Próbálta már valaki a zöldárpa italport? Milyen változásokat vetettek észre a fogyasztása közben?
Az árpafű közel három tucat vitamint és ásványi anyagot tartalmaz koncentrált formában; különösen gazdag A-vitaminban, C-vitaminban, B1, B2, B5 (pantoténsav), B9 (folsav) és B12 vitaminban és béta-karotinban, tartalmaz B3, B6, E- és H-vitamint.
Az árpafű gazdag kalciumban, vasban, káliumban. Tartalmazza a következő ásványi anyagokat: nátrium, magnézium, réz, cink, mangán, szelén, foszfor.
18 aminosav található benne (több mint a búzafűben), és tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.
Az árpafűlé kiváló enzimforrás: több mint 80 enzimet azonosítottak benne, de valószínűleg több százat is tartalmazhat.És még sorolhatnám..
Na nekem pont a székrekedésre meg a puffadásra volt jó. Azelőtt sokszor előfordult, hogy csak 2-3 naponta tudtam elvégezni a nagy dolgot, de a zöldárpa óta minden nap. Gondolom a magas rosttartalom miatt.
És mikor szedtem 2-3 évig folyamatosan napi 2 szemet, akkor nem voltam beteg, maximum egy-két napig fújtam az orrom, de ennyi. Aztán nem szedtem úgy egy-másfél évig és beteg lettem 2x is, úgyhogy az éjjeli szekrényem kedves vendége lett újra :) Minden reggel felkelesnél az az első, hogy beveszem, illetve este is egyet.
Anyukámnak pedig anno az allergiáján segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!