Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok mivel magyarázzák meg...

Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?

Figyelt kérdés
Ha egy ragadozó állat öl meg a táplálékért egy másik állatot az a természet rendje, de ha egy ember öl meg egy állatot a táplálékért az meg elítélendő.
2022. jan. 2. 11:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 anonim ***** válasza:
15%
10. Ezen már én is elgondolkodtam, amikor egy vegán azt állította hogy az embernek nincs szüksége állati eredetű táplálékra. Szóval az ősember akkor is evet volna húst, ha már ő is ismeri a krumplit, vagy a répát? De ha ő nem is ismeri, akkor később mért kultúrnövények megjelentével, vajon miért nem hagytunk fel a húsevéssel?
2022. jan. 2. 14:23
 12/103 anonim ***** válasza:
73%

10

Sajnos az ősember nem volt egy dietetikai lángelme, meg persze módjában sem állt vegánnak lenni. Egyébként a paleo marketinggel ellentétben, az ősember nem evett ám olyan sok húst, a mai emberhez képest semmiképpen.

11

Ne kezdd már megint, elég sok kérdés alatt megcáfoltunk már többen is.

2022. jan. 2. 15:15
 13/103 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem amikor a túlélésről van szó akkor nyilván az ember is és az állat is azt eszik amihez hozzá jut. Viszont napjainkban sokan nem a túlélésért esznek, rengeteg választéka van az embernek. Nincs kifejezetten baj a húsevessel, habár szükségünk nincs rá, de sokan szeretik ez eddig oké. De iparágat építeni érző lényekre? Na nekem ez már sok. Az ősemberek se használták ki így az állatokat. A probléma ezzel van és mivel van választásom ezért 90%ban növényeket eszek es 10%ban állati eredetű dolgokat. Nem vagyok a húsevés ellen, de nagyon felborultak a dolgok, nem a húsnak kéne középpontban lennie.
2022. jan. 2. 15:40
 14/103 anonim ***** válasza:
34%
13. Azt én is elismerem, hogy sajnos sok állati eredetű élelmiszer a feldolgozást követően különböző okok miatt mégsem kerül a fogyasztók asztalára.
2022. jan. 2. 15:56
 15/103 anonim ***** válasza:
0%

"Ne kezdd már megint, elég sok kérdés alatt megcáfoltunk már többen is."

12. Nem kezdem, csak fojtatom. Az a baj, hogy pont a cáfolataitokban leírt dolgok erősítenek rá arra a gyanúmra, hogy az embernek már szinte teljes mértékben fel kellett volna hagynia a húsfogyasztással. Hiszen még 2022-ben sem olyan erős a húslobbi hogy egy teljesen haszontalan élelmiszert erőltessen ránk.

2022. jan. 2. 17:06
 16/103 anonim ***** válasza:
73%

Nincs itt semmiféle paradoxon. Erkölcsi kérdéseknél a legfontosabb amit tisztázni kell az az erkölcsi felelősség megléte. Az állatok esetében milyen erkölcsi felelősségtudatról beszélhetünk? Nem nagyobbról, mint egy 3 éves gyerek esetében. Namost egy 3 éves gyereket sem büntetnek azért, mert ellopott egy cukorkát a boltból, vagy mert nyílt utcán kakilt. Ellenben egy 30 éves nem mentálisan retardált embert igen. Ez sem azt jelenti, hogy kivételezünk a gyerekekkel, hanem felismerjük, hogy a gyerek nincs azon a szinten, ahol racionális rálátása lenne arról, hogy mi a helyes, és mi nem.

Amúgy a legtöbb ilyen kérdést feltevő elítélné ha táplálékért megölném a 1.5 éves labradoromat, tehát ők sem hisznek ebben a "ha az állatnak szabad nekem miért nem?" butaságban.

2022. jan. 2. 18:01
 17/103 anonim ***** válasza:
78%
anyám szokott etetni folyamatosan éhenkórász idejáró idegen macskákat, és ahhoz képest hogy elvileg ragadozók, a legnagyobb örömmel zabálják a mindenféle feldogozott húsmentes élelmiszer ételmaradékot is , lehet mert könnyebb mint megmozdulni vadászni, mindenesetre jól tartják magukat szénhidráton is, nem jelent semmit hogy eredetileg "mire vannak beállva"
2022. jan. 2. 21:05
 18/103 anonim ***** válasza:
15%

"Amúgy a legtöbb ilyen kérdést feltevő elítélné ha táplálékért megölném a 1.5 éves labradoromat, tehát ők sem hisznek ebben a "ha az állatnak szabad nekem miért nem?" butaságban."

Azért hála istennek a világ nagy részén elítélnének, ha te a labradorodat tekintenéd táplálék forrásnak. Nem pedig a baromfi udvarban kapirgáló tyúkot, vagy a disznóólban röfögő cocát.

2022. jan. 2. 21:27
 19/103 anonim ***** válasza:
23%
olyan 2 hónapja találtam egy ázsiai youtube csatornát, nem emlékszem már melyik országból, de konkrétan fel volt véve a folyamat ahogy a kutyust elkészítik ételnek, és egy bárddal feldarabolják utána, még oda is adták a kisgyereknek aki örömmel rágcsálta a farkát. még megmutattam anyámnak, aztán pár óra elteltével törölték az egész csatornát, pedig sok hasonló videó volt, piacokon is ott árulták az egyben nyárson sült kutyákat
2022. jan. 2. 21:37
 20/103 anonim ***** válasza:
83%
ez nem paradoxon, az ember nem ragadozó, hanem mindenevő a fogazata és a bélrendszere alapján. en plus, ne általánosíts, nem mindenki ítéli el a húsevést, aki nem eszik húst.
2022. jan. 3. 00:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!