hogy szükség van rá? Ha valamire szükség van, akkor a hiánya valamilyen negatív következménnyel jár. Vagy nem?

2022. jan. 10. 12:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!