Hogyan főzzek jól a páromnak ha bizonyos ételektől(elég sok hústól undorodok)?
Nem vagyok vega, eszek húst, de nagyon megválogatom, hogy milyet és milyen módon készítem el. Undorodok a darálthústól (attól is, amit előttem darálnak, mindenféle marhától, a szaftos húsoktól, raguktól. De ez is nagyon összetett. Pl a pöri, bakonyi, bolognai, csikós tokány-ilyenektől undorodok és ha meglátom őket, vagy megérzem a szagát, öklendezek. Eközben egy sajtószos csirkemellel,
A főtt hústól is undorodok, a büdös halaktól és a zsírosabb husiktól.
Amit képes vagyok megenni és látványra elviselni: csirke szárny, comb, mell-ezek vagy natúran grillen ill fűszerezve, vagy rántva, sajtszószban kockázva.
Sertés: karaj, rántva, vagy roston, sertéscomb tarhonyás husiban. A szalonnát valamiért szeretem.
Hal: tengeri, fehérhúsú hal (tilápia, alaszkai) , ezeket vagy rántva, vagy párolva, vagy grillen.
Marha: NEM ESZEK MARHÁT.
Eddig nagyon egyszerű volt a képlet, egyedül éltem, magamra főztem, főként a fent említett kajákat, meg húsmentes cuccokat, sok főzit, ilyesmit. Most viszont összeköltöztem a párommal. Pasi mivoltából elég nagy húsimádó. Tudom, hogy szereti az általam gusztustalannak titulált dolgokat is. Főzni nem tud. De nem neheztelek rá, mert nem is örülnék ha gyakran pöriszag terjengene a házban, mellesleg másban, házimunkában, egyebekben besegít.
A legnagyobb elllenségeim a “piros szaftban lévő husik, főtt husik, darált húsból készült kaják. -A miértjét nem tudom, kamaszkorom óta ERŐS HÁNYINGEREM van ezektől.
24/L
22-es a szexuális dolgokat félretéve (mert arról nem mondok semmi infót) igazad lehet. A fogorvoshoz járás is egy nehéz téma számomra, mert ott is állandóak öklendezek a szag és ízélmények miatt. Pont ezért rettegek a dokitól és a rendelőjétől. 🤣
Igazából szereti a párom ezeket az ételeket, de én szeretnék kedveskedni neki, vagy ha esetleg rá is venné magát a főzésre, jó lenne undorodás nélkül kimenni a konyhába. Amíg anyumékkal éltem és ilyesmiket főzött, sokszor képes voltam ki se menni a szobából, vagy parfümmel telefújni a lakást, aztán nagy szellőztetést csapni.
24, én meg imádom a tökfőzit. :)
Pont azon vagyok, hogy megerőltessem magam, csak még nem tudom miképp.
Havi 1-2 alkalomba még nem hal bele senki. Vagyis, mi vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy NÉHA megengedhetjük.
Gyakrabban nem kell, mert mindketten szeretjük azt IS, amit én főzök.
Mondjuk a kérdésemből talán nem jól kivehető, de étel alternatívák, pl tofu husi helyett, meg ilyenek is érdekelnének. Egy paprikás tofu (csirke helyett), szerintem nem lenne gusztustalan a számomra. Egyéb ötletek?
Ha a tofu nem zavar pörköltben, akkor innentől ez csak hiszti, bocs.
A milánói meg a bolognai is dettó ugyanaz kb.
Ha a karajt megeszed, csináld karajból a pörköltet, azt is fel lehet kockázni. Ha a csirkemell oké szottyosan (lásd sajtszósz), akkor csinálj paprikáscsirkét sok tejföllel.
Azért ez nem olyan bonyolult. Kompromisszumot is lehet kötni. Én imádom a gombát, párom kimegy a világból. Akkor eszek gombásat, ha ő nincs itthon. Hányingere van a hal szagától, azt alapból nem eszek, nem főzök itthon, cserébe évente kétszer elviseli a karácsonyi halvacsorát anyámnál és a balatoni hekket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!