Hogyan főzzek jól a páromnak ha bizonyos ételektől(elég sok hústól undorodok)?
Nem vagyok vega, eszek húst, de nagyon megválogatom, hogy milyet és milyen módon készítem el. Undorodok a darálthústól (attól is, amit előttem darálnak, mindenféle marhától, a szaftos húsoktól, raguktól. De ez is nagyon összetett. Pl a pöri, bakonyi, bolognai, csikós tokány-ilyenektől undorodok és ha meglátom őket, vagy megérzem a szagát, öklendezek. Eközben egy sajtószos csirkemellel,
A főtt hústól is undorodok, a büdös halaktól és a zsírosabb husiktól.
Amit képes vagyok megenni és látványra elviselni: csirke szárny, comb, mell-ezek vagy natúran grillen ill fűszerezve, vagy rántva, sajtszószban kockázva.
Sertés: karaj, rántva, vagy roston, sertéscomb tarhonyás husiban. A szalonnát valamiért szeretem.
Hal: tengeri, fehérhúsú hal (tilápia, alaszkai) , ezeket vagy rántva, vagy párolva, vagy grillen.
Marha: NEM ESZEK MARHÁT.
Eddig nagyon egyszerű volt a képlet, egyedül éltem, magamra főztem, főként a fent említett kajákat, meg húsmentes cuccokat, sok főzit, ilyesmit. Most viszont összeköltöztem a párommal. Pasi mivoltából elég nagy húsimádó. Tudom, hogy szereti az általam gusztustalannak titulált dolgokat is. Főzni nem tud. De nem neheztelek rá, mert nem is örülnék ha gyakran pöriszag terjengene a házban, mellesleg másban, házimunkában, egyebekben besegít.
A legnagyobb elllenségeim a “piros szaftban lévő husik, főtt husik, darált húsból készült kaják. -A miértjét nem tudom, kamaszkorom óta ERŐS HÁNYINGEREM van ezektől.
24/L
A kapcsolatnak vége.
Ez kb olyan, mint ráerőltetni a monogámra a poligám stílust.
Különben nem erőltet senki semmit.
Ő sem erőlteti, hogy ezeket főzzem, hanem én szeretnék kedveskedni neki, csak nem tudom hogyan tegyem rosszullét nélkül.
És én sem erőltetem rá az én kajáimat. Szereti azokat is, persze tudom, hogy szívesen enné az általam nem kedvelteket is.
Nincs valamilyen traumád pörkölthöz/ilyen ételekhez kapcsolódóan? Pl bántalmazó rokon, aki híresen szerette az ilyeneket. Azért az öklendezés meg hasonlók nem valami természetes dolog főleg úgy, hogy amúgy a húst meg tudod enni.
Rengeteg féle étel van, nyitni lehet más országok konyhái felé, így talán kompromisszum lesz, hogy mindkettőtök számára új ételeket esztek.
Átestem a covidon, de előtte is ezeket a kajákat utáltam és a többi ételt ugyanúgy jónak érzem.
Tényleg nem emlékszek ilyesmi traumára.
Off: kislányként egyszer kihánytam az ubrokát, után évekig nem tudtam megenni, de már megtudom. Tehát, ott tudtam az okát, mégis túlléptem rajta, mert szeretem.
Lehet, hogy az. De lehet, hogy nem. Nem letagadni szeretném, de a gyakorit olvasgatva rá kell jöjjek, hogy mindenre egy pszichológus a megoldás.
Csak kellemetlen lenne ha nem segít és kiadtam egy valag pénzt. Persze, lehet, hogy segítene.
Amúgy nem azért érzem undorítónak az ízét, mert írtózok, hanem zavarnak ezek az ízek és a szagok. Tényleg megint a várandósságot hozom elő, de ott sem a nők agyában van a baj, hanem a hormonok teszik ezt. Ugyanígy vannak túlérzékeny emberek is. Lehet, hogy nekem is extrém szag és ízérzékelésem van, így amit nem találok kellemesnek, ilyen heves reakciót vált ki.
A látványtól való undor lehet fóbia, azt nem tagadom, de szerintem csak a kellemetlen szag és ízélmények következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!