Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok mivel magyarázzák meg...

Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?

Figyelt kérdés
Ha egy ragadozó állat öl meg a táplálékért egy másik állatot az a természet rendje, de ha egy ember öl meg egy állatot a táplálékért az meg elítélendő.
2022. jan. 2. 11:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/103 anonim ***** válasza:
9%

"Az előző hozzászóló tökéletesen leírta, hogy működik ez a szeretem, nem szeretem dolog, azt nem ragoznám tovább. Annyit fűznék hozzá, hogy én is és sokan mások is, valaha ettünk húst, nem vegánnak születtünk. Én is szerettem régen a hús ízét, most meg már a növényeket eszem."

Pont erről próbálom én is meggyőzni a "nagyérdeműt". Csak én visszamenőleg sokkal több generációra vezetem vissza, mint ti!

2022. jan. 4. 10:31
 42/103 anonim ***** válasza:
12%

"Az egészség faktort nem értem hogy lehetne figyelmen kívül hagyni, amikor egyértelmű bizonyítékok vannak, hogy mennyi egészségügyi előnye van egy jól összeállított, teljesértékű növényi étrendnek és hány betegség kialakulásának esélyét csökkenti. Ilyenek a rák, 2-es típusú cukorbetegség, szív és érrendszeri problémák."

Szerintem ez egy nagy tévhit a vegánok körében, hogyha megennének pár szelet húst, akkor rögtön szívingfartust kapnának. Szóval, a mérsékletes húsfogyasztástól nem leszel feltétlenül beteg.

2022. jan. 4. 10:44
 43/103 anonim ***** válasza:
78%

Ha az ősmagyarok nem hódítják meg a Kárpát-medencét lenyilazva és végigpusztítva a környéket, akkor most nem lennénk itt. Tehát a háború egy jó dolog, folytassuk! Kb ilyen szintű ez az érvelés. Tök jó dolog, hogy az ősember evett húst és életben maradt. Ha ősember lennék, én is ennék, nem a mamutok jogaiért harcolnék. 2022-ben viszont nem hogy nincs szükségünk rá, de környezetvédelmi és egészségügyi szempontból is jobban járunk nélküle.

Senki nem mondta, hogy pár szelet hústól bárki szívinfarktust kapna. És igen, a tudomány mai állása szerint van az a minimális feldolgozatlan húsmennyiség, ami valószínűleg semmilyen egészségügyi kockázattal nem járna. Csak ez kb 100 g csirkemell lenne hetente, ennél pedig mindenki többet eszik. Gondolom kokaint és ecstasyt sem használsz, pedig biztonságos forrásból származó, egy csíktól ugyanúgy semmi bajod nem lenne, mint pár szelet hústól.

2022. jan. 4. 11:06
 44/103 anonim ***** válasza:
4%

"2022-ben viszont nem hogy nincs szükségünk rá, de környezetvédelmi és egészségügyi szempontból is jobban járunk nélküle."

Nosza, itt a lehetőség hogy hogy tavasszal bejuss a parlamentbe, ahol hozatsz egy törvényt, hogy 2022-től, a húst kizárólag élvezeti cikként lehet forgalmazni. Megnézném milyen hatást érnél el vele!

2022. jan. 4. 11:16
 45/103 anonim ***** válasza:
74%
Nekem aztán teljesen mindegy, hogy ki mit eszik. Itt nem én akarom meggyőzni a húsevőket, hogy ne egyenek húst. A kérdező és te álltatok bele a vegánokba, én csak elmondtam, hogy az érveitek egytől egyig hülyeségek. A legutóbbi is az, mert nem mondtam, hogy ilyen céljaim lennének. De ha lennének is.. semmit nem jelentene, ha az emberek nem értenének egyet vele. Amikor Amerikában először azt mondták, hogy a feketék ne legyenek rabszolgák, azzal sem értettek egyet sokan. Én nem állítom, hogy a húst be fogják tiltani, azt sem mondom, hogy én betiltanám, ettől függetlenül a tendenciákat érdemes figyelni itthon és a nagyvilágban is, miszerint a növényi étrend egyre jobban teret nyer.
2022. jan. 4. 14:30
 46/103 anonim ***** válasza:
17%

"Nekem aztán teljesen mindegy, hogy ki mit eszik. Itt nem én akarom meggyőzni a húsevőket, hogy ne egyenek húst. A kérdező és te álltatok bele a vegánokba, én csak elmondtam, hogy az érveitek egytől egyig hülyeségek."

Nem úgy néztek ki mint akik ne akarnátok meggyőzni hogy már mi se együnk húst mert már haszontalan. Különben nem ecsetelnétek a káros következményeit már több kérdés óta.

2022. jan. 4. 15:21
 47/103 anonim ***** válasza:
79%
Azért ecsetelik, hogy az emberek tisztában legyenek vele, aztán a választás már úgyis az egyénre van bízva és igazából senkit nem érdekel te eszel e húst vagy sem. De ha feltesznek egy kérdést, ami alatt meglehet ezeket vitatni akkor meg is fogják.
2022. jan. 4. 15:34
 48/103 anonim ***** válasza:
26%
Erről azt gondolom hogy ez a dolog akkor lenne releváns, ha mi a hús mellett egy gramm növényi eredetű táplálékot sem vennénk magunkhoz. Ami, legalábbis részemről messze nem így van. Hiszen én ma egy grammnyi húst sem vettem a számba. Sőt, tegnap sem sokat!
2022. jan. 4. 16:02
 49/103 anonim ***** válasza:
69%
Én személy szerint azért ecsetelem ezt kérdések óta, mert mindig van valaki (vagy mindig te?), aki beleáll a vegánokba. Aztán persze érvek és bizonyítékok csak az én oldalamról jönnek. Ezért kerülnek szóba a káros hatások is. Vagy szerinted a feldolgozott húsok például nem rákkeltőek? Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne egyél ilyeneket, az alkohol is ugyanúgy karcinogén, mégsem mondom, hogy ne igyál.
2022. jan. 4. 16:36
 50/103 anonim ***** válasza:
15%

"Én személy szerint azért ecsetelem ezt kérdések óta, mert mindig van valaki (vagy mindig te?), aki beleáll a vegánokba."

Én sosem álltam belétek, hiszen nem vagyok a nővényi étrend ellen. Csak én húst is eszem mellé.

"Aztán persze érvek és bizonyítékok csak az én oldalamról jönnek."

Igen, mert olyan számomra bődületes baromságokat hoztok fel érvként, mint a drog, vagy az alkohol. Na meg a radírgumi, vagy a borotvapenge! :D Amik tudtommal sosem voltak emberi táplálék.

2022. jan. 4. 16:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!