Más is van ennyire mindenevő, mint én? Vagy lehet hogy én egy ragadozó vagyok? :-)
Kezdjük azzal, hogy imádom az ilyeneket, mint pacal, körömpörkölt, kocsonya és minden ragacsos disznóság. Ez még nem nagy ügy, sokan szeretik, sokan nem. De én egyre jobban kívánom a belsőségeket is, nem csak ilyeneket, hogy máj és főtt szív, hanem az agyvelő is számomra kívánatos minden formában. Rántva, betöltve, velős pacalnak stb.
Kívánom a nyers húst, és már hegyezem a fogam a tatár beefsteakre, csak nyáron nem merek csinálni. Németben van egy étel, ami hasonló, csak sertésből csinálják. Ha ott vagyok, mindig azt reggelizek pirítóssal, ergo speciálisan fűszerezett nyers sertés darált hús. Imádom.
A steaket angolosan eszem, a marhán kívül ettem már struccot, kengurut, mindegyiket angolosan.
És most jön a legdurvább: A kutyáknak főzöm a farhátat, és abba is bele csipegetek, pedig semmi ízesítés nincs benne. Néha akad benne egy kis tüdő darab, azt is kieszem előlük. Elrágom a porcokat, zsengébb csontokat is. A csirke comb csontok végeit mindig lerágom, néha majdnem a közepéig, ameddig csak elviszi a fogam, és kiszívogatom belőle a velőt.
Mindemellett persze igényesen étkezem, nem zabálok, megadom mindennek a módját. Raplis vagyok a szép terítékre, és gyűlölöm, ha valaki kanállal eszik pörköltet vendégségben, étteremben, ráadásul összekutyulja a körettel.
Nő vagyok. Nem vagyok túlsúlyos, normál alkat vagyok, mindenből keveset eszek. Viszont egyre jobban azt gondolom, kissé fura az igényem, ízlésem. Az ismerőseim akik körül vesznek, csak szín húst eszek, mint csirke melle, sertésen sem lehet egy csík zsír sem. Egy jó csirkepaprikást sem lehet főzni nekik, mert nem szeretik a bőrét. Volt, hogy valakinek azt főztem és nem kérdeztem meg előtte, hogy szereti -e, és mikor láttam ,hogy lehámozza a bőrt, legszívesebben bele nyúltam volna a tányérjába hogy ellopjam magamnak. Meg a csontját is, hogy lerágcsálhassam. (hozzá teszem, az illető nem vendégségben volt , hanem melózni nekünk jó pénzért, szóval örüljön, hogy kapott ebédet) Vendégeknek nyilván egyeztetek, hogy ki mit szeret.
Na de normális ez a fajta húséhség nálam?
Szerintem a többség ilyen :)
De mondjuk környezetemben én vagyok a legnagyobb "húsevő", csirkének mindenrészét szeretem (mondjuk a farhátat pont nem egyik szárnyásnál sem túl kevés a hús rajta) , sertésnek mindenét, libának/kacsának/pulykának minden részét. Sőt már szinte aggódom is hogy túlzásba viszem számításaim szerint, napi szinte legalább 300 gramm húst fogyasztok de van mikor 500-800 grammot és ez mindennapos. Próbálok magamba erőltetni kis zöldséget vagy gyümölcsöt hogy ne menjen emésztésem tönkre, illetve kis édességet hogy legalább legyen vmi szénhidrát.
Nagy hiba csak színhúst enni viszont hiszen állati zsíradék adja meg az ízét, ismerőseid rosszul csinálják :)
A leírás alapján nem is annyira mindenevő vagy, inkább húsevő (persze lehet, hogy sok-sok mást is eszel, de te a húst taglaltad :)). A zerocarberek jutnak eszembe rólad, azok képesek nyers húst és csontokat enni... Jó, én is megeszem bizonyos fajta nyers húst, mint oly sokan, de csak néha, különlegességként, japán étteremben.
A bőrhámozással én sem értek egyet, de persze ez ilyen divatos dolog, minden hús legyen zsírmentes... Az ő dolga, én még a kimérős olcsó lazachoz is veszek hájas, bőrös részeket, mert a lazacfilé nekem túl sovány s a köret is főleg zsír, kalóriát nézve :) Ízlés és működés, nincs vele gond. Normális vagy szerintem, csak távolabb esel a statisztikai átlagtól, mint a legtöbben. Én se állok hozzá közel, a zsírkedvelés mellett én szinte soha nem eszem húst, de mivel semmi szükségem rá, ez is rendben van.
Remélhetőleg mindketten érezzük, hogy a szervezetünk s esetleg ízlelőbimbóink mit szeretnek.
A béka szerintem nagyon finom :) A csiga snassz. A vér szuper :D
Illetve kinek milyen az ízlése. Én bármelyiket elcserélném pár tojásra és egy halom zöldségra, de 40 év alatt egyszer rántott békacomb, az nagyon megérte.
#7 igaz, nem jól fogalmaztam, persze, mindenevő vagyok mint a legtöbb ember, de itt most az állati eredetű dolgokról van szó. Amiket én meg bírok enni sokan azt mondják, hogy "dzsuva". Szeretnék elmenni egzotikus országokba, ahol olyan alapanyagokból főznek, amik itt undorítónak vannak titulálva. Múltkor találtam egy cikket, ahol listába szedték a világ legbizarrabb ételeit, én a 90%-át simán bevállalnám.
Vannak ám azért zöldséges napjaim, ma pl., még nem ettem húst, juhtúróval töltött sült paprikát ettem. De valamiért én nagyon kívánom ezeket a "dzsuvákat". Ja és említetted a halat. Sokan nem szeretik a zsíros pontyot, van aki azt mondja kivágja a hasa alját. Hát én meg azt imádom halászlében is, és rántva is, mikor ott a "patkó" szelet alján a zsír.
Én minden zsírmentes anyaggal úgy vagyok, mintha fűrészport kéne ennem. Szerintem is a zsír adja meg az ízt, és a csont. Férjem ezért szeret grillezéshez is inkább csontos tarját venni. Amúgy ő kezdett rászoktatni ezekre a dolgokra, de lassan überelem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!