Mi az oka, hogy nem fogyasztunk ragadozó állatokat?
Egyedül azért, mert a ragadozókat nem lehetett háziasítani húsállatként.
A kisebb ragadozókat egyébként sokfelé fogyasztják - meg régen errefelé is - , csak nem túl sok hús van rajtuk, ezért nem éri meg vele foglalkozni.
Kérdésedben túlzottan általánosítasz.
Vannak helyek, ahol az általunk nem fogyasztottakat is megeszik, sőt, Ínyencségnek tekintik.
.
Nálunk is esznek ragadozó állatokat, nagyon finom a harcsa és a csuka húsa is - csak sajnos megfizethetetlen.
1. nehézkes ragadozó állat háziasítása
2. nevelésük óriási pénz lenne, hiszen csak hússal etethetnéd, képzelj csak el mondjuk egy róka falkát, hol tartanád őket, hogyan etetnéd, milyen állat húsával? Hisz csak húst eszik. Ezért alakult ki növényevő állatok tartása, hiszen a juhoknak, marháknak, disznóknak a földeken termesztették meg a takarmányukat.
3. ettől függetlenül eszünk ragadozó halakat, mint ahogy már fentebb írták: tonhal, harcsa, süllő, csuka, lazac
Iszonyatosan drága lenne tartani őket.
Egészségügyi veszélye is van, betegségek szempontjából biztonságosabb egy 100% növényevő állat húsa.
Furcsa is lenne, ha növényevő állatokat csak azért tartanánk, hogy velü a ragadozóinkat etessük, amiket mi ennénk.
Dupla munka ugyanannyi jóllakásért.
Véleményem szerint a legtöbb ragadozó állatot még a fentieken kívüli okokból is nehéz lenne tenyészteni.
Gondolok itt arra, hogy valószínűleg egymást is elpusztítanák. Egy tehén esetében ritkábban számítanék erre, mint egy oroszlánnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!