Vegánok mivel magyarázzák meg ezt a ragadozó paradoxont?
Figyelt kérdés
Ha egy ragadozó állat öl meg a táplálékért egy másik állatot az a természet rendje, de ha egy ember öl meg egy állatot a táplálékért az meg elítélendő.
10. Ezen már én is elgondolkodtam, amikor egy vegán azt állította hogy az embernek nincs szüksége állati eredetű táplálékra. Szóval az ősember akkor is evet volna húst, ha már ő is ismeri a krumplit, vagy a répát? De ha ő nem is ismeri, akkor később mért kultúrnövények megjelentével, vajon miért nem hagytunk fel a húsevéssel?
2022. jan. 2. 14:23
12/103 anonim válasza:
10
Sajnos az ősember nem volt egy dietetikai lángelme, meg persze módjában sem állt vegánnak lenni. Egyébként a paleo marketinggel ellentétben, az ősember nem evett ám olyan sok húst, a mai emberhez képest semmiképpen.
11
Ne kezdd már megint, elég sok kérdés alatt megcáfoltunk már többen is.
2022. jan. 2. 15:15
13/103 anonim válasza:
Szerintem amikor a túlélésről van szó akkor nyilván az ember is és az állat is azt eszik amihez hozzá jut. Viszont napjainkban sokan nem a túlélésért esznek, rengeteg választéka van az embernek. Nincs kifejezetten baj a húsevessel, habár szükségünk nincs rá, de sokan szeretik ez eddig oké. De iparágat építeni érző lényekre? Na nekem ez már sok. Az ősemberek se használták ki így az állatokat. A probléma ezzel van és mivel van választásom ezért 90%ban növényeket eszek es 10%ban állati eredetű dolgokat. Nem vagyok a húsevés ellen, de nagyon felborultak a dolgok, nem a húsnak kéne középpontban lennie.
2022. jan. 2. 15:40
14/103 anonim válasza:
13. Azt én is elismerem, hogy sajnos sok állati eredetű élelmiszer a feldolgozást követően különböző okok miatt mégsem kerül a fogyasztók asztalára.
2022. jan. 2. 15:56
15/103 anonim válasza:
"Ne kezdd már megint, elég sok kérdés alatt megcáfoltunk már többen is."
12. Nem kezdem, csak fojtatom. Az a baj, hogy pont a cáfolataitokban leírt dolgok erősítenek rá arra a gyanúmra, hogy az embernek már szinte teljes mértékben fel kellett volna hagynia a húsfogyasztással. Hiszen még 2022-ben sem olyan erős a húslobbi hogy egy teljesen haszontalan élelmiszert erőltessen ránk.
2022. jan. 2. 17:06
16/103 anonim válasza:
Nincs itt semmiféle paradoxon. Erkölcsi kérdéseknél a legfontosabb amit tisztázni kell az az erkölcsi felelősség megléte. Az állatok esetében milyen erkölcsi felelősségtudatról beszélhetünk? Nem nagyobbról, mint egy 3 éves gyerek esetében. Namost egy 3 éves gyereket sem büntetnek azért, mert ellopott egy cukorkát a boltból, vagy mert nyílt utcán kakilt. Ellenben egy 30 éves nem mentálisan retardált embert igen. Ez sem azt jelenti, hogy kivételezünk a gyerekekkel, hanem felismerjük, hogy a gyerek nincs azon a szinten, ahol racionális rálátása lenne arról, hogy mi a helyes, és mi nem.
Amúgy a legtöbb ilyen kérdést feltevő elítélné ha táplálékért megölném a 1.5 éves labradoromat, tehát ők sem hisznek ebben a "ha az állatnak szabad nekem miért nem?" butaságban.
2022. jan. 2. 18:01
17/103 anonim válasza:
anyám szokott etetni folyamatosan éhenkórász idejáró idegen macskákat, és ahhoz képest hogy elvileg ragadozók, a legnagyobb örömmel zabálják a mindenféle feldogozott húsmentes élelmiszer ételmaradékot is , lehet mert könnyebb mint megmozdulni vadászni, mindenesetre jól tartják magukat szénhidráton is, nem jelent semmit hogy eredetileg "mire vannak beállva"
2022. jan. 2. 21:05
18/103 anonim válasza:
"Amúgy a legtöbb ilyen kérdést feltevő elítélné ha táplálékért megölném a 1.5 éves labradoromat, tehát ők sem hisznek ebben a "ha az állatnak szabad nekem miért nem?" butaságban."
Azért hála istennek a világ nagy részén elítélnének, ha te a labradorodat tekintenéd táplálék forrásnak. Nem pedig a baromfi udvarban kapirgáló tyúkot, vagy a disznóólban röfögő cocát.
2022. jan. 2. 21:27
19/103 anonim válasza:
olyan 2 hónapja találtam egy ázsiai youtube csatornát, nem emlékszem már melyik országból, de konkrétan fel volt véve a folyamat ahogy a kutyust elkészítik ételnek, és egy bárddal feldarabolják utána, még oda is adták a kisgyereknek aki örömmel rágcsálta a farkát. még megmutattam anyámnak, aztán pár óra elteltével törölték az egész csatornát, pedig sok hasonló videó volt, piacokon is ott árulták az egyben nyárson sült kutyákat
2022. jan. 2. 21:37
20/103 anonim válasza:
ez nem paradoxon, az ember nem ragadozó, hanem mindenevő a fogazata és a bélrendszere alapján. en plus, ne általánosíts, nem mindenki ítéli el a húsevést, aki nem eszik húst.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!