Ti milyen érveket hoznátok fel a vegetáriánus és vegán életmód ellen (tehát a húsevés, tej és tojásfogyasztás mellett)?
"trollkodás"??????
Ennyi erővel semmit nem kérdezhetne az ember, mert mindig lesz olyan, akit érzékenyen érint majd a téma. És ha ez megnyugtat, a kérdésre érkezett válaszokat SEM célom megvitatni, egyszerűen CSAK A KÉRDÉSEKRE vagyok kíváncsi.
Átfogalmazom a kérdést, hátha úgy érthetőbb. Nem arra voltam kíváncsi, miért jó a vegetáriánus életmód. Azt már tudom, én is vega vagyok, bár az jelen kérdés esetében baromira lényegtelen infó.
A szokásos érvekre voltam kíváncsi, amit a mindenevők általában felhoznak a vegáknak, vegánoknak.
Pl. A növények is éreznek, vagy az oroszlán is eszik húst...stb. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, van-e olyan, amit még nem hallottam. Jó lenne, ha itt senki nem magyarázná a nézeteit, csak egyszerűen a kérdésre válaszolna egy mondatban, akkor vita sem lesz. (Bár ezt sajnos egy magyar fórumon kizártnak tartom).
"A vegetáriánus egy ősi indián szó. Jelentése: rossz vadász." :)
Amúgy meg B12 vitamin, illetve a vas is az állati eredetű táplálékokból szívódik fel jobban, és az emésztőrendszerünk se nem olyan, mint a ragadozóké, se nem olyan, mint a növényevőké. Vagyis mindenevők vagyunk. A tejfogyasztást viszont nem gondolom túl egészséges dolognak.
Biblia:
1Tim 4:4 Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!